#9 TENNESSEE TITANS (2020 : 11-5 – 1e AFC South)

INTRO

Run Derrick, Run. In een tijd waar diepe passes en mobiele quarterbacks de trend zijn, slagen de Titans er in om met een beenharde running game resultaten te halen. Ook dit seizoen denkt de redactie dat de Titans de playoffs halen.

OFFENSE

2027 yards rushing door één speler, RB King Henry. Je kan dit enkel bereiken als je een degelijke offensive line hebt en die stond er vorig jaar en die kan nog beter worden dit seizoen. Met LT Lewan hebben ze de vorige seizoenen wat issues gehad, maar RG Saffold en C Jones zijn top. Voeg daar rookie Radunz en free agent Lamm toe en Henry kan opnieuw een optie op 2000 yards nemen (met 17 games dit seizoen). QB Tannehill hoeft geen superster te zijn, met Henry kan hij perfect de play action spelen en dan is sensationele WR AJ Brown meestal het doelwit. Ook hier versterking via draft (WR Fitzpatrick) en free agency (WR Reynolds, Jones), maar het verlies van TE Jonnu Smith gaan ze toch moeten opvangen. Het grootste vraagteken is de nieuwe OC Todd Downing die vorig jaar TE coach was en het gat moet opvullen die Arthur Smith achter liet toen hij vertrok om HC te worden bij de Falcons. Vlug scoren, voor staan en dan de klok doen lopen met Henry – ook dit jaar het recept om de divisie te winnen.

DEFENSE

De defense eindigde 28e en dat moet beter. Met de manier waarop de offense speelt kan je je niet veroorloven om er een shoot out van te maken. Als je de defense bekijkt dan valt er onmiddellijk iets op : jong met telkens een ervaren anker. Op de DL is er veel vertrouwen in tweedejaars Jeffery Simmons die zeker kan bijleren van free agent toevoeging Denico Autry. LB’s Evans en Brown zullen vlug te weten komen als hun niveau goed genoeg is met de komst van Bud Dupree die zijn ervaring uit Pittsburgh meebrengt. Op het sluitstuk van de defense, de defensive backfield hopen ze ook dat de jonkies een stap maken en dat Jenkins hen wat vooruit helpt. Met safety Byard zitten ze sowieso goed.

Opmerkelijke spelers verloren in free agency

CB Butler, OLB Clowney, WR Davis, CB Jackson, TE Smith

Opmerkelijke spelers toegevoegd via free agency

DE Autry, OLB Dupree, CB Jenkins, T Lamm, WR Julio Jones

Draft picks die een impact kunnen hebben

In de tweede ronde kozen ze RT Dillon Radunz (North Dakota State), maar de Titans wisten dat ze vooral iets moesten doen op defense (28e in de NFL). Dit betekent versterking op CB met Caleb Farley (1-Virginia Tech) en Elijah Molden (3-Washington) en LB Monty Rice (3-Georgia)

Conclusie

De Titans hebben in het verleden al bewezen dat ze de betere teams kunnen verslaan, maar Henry zal niet eeuwig blijven ‘trucken’. Als de defense kan verbeteren van 28 naar zelfs maar gemiddeld, dan hebben de Titans niet alleen de kans om met gemak de divisie te winnen, maar vooral om een deep run in de playoffs te doen. Het probleem voor Tennessee is dat de AFC loaded is met jonge, succesvolle QB’s en dat is volgens ons de reden dat we hen op #9 plaatsen, maar niet hoger. Eén van die jonkies houdt hen uit de conference championship.

Hoogste vermelding in de redactierankings : 6

Laagste vermelding in de redactierankings : 9

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s