AFCB CONSENSUS PREDICTIONS

Net zoals vorig seizoen heeft de voltallige redactie zijn rankings gedaan.

De rankings zijn niet hoe sterk wij denken dat een team nu is, maar wel hoe die zal eindigen op het einde van het seizoen. De aandachtige AFCB leden zullen gemerkt hebben dat de redactieleden niet alleen hun lijstje hebben gemaakt, maar ze hebben ook per team een preview geschreven. Deze previews kon je dagelijks lezen sinds begin augustus en kan je nog eens nalezen op onze wordpress site of via de link op de facebook pagina. Ik wil dan ook graag die redactieleden bedanken voor al het werk dat ze hier hebben in gestopt.

Gauthier verwoordde het het best met : ‘Dit zijn dus artikels waar ik voor uit mijn bed kom. Ik verlang al achter het artikel over de Ravens. Doe zo verder AFCB.’

Het waren niet enkel wij die er werk hebben in gestopt, jullie hebben ook gereageerd op de artikels en die interactie is natuurlijk waar we het ook voor doen. Laat ons eens bekijken hoe die lijst er uit ziet en vooral wat jullie er van vonden.

#1 BUFFALO BILLS

Als vier van de negen redactieleden de Bills op één plaatsen, dan is het duidelijk dat wij vermoeden dat vooral QB Josh Allen de laatse stap gaat nemen in zijn ontwikkeling en de Lombardi Trophy naar Buffalo brengt. Niels en Daphne vinden dit een gedurfde prognose of een bold prediction. Ionel beschuldigd ons zelfs van partijdigheid wat natuurlijk nonsens is, we hebben geen enkele Bills fan in ons team. Gelukkig komt Sven ons ter hulp met zijn opmerking : ‘Maar Buffalo is een zeer sterk collectief… Allen is weer een jaar ‘rijker’, Diggs, Beasley in offense. Zoals eerder al gezegd door Dirk, hun pass rush is verbeterd… (btw ben een Seahawks fan maar sinds vorig jaar volg ik de bills een beetje meer)’

#2 KANSAS CITY CHIEFS

Vorig seizoen was het de O-line die de Chiefs van een back to back weerhield, maar ook dit jaar vermoedt ons team dat de Chiefs hoog gaan eindigen, maar dat er een kink in de kabel zal zijn die hen uit de Super Bowl houdt. Hier weinig feedback van de lezers, maar Tom vond het wel leuk hoe we jullie een maand in spanning hebben gehouden met de #1.

#3 TAMPA BAY BUCCANEERS

Guy zou niet rusten voor hij wist welke aap TB op #9 had gezet waardoor ze maar op 3 eindigden. Het is duidelijk dat Guy Brady zuidwaarts heeft gevolgd na jaren van Pats fandom. Ik pleit schuldig, ik ben niet overtuigd dat 22 starters die terugkeren zomaar een recept voor succes is omdat er wel wat oudere spelers bij zijn. Daarnaast vrees ik dat Arians wel eens de voet van het gaspedaal zou kunnen halen , wat niet goed is voor jonge spelers. En natuurlijk Brady blijft gewoon één van de beste wapens in de NFL, maar die (verzwegen) blessure is misschien wel de voorbode dat het dit jaar wel de laatste zou kunnen zijn. En geef toch toe, het leven is al saai genoeg – no risk no fun en als blijkt dat ik verkeerd ben dan ga ik in de woorden van Jerry Orbach in Dirty Dancing een knieval maken : ‘When I am wrong, I say I am wrong’. Eén troost voor Guy – een derde van ons team ziet Brady een achtste ring om de vinger schuiven.

