#32 HOUSTON TEXANS (2020: 4-12 AFC South: 3)

INTRO

Teams doen er alles aan om een franchise quarterback binnen te halen. Als je daar in slaagt dan ben je al halfweg. Houston heeft een franchise QB op hun roster, maar zal er (waarschijnlijk) geen plezier meer aan beleven. De AFCB redactie ziet de Texans bijna unaniem op de laatste plaats eindigen. Dit team is de koploper om dit seizoen bestempeld te worden als ‘factory of sadness’.

OFFENSE

Het is praktisch zeker dat QB Watson niet zal spelen voor Houston (ofwel forceert hij een trade ofwel wordt hij een tijdje geschorst door de NFL wegens de rechtszaken/beschuldigingen van aanranding). Als we met de OL beginnen dan moeten we LT Laramy Tunsil zeker vermelden – hij is en blijft een top LT. Ook RT Howard is degelijk, maar over de binnenkant van de line is weinig geweten. HC Culley zal rekenen op zijn running game en met het trio RB’s Johnson – Ingram – Lindsay heeft hij eigenlijk wel een diverse groep die de tegenstander op verschillende manieren kan pijn doen. Veel zal echter afhangen van hoe die interior line het doet. QB Taylor lijkt wel voor het ongeluk geboren. Hij bracht de Bills nog in de playoffs in 2017, maar daarna zag hij Baker (Cleveland) en Herbert (LAC) zijn plaats innemen. Toevallig was Culley in 2017 quarterback coach bij de Bills , dus ze kennen elkaar en dat kan helpen. WR Brandin Cooks had de meeste receiving yards (1150) voor het team, maar hij zal Fuller en Cobb missen, hij mag de double team verwachten. Houston heeft een hele resem tight ends die de running game moeten ondersteunen, vooral van Jordan Akins wordt veel verwacht in zijn vierde jaar.

DEFENSE

Kan de nieuwe DC Lovie Smith de defense terug op de rails krijgen? Het kan alleszins niet veel slechter : laatste in turnovers (9) en laatste in run defense in 2020. GM Caserio voorzag de defense van een injectie met 13 nieuwe spelers op de front seven. De aanpassing van base defense van 3-4 naar 4-3 zal door al die nieuwe spelers misschien vlug verteerd worden. Tackling machine ILB Zach Cunningham (164) blijft de motor op de defense en zal vanuit zijn MLB posities blijven doen waar hij goed in is : van zijlijn tot zijlijn tackles maken. De pass rush was ook niet veel soeps vorig seizoen, maar we vermoeden dat met de injectie van al die veterans er wel iemand voor druk zal zorgen. Hoe verder we gaan in de defense hoe dichter we bij een lichtpuntje aan het eind van de tunnel komen. Nee niet op CB (waar Roby eerst nog 6 wedstrijden een straf mag uitzitten), maar wel op safety waar Reid, Murray en Johnson Jr. hun mannetje kunnen staan. Als de front seven echter niet presteert en de CB’s kunnen niet volgen, dan gaan de safeties misschien brandjes kunnen blussen, maar dat zal niet volstaan.

Opmerkelijke spelers verloren in free agency

DE JJ Watt (Arizona), WR Will Fuller V (Miami)

Opmerkelijke spelers toegevoegd via free agency

Voegden een waslijst (15+) aan spelers toe via free agency waaronder : DT Collins, LB Kirksey, DE Lawson, WR Roberts en OT Cannon

Draft picks die een impact kunnen hebben

Niet echt – hadden maar 5 draft picks en de hoogste was in de derde ronde. Third string QB Mills (Stanford-3) gaat het verschil niet maken terwijl WR Collins (Michigan-3) er zal op gebrand zijn om te bewijzen dat hij te laag gedraft werd.

Conclusie

Het enige lichtpunt is op GM waar Nick Caserio onmiddellijk aan het werk ging om meer dan 30 veterans aan het roster toe te voegen. Zijn keuze voor de 65-jarige David Culley als head coach is dan weer een verrassing, maar ja wie wou deze job? Combineer een offense die van 0 start met een defense vol nieuwe spelers, dan gaat een boven gemiddelde special teams het verschil niet maken. Mocht QB Watson vertrekken, dan voorspelt de AFCB redactie dat ze volgend jaar met de eerste pick aan de rebuild kunnen beginnen. Wij voelen jullie pijn Texans fans – maar hoop doet leven en in de NFL kan het snel gaan.

Hoogste vermelding in de redactierankings : 31

Laagste vermelding in de redactierankings : 32

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Niki Steylemans schreef:

    top !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s