#4 GREEN BAY PACKERS (2020 : 13-3 – 1e NFC North)

INTRO

Disclaimer 1: Deze preview is geschreven door een Packer fan. Disclaimer 2: Deze preview is geschreven door de Packer fan die zijn team het laagste van alle redactieleden gezet had. De reden? Deze fan was niet echt fan van wat er zich dit offseason allemaal afspeelde. Een season finale van pakweg Thuis of Familie is er niets tegen: een soap waar niemand iets aan heeft gehad. Voor wie maanden aan een intubator met corona gelegen heeft: het hele off season was er sprake dat QB Aaron Rodgers ontevreden was met het gevoerde beleid in Green Bay en dat hij wil verkassen. In Denver of Las Vegas wreven ze zich al in de handen, maar uiteindelijk mogen die teams toch met hun respectieve natte dweilen under center aan een 7-10 seizoen beginnen. Letterlijk de dag voor training camp kwam het nieuws dat de Packers en Rodgers er toch uit geraakt zijn. Nu ja, dat is veel gezegd. De 37 jarige regular season MVP gaat nog 1 jaar spelen voor de Packers en is dan een vrij man. Rodgers kwam alsof er niets gebeurd was aan op camp, maar gaf dan een persconferentie waar hij al zijn frustraties op tafel gooide. Niks of niemand werd gespaard. Packer fans weten het; Cher zong het: “baby it’s all or nothing now.”

OFFENSE

We gaan er geen ruzie om maken, de beste QB van de hele NFL speelt in Green Bay. Zijn 2020 cijfers: 4299 yards en 48TDs. Nuff said. Hij leidde hen naar 2 opeenvolgende 13-3 seizoenen en 2 NFC championship wedstrijden die echter beide verloren werden. Hij keert dus terug en alles “lijkt” echt ok. Hij maakt zich vrolijk in camp, en gooit de ballen netjes in het mandje.

We moeten er ook geen ruzie om maken: ook de beste wide receiver speelt bij de Packers met Davante Adams. In zijn 7e seizoen in de NFL raapte hij in slechts 14 wedstrijden 1374 yards op en ving hij maar liefst 18 TDs. Adams verdient een contractverlenging, maar daar zijn ze voor het seizoen niet uitgeraakt. Even leek het erop dat zowel Rodgers als Adams hun gezicht niet gingen laten zien, maar dat kijkt allemaal goed te komen. Zorgen voor later, Adams keert weer! Het niet draften van andere WRs was één van de vele doornen in het oog van Arod, en daar werd eindelijk iets aan gedaan! In de 3e ronde werd Clemson WR Amari Rodgers genomen. Goed gedaan Brian Gutekunst, je had al die shit kunnen vermijden als je dat vorig jaar of het jaar daarvoor ook gedaan had. Rodgers is boom or bust zoals zoveel 3e ronde picks. Marques Valdez Scantling is er ook nog om de fans een hartaanval te geven als hij weer een belangrijke pass laat vallen of wanneer hij een 50+ yard TD vangt. Er lijkt geen weg tussen te zijn. Allen Lazard lijkt een plaats achteruit te gaan in de depth chart. Hij deed het vorig jaar niet slecht, maar scoorde met slechts 10 wedstrijden minder in de belangrijktse ability: availability. De terugkeer van WR Randall Cobb deed ons de wenkbrauwen fronsen, maar als dat Rodgers tevree houdt, waarom niet?! Oh ja, we zagen ook QB Jordan Love voor het eerste aan het werk in de preseason. Hij deed het niet slecht maar schitterde ook zeker niet. Op TE verraste Robert Tonyan met 11 TDs als ultiem red zone wapen. Benieuwd of hij die lijn kan doortrekken.

Kreeg wel een contract: RB Aaron Jones. 4 jaar en $48 miljoen. Niet slecht voor een RB. Vorig jaar slechts 9 tuddies, maar wel 1104 yards. Dat RB Jamaal Williams naar de Lions trok is spijtig. 2e jaars AJ Dillon heeft een andere speelstijl die zich eerder vertaalt in deze theorie: “de kortse weg tussen 2 punten is een rechte lijn.” Hij kreeg niet zo veel speeltijd vorig jaar en moet dit jaar doorbreken. Rookie RB Kylin Hill deed het in het preseason niet slecht voor een 7e ronde pick en haalde het team.

Altijd belangrijk: de Oline. Daar verloren de Packers een belangrijke pion met C Corey Lindsley die naar de Chargers trok. Zijn vervanger werd in de draft in de 2e ronde gekozen met Josh Meyers. Met Lane Taylor en Ricky Wagner vertrokken nog 2 starters. OT David Bakhtiari scheurde zijn ACL vorig jaar en is nog niet volledig hersteld. Hij start het seizoen op de PUP en mist dus al zeker 6 wedstrijden. We winden er geen doekjes om: deze Oline is om je zorgen over te maken.

DEFENSE

Deze unit gaf ons hoofdpijn in de NFC championship game. Aan de ene kant heb je CB Jaire Alexander, die bij de beste corners van de league is. Helaas stond aan de andere kant Kevin King, die ondanks het feit dat het januari was, nog geen verkoudheid kon vangen, laat staan een Bucs WR. King mocht blijven, maar de Packers 1st round pick ging wel naar een CB met Eric Stokes. Verder is de secondary meer dan behoorlijk met Adrian Amos en Darnell Savage. Za’Darius Smith leidt een meer dan behoorlijke front 7 met 26 sacks in de laatste 2 jaar. Helaas is er een onevenwicht in die front 7 door de linebackers.

SPECIAL TEAMS

Normaal zeggen we hier niets over, maar K Mason Crosby was met 16 voor 16 perfect, maar van ons had hij in de postseason er eentje minder mogen trappen.

Opmerkelijke spelers verloren in free agency

RB Jamaal Williams, OT Ricky Wagner, G Lane Taylor, C Corey Linsley, DT Montravius Adams, DT Damon Harrison, LB Christian Kirksey.

Opmerkelijke spelers toegevoegd via free agency

WR Randall Cobb, OT Dennis Kelly, LB De’Vondre Campbell

Draft picks die een impact kunnen hebben

CB Eric Stokes, C Josh Myers, WR Aamri Rodgers, G/OT Royce Newman

CONCLUSIE

De Packers op 4, niet slecht denk je dan. Helaas zou dat weer een net niet zijn. Niemand wil tekenen voor weer een NFC Championship game. Alleen als de Packers hun seizoen aflsuiten met een wedstrijd in februari in LA zal men in Lambeau content zijn. HC Matt LaFleur is 26-6 in zijn eerste 2 seizoenen, het vertrouwen is er en de prijs moet NU gepakt worden. De tegenstand zou niet per sé van de ploegen uit de NFC North mogen komen, of de Vikings moeten boven zich uitstijgen, iets wat je van Kirk Cousins in principe niet kan verwachten. De Buccanneers zullen graag weer tussen de Packers en een SB gaan staan. Het team van 2020 staat er grotendeels weer, maar de wankele Oline en toch nog steeds het gebrek aan WR talent doet ons angstig twijfelen. Een beetje bias mag wel om te eindigen: Go Pack Go!

Hoogste vermelding in de redactierankings : 2

Laagste vermelding in de redactieranking: 6

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s