#4 GREEN BAY PACKERS

Een kleine minderheid van ons team ziet Rodgers de Super Bowl halen, maar de rest verwacht een goed seizoen, maar geen bling bling voor Rodgers in zijn (vermoedelijk) laatste seizoen in Green Bay. Blijkbaar hebben de lezers er geen probleem mee dat de Packers ook dit seizoen ver geraken, maar net de Super Bowl missen, want we kregen geen push back op deze ranking

#5 CLEVELAND BROWNS

Het is duidelijk dat wij de Browns terug in playoffs zien, ze zelfs een wedstrijd (of twee) zien winnen, maar daar eindigt het sprookje dit seizoen. Deze ranking werd met gemengde gevoelens onthaald – Sander en Lars zijn er duidelijk tevreden mee, terwijl Erdal vreest dat onze ranking de Browns fans te veel hoop geeft

#6 LOS ANGELES RAMS

Dit is het eerste team waar de rankings van top 3 tot zelfs buiten de top 10 eindigen bij ons team. Misschien zal het wel afhangen van hoe gezond de Rams het seizoen kunnen doorkomen. Top team, maar weinig depth – dus fingers crossed dat we onderweg geen playmakers verliezen.

#7 BALTIMORE RAVENS

We zien Baltimore sowieso de playoffs halen, wat betekent dat wij opnieuw vermoeden dat QB Lamar Jackson een top seizoen gaat hebben, maar dat ze (opnieuw) tekort zullen komen in de playoffs

#8 SAN FRANCISO 49 ERS

Sterk team across the board, dat is wat wij hier zien. Wat is echter de upside van QB Trey Lance – misschien duwt hij de 49ers al dit seizoen nog wat hoger.

#9 TENNESSEE TITANS

Degelijk team volgens ons, zelfs top tien, maar daar blijft het dan ook bij. Volgens Nicolas zijn Tannehill – Henry – Brown het beste trio in de league. Hij heeft zeker een punt, alhoewel Tannehill een serieuze steun heeft aan Henry die de defense zo de schrik aanjaagt dat de play action van Tannehill succesvol is.

#10 LOS ANGELES CHARGERS

#11 SEATTLE SEAHAWKS

Ook hier een groot verschil in het team, ze laveren tussen plaats 8 en 21 en dat betekent dat Seattle echt ‘all over the place’ kan eindigen. Koen zou graag een legion of boom part 2 zien, ziet dat de O-line beter kan en dat Russell sneller de bal moet afgeven – dan is plaats 11 misschien wel gerechtvaardigd.

#12 DALLAS COWBOYS

Plaats 12 geeft de Cowboys een plaatsje in de playoffs. Hard Knocks deed ons wel twijfelen aan depth bij de Cowboys maar niet aan de leiderschapskwaliteiten van Dak Prescott.

#13 ARIZONA CARDINALS

De meeste leden denken dat ze het net gaan halen – maar hoe gaan ze dit flikken in een divisie waar wij al drie playoff teams hebben aangeduid. Met 4 uit één divisie naar de playoffs? ’t Zal toch geen waar zijn zeker.

#14 MIAMI DOLPHINS

Met de nummer 14 hebben we het laatste team om de playoffs te halen volgens onze consensus lijst wat Daphne er toe noopt om ons te laten weten dat het zalig is om deze positieve noot te lezen – hij gelooft er in. Wel als hij er in gelooft, dan ik ook.

Vanaf hier gaat het over teams die de playoffs niet halen en zelfs erger, teams die voor de first pick gaan strijden.

Patriots op #18 hebben we geplaatst voor we wisten dat QB Mac Jones zou starten. Hans laat ons weten dat Steeler Nation ons zal verrassen en vindt duidelijk dat plaats #19 te laag is. Altijd leuk om te zien wat onze mening over de Raiders gaat brengen – volgens Tibo onderschatten we hen schromelijk. De Eagles op #28 bracht John ertoe om wat meer respect te vragen voor zijn team – respect is earned, John. Het doet er totaal niet toe waar we de Jags plaatsen (#29 by the way) we krijgen sowieso een DUUUVAAALLL van Kevin. Op #31 hadden we de Lions die dapper verdedigd werden door Dieter. Detroit Lions fan, Dieter – man jij verdient een standbeeld, laat ons hopen dat de positieve zaken die jij aangeeft ook werkelijkheid worden. En ja Houston unaniem op #32 , mochten er Texans fans zijn, we leven met jullie mee dit seizoen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s