#29 JACKSONVILLE JAGUARS (2020 : 1-15 – 1e AFC South)

INTRO

Tank for Trevor, dat was het verhaal van 2020. De NY Jets staken bijna stokken in de wielen (2-14), maar het had niet veel gescheeld of de Jaguars hadden er zelf voor gezorgd dat ze Lawrence niet konden binnenhalen. ze verloren vier wedstrijden met 3 of minder punten, tegen o.a. de Titans, de Browns en de Vikings (OT), toch niet de minste. Uiteindelijk lukte het hen toch en is er met de komst van HC Urban Mayer weer hoop in Duuuvaaall.

OFFENSE

Als je denkt dat het allemaal om QB Lawrence draait, think again. Hij zal zeker kunnen leunen op een diverse RB groep. Draftee RB Travis Etienne natuurlijk, maar free agent Carlos Hyde en verrassend sterke rookie in 2020 James Robinson zullen Lawrence een ground game geven die de druk kan wegnemen van de pass rush. De interior offensive line is degelijk, maar het zijn de tackles die een QB in de wedstrijd houden en daar zijn vraagtekens bij. Idem voor de TE’s, waar we vooral blockers vinden, maar spijtig genoeg geen pass catchers. Waar kan Lawrence wel op rekenen? Wel, er zal tussen Shenault Jr., Chark en Jones Jr. altijd wel iemand open zijn. Verwacht vele quick passes in het begin met af en toe een bomb downfield. HC Urban Meyer moet wel hopen dat OC Darrell Bevell alles uit Lawrence kan halen en dat Brian Schottenheimer het niet verprutst.

DEFENSE

Vergis je niet, het is niet de offense die maar één wedstrijd won, het was de defense die er 15 verloor. Bedenk een categorie en ze eindigden laatste of toch bijna. Met de toevoeging van drie spelers op de DL via free agency en twee in de draft, hoopt Jacksonville dat er meer druk wordt gegenereerd op de QB dit seizoen. Ook in de defensive backfield was het huilen met de pet op en ook hier hopen ze dat nieuw bloed (Griffin – free agent, Campbell – draft) het niveau kan opkrikken. Is het allemaal doom en gloom? Nee, LB’s Josh Allen en Myles Jack zijn spelers die een team kunnen dragen, maar de offense zal moeten scoren om de tekortkomingen van deze defense op te vangen.

Opmerkelijke spelers verloren in free agency

QB Mike Glennon en TE Tim Tebow (grapje, gewoon checken als je het artikel helemaal hebt gelezen), alhoewel Tebow een baller is die nooit opgeeft.

Opmerkelijke spelers toegevoegd via free agency

Top CB Shaquil Griffin (Seattle), RB Carlos Hyde (Seattle) en niet vergeten Marvin Jones Jr. één van de betere WR’s in de NFL die overkomt van Detroit.

Draft picks die een impact kunnen hebben

Geen verrassing hier natuurlijk – 1st overall pick Trevor Lawrence (QB, Clemson) maar ook zijn Clemson team mate RB Travis Etienne. De verwachting is dat Lawrence het seizoen start, combineer dit met het feit dat RB’s meestal in jaar één ook een impact hebben, dan heb je al een compleet ander team dan vorig jaar. Met 9 draft picks hopen de Jaguars dat daar nog wat starters uit komen dit seizoen.

Conclusie

De sprong van succesvolle college head coach naar de NFL maken was niet voor iedereen geslaagd (Jimmy Johnson : wel, Nick saban : niet). Urban Meyer wil tekenen voor wat Johnson deed (won 2 Super Bowl), maar dan zullen alle puzzelstukken op hun plaats moeten vallen. Hij heeft geluk dat dit een rebuild is met een rookie QB en dat echte resultaten pas over een paar jaar verwacht worden (check Peyton Manning & Troy Aikman hun eerste seizoen). Vorig seizoen voorspelde de AFCB redactie correct dat de Jaguars laatste zouden eindigen, dit jaar is er sprake van vertrouwen in vooruitgang, maar niet spectaculair. Wat verwacht ik van de Jaguars dit seizoen? In één woord : FUN. Daarmee bedoel ik het plezier om een gevierde college coach aan het werk te zien, de first pick te zien groeien en een geplaagde fan base te zien genieten van een nieuw begin. En mocht Lawrence er enkele wedstrijden niet zijn om Gardner Minshew II nog es te zien spelen, de definitie van fun on and off the field.

Hoogste vermelding in de redactierankings : 23

Laagste vermelding in de redactierankings : 30

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Jan schreef:

    Goede preview, dit seizoen zal het seizoen van de transitie worden voor ons. Meyer en Lawrence, beiden nieuw op NFL-niveau. Hopelijk kunnen ze zich snel aanpassen en dan zit er inderdaad wel behoorlijk wat ‘fun’ in dit team. Ik zal er alvast geen seconde van missen. Go Jags! DUUUVAL

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s