College Football Week 4

Week 3 recap

College football blijft een weekje voorstaan op de NFL en zit al in week 4. In week 3 had Alabama best een close call tegen Florida. Het was wel in een luidruchtig Swamp met 90 000 Gator fans die achter hun team stonden, dus eigenlijk is dit nog een mooie overwinning, maar vorig jaar won de Crimson Tide ook deze wedstrijd met een groot verschil. Zit er dan toch een close seizoen aan te komen? Wat wel stilaan begint te verbazen zijn de prestaties van die andere favoriet: de Clemson Tigers. In eigen huis tegen het veel zwakkere Georgia Tech Yellow Jackets van onze landgenoot Sylvain Yondjouen konden de Tigers slechts 14 punten op het bord zetten. Gelukkig kregen ze er ook maar 8 tegen, maar de nieuwe QB D.J. Uiagalelei krijgt de nieuwe offense niet op de rails en gooide zelfs voor geen enkele TD. Dit weekend tegen de NC State Wolfpack, dat ook 2-1 is, zal er uit een ander vaatje moeten getapt worden.

Week 4 rankings

In de rankings weinig verschuivingen aan de top. Penn State schuift wel enkele plaatsen naar voor dankzij hun winst tegen de Auburn Tigers, die wegzakken naar 23. Ook Clemson zakt ondanks winst 3 plaatsen, waarom kan je hierboven lezen. Onderaan de ranking wel heel wat verschillen tov vorige week, maar die teams moeten zich in de komende weken nog bewijzen.

Game of the week: nr 12 Notre Dame Fighting Irish (3-0) vs nr 18 Wisconsin Badgers (1-1)

Notre Dame staat altijd garant voor spektakel. Dankzij hun independent status zijn ze niet gebonden aan een conference en kunnen ze jaarlijks hun speelschema dus zelf samenstellen. Ze kiezen daarbij zelden voor een kleine garnaal, en ook deze keer staat er met de Wisconsin Badgers een topper uit de BIG10 op het menu.

De Fighting Irish staan op 12 in de rankings, maar verdienen ze ook die hoge ranking? Hun eerste wedstrijd was een krappe 41-37 OT overwinning tegen de Florida State Seminoles. De Seminoles waren tot enkele jaren terug nog een College powerhouse, maar zijn de laaste tijd veel pluimen van hun tooi verloren. De Noles staan op een triestige 0-3 en konden zelfs tegen FCS tegenstander Jacksonville State geen vuist maken. Een 32-29 overwinning tegen de Toledo Rockets en 27-13 tegen de Purdue Boilermakers konden ons ook nog niet van de kracht van de Fighting Irish overtuigen.

De Badgers verloren dan wel nipt in week 1 van Penn State met 16-10, in week 2 hadden ze geen moeite met de Eastern Michigan Eagles (34-7), maar dat is nu ook geen tegenstander om over naar huis te schrijven.

Verwacht niet per sΓ© een high scoring game, Wisconsin is de nr 2 defense van het land momenteel en liet zelfs nog maar 66 yards rushing toe. Laat dat nu ook net het probleem zijn van Notre Dame, die krijgen hun rungame nog niet echt op gang, en hun Oline zal werk hebben met de Wisconsin pass rush. We kijken dus uit naar de prestatie van Notre Dame RB Kyren Williams. Under center bij de Fighting Irish: Jack Coan, die in het tussenseizoen overkwam van… de Wisconsin Badgers. Die zal dus gemotiveerd zijn! Coan is goed bezig en zit aan meer dan 300 yards per game ondertussen. Benieuwd of hij de Wisconsin D kan kraken. Hebben de Badgers naast hun uitstekende defense ook offensieve wapens? Jazeker? Check zeker Chez Mullusi, de nieuwe RB van de Badgers. QB Graham Mertz is nog niet echt op dreef en kan een goede wedstrijd gebruiken.

Verwachting: de wedstrijd is op Soldier Field in Chicago, dus we verwachten wel en licht thuisvoordeel voor Notre Dame, maar ook de Badgers fans zullen massaal aanwezig zijn. Het zal een NFL achtige game zijn, met defenses die willen domineren. Wij verwachten een krappe winst voor Wisconsin. De wedstrijd is vanaf 18h te volgen op FOX.

Andere interessante matchups

nr 7 Texas A&M Aggies vs nr 16 Arkansas Razorbacks: 21.30h – CBS

nr 9 Clemson Tigers at NC State Wolfpack: 21.30h ESPN

nr 2 Georgia Bulldogs at Vanderbilt Commodores: 18h – ESPN

Tot volgende week!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s