#26 New York Giants (2020: 6-10, 2de NFC East)


INTRO

Dit.

Dit onthouden we van het Giants seizoen. Vraag iedere football fan wat ze onthouden van het afgelopen seizoen van Big Blue. Deze redacteur garandeert je dat deze fase er met kop en schouders bovenuit steekt. De blessure van Saquon Barkley staat met stip op plaats nummer 2. En op plaats 3? Wel… Ik zou het eigenlijk niet weten. De Giants maakten tot de laatste speeldag kans op een playoff plaats, maar hadden daar niets verloren. Een zeer anoniem 6-10 seizoen met first year HC Joe Judge en een QB die maar nΓ©t niet die stap kan zetten. De concurrentie in de NFC East oogt magertjes, dus het is aan Big Blue om de divisie met twee handen te grijpen.

OFFENSE

De aanvallende kant van de Giants is een fletse ‘Meh’. In New York wachten ze nog altijd op Daniel Jones om die grote stap naar franchise QB te maken. 2021 dan maar? Danny Dimes zal, ondanks zijn bijnaam, niet de sterkste passer worden. Ook fumbles (11) blijven een probleem voor DJ.

OC Jason Garrett legde de Giants regelmatig een run heavy game plan voor. Dat was natuurlijk buiten de blessure van Saquon Barkley gerekend. Wayne Gallman (6TD, 682y) nam de meters vanaf dan voor zich. Met de terugkeer van deze Barkley, ziet het er naar uit dat de bal vooral op de grond zal blijven. En zelfs Jones zelf heeft sprintbenen (423y). Maar dan moet hij uiteraard wel recht kunnen blijven staan… Als de run blocking van de ploeg een sprong voorwaarts neemt, zal Barkley daar gretig gebruik van maken. Afwachten hoe hij terug keert van zijn blessure.

Moest Jones toch de bal de lucht in keilen, kan hij rekenen op WRs Sterling Shephard (656y), Darius Slayton (751y), free agent signing Kenny Golladay en eerste ronde draft pick Kadarius Toney. Ook TE Evan Engram, die meer dan 100 targets kende, zal een hoofdrol optekenen na zijn sterk seizoen (656y). Die laatste krijgt het gezelschap van veteraan Kyle Rudolph.

Maar wat ben je met sterke receivers en tight ends als je O-line maar iffy is. Kevin Zeitler, hun meest betrouwbare linesman, staat niet meer op de roster. De Giants rekenen op een jonge O-line om snel volwassen te worden. Ze kijken dan vooral naar 4e overall pick in 2020, Andrew Thomas.

DEFENSE

Middelmatig, maar in de juiste richting. Da’s de Giants defense van DC Patrick Graham in 2020 for ya. Wie LB Blake Martinez heeft bezig gezien (151 tackles, alsjeblieft…) weet dat de Giants daar een ruwe diamant in hebben. Safeties Jabrill Peppers (91 tackles) en Logan Ryan (94 tackles) deden hun duit in het zakje downfield.

In de draft haalde de ploeg uit New York pass rusher Azeez Ojulari binnen. Oorspronkelijk een top draft prospect, maar zorgen over blessure deden hem terug vallen tot 50 overall. Vorig jaar kozen de Giants voor S Xavier McKinney in die draft, maar zag zijn seizoen gekortwiekt door… jawel, een blessure. Als McKinney en Adoree‘ (ja, dat wordt zo geschreven) Jackson gezond blijven, hebben we naast Martinez nog twee leuke verdedigers om van te genieten.

Opmerkelijke spelers verloren in free agency

RG Kevin Zeitler, RB Devonta Freeman, RB Wayne Gallman

Opmerkelijke spelers aangetrokken in free agency

DL Danny Shelton, CB Adoree’ Jackson, RB Devontae Booker, LB Reggie Ragland

Draft picks die een invloed kunnen hebben

WR Kadarius Toney, LB Azeez Ojulari

Conclusie

Ook al staan ze laag op onze lijst, de Giants hebben de elementen om de playoffs te halen in deze zwakke NFC East. Als Danny Dimes net dat beetje groeit, stijgt het potentieel van de ploeg al een heel pak. Ook kijken wij uit naar wat Kenny Golladay op de mat brengt. Een speler als hij kan die x-factor zijn die een middelmatig team beter maakt. Niet vergeten dat Jason ‘Clap Those Hands’ Garrett de OC blijft. Kan hij het tempo van de league aan? We zullen het zien. Als Saquon gezond blijft, de jonge o-line een pak groeit en DD stopt met fumblen, pakken de G-men een playoff spot. En met een zelfde W-L record als vorig jaar moet dat lukken.

Hoogste vermelding in de redactierankings: 23

Laagste vermelding in de redactierankings: 29

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s