#21 CHICAGO BEARS (2020 : 8-8 – 2e NFC north)

INTRO

GM Pace & HC Nagy hadden sinds 2017 een last te dragen die niet te benijden is. Zij traden naar de 2e positie om hun franchise QB Trubisky te draften, maar deden dat toevallig in dezelfde draft waar QB’s Mahomes (10e KC) en Watson (12e Houston) werden gekozen. Je kan stellen dat Trubisky ok was (29-21), maar omdat de anderen out of this world waren, stelt men zich vragen over de capaciteiten van Pace en Nagy om talent te evalueren. Die laatste (Trubisky) hebben ze gedumpt (Buffalo) en met voortschrijdend inzicht proberen ze het nog es met een trade voor QB Justin Fields. Dit ruikt naar make or break voor het duo.

OFFENSE

Iedereen dacht dat WR Robinson zou vertrekken, maar met de franchise tag konden ze hem houden. Combineer dat met RB Montgomery en het TE duo veteran TE Graham en tweedejaarsspeler Kmet en er is sprake van offensive weapons. Het toevoegen van veteran QB Andy Dalton geeft je een ervaren playcaller die weet hoe je een team naar de playoffs kan leiden. Spijtig genoeg stopt het hier. De offensive line is een probleem en de Bears moeten teveel vertrouwen op tweede ronde pick Taven Jenkins (Oklahoma State) om te kunnen spreken van een degelijke offensive line. Als de offensive line een vraagteken is, dan leef je op hoop natuurlijk. Wat kan deze offense dan ‘over the hump’ brengen? Ten eerste het feit dat Nagy de playcalling opnieuw naar zich toe trekt en ten tweede de kans dat first round draft pick QB Justin Fields de ‘real deal’ is. GM Pace en HC Nagy gingen all-in met de trade up van positie 20 naar 11 om hem binnen te halen. Dus ziet de toekomst er heel simpel uit : Fields is een franchise QB, dan blijft de tandem Pace-Nagy nog een tijdje aan, indien niet dan is dit the end of the road. Goed nieuws voor Bears fans : wat Fields in de eerste pre season game toonde was niet mis. So you’re saying there is a chance,…

DEFENSE

Op de defensive line zitten de Bears goed met NT Eddie Goldman (die niet speelde in 2020) en DE Akiem Hicks. Ook op linebacker is het niet mis : Mack & Trevathan zorgen er wel voor dat de tweede level van de defense er staat en voeg daar Roquan Smith bij en je kan al spreken van een degelijke front seven. En het zal nodig zijn dat die front seven er staat, want met uitzondering van CB Jaylon Johnson zijn de DB’s het zwakkere punt van de Bears’ defense. Mocht safety Eddie Jackson een topjaar hebben, dan kan hij het niveau van de defensive backfield wel verhogen.

Opmerkelijke spelers verloren in free agency

CB Kyle Fuller, WR Patterson, QB Mitchell Trubisky

Opmerkelijke spelers toegevoegd via free agency

QB Andy Dalton, WR Marquise Goodwin, CB Trufant

Draft picks die een impact kunnen hebben

QB Justin Fields (1-Ohio State) met daarna in ronde 2 OT Tevin Jenkins. Chicago had nog 5 picks, maar dat was pas vanaf de vijfde ronde en dat is meestal een crap shoot.

Conclusie

Terwijl de meeste AFCB redactieleden de Bears rond plaats 21 zien eindigen, zijn er toch leden die hen ofwel opnieuw in de playoffs zien ofwel een losing season zien halen. De defense was degelijk vorig jaar en als één of twee spelers de volgende stap nemen kunnen ze top tien zijn. Dat betekent dat een spark op offense met degelijke play op special teams de Bears over the hump kunnen liften. Als we in de glazen bol kijken dan zouden we zeggen dat als QB Fields de beloftes inlost dat het inderdaad playoffs kan zijn, maar als hij niet of slecht speelt dat plaats 21 het meest waarschijnlijk is.

Hoogste vermelding in de redactierankings : 14

Laagste vermelding in de redactierankings : 25

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s