College Football Week 8

Week 7 review

Hier zijn we weer met wat stilaan op een tweewekelijkse College Football update lijkt. Week 7 van College Football heeft onze oren doen fluiten, en dat lag helaas niet aan het spel dat we te zien kregen, maar dat lag aan de plaats waar uw redacteur de wedstrijden heeft zitten bekijken. Tijdens het Londen weekend van AFCB dacht hij een leuke keet gevonden te hebben om samen met nog 4 andere Belgen wat college te bekijken, maar helaas was dit in een soort halve discotheek die toevallig ook Football uitzond. London Baby! Wat we wel zagen, is dat de nr 1 Georgia Bulldogs de topper met de nr 11 Kentucky Wildcats wonnen met 30-13. Het was vreemd genoeg wel de meeste tegenstand dat Georgia dit jaar al tegenkwam. De Arkansas Razorbacks verdwijnen uit de top 25 na een 3e nederlaag op rij, ditmaal tegen de Auburn Tigers. Een andere leuke pot football was de BIG12 matchup tussen de nr 12 Oklahama State Cowboys en de nr 25 Texas Longhorns. Texas verloor met 32-24 na een 4th quarter comeback van de Cowboys en verloor zo 2 weken op rij op een pijnlijke manier tegen een ploeg uit Oklahoma. Horns down! De grote verrassing van het seizoen zijn de Cincinnati Bearcats van coach Luke Fickell die als een group of 5 team ondertussen mooi staan te pronken op de 2e plaats in de AP Ranking. Kunnen zij het volhouden tot het einde van het seizoen en zo als eerste group of 5 team de playoffs bereiken? Die andere verrassing Iowa Hawkeyes dondert naar de 11e plaats na een onverwachte nederlaag thuis tegen de ongerankte Purdue Boilermakers. Cincinnati blijft dus als enig Cinderella team over, en de vaste waarden Oklahoma, Alabama en Ohio State staan weer aan te schuiven om hun plek in de top 4 over te nemen.

Week 8 match of the week nr 10 Oregon Ducks @ UCLA Bruins

Vreemd genoeg is er deze week geen enkele matchup tussen 2 gerankte ploegen, dus is wat het wat zoeken naar een interessante wedstrijd. En dan kom je snel uit bij de nr 10 Oregon Ducks die op bezoek gaan bij de UCLA Bruins uit Los Angeles. Deze wedstrijd wordt nog op een voor ons schappelijk uur gespeeld. Vanaf 21.30h kan je op ESPN of ABC deze wedstrijd volgen. Het stadion zal je zeker herkennen want de Bruins spelen hun thuismatchen in de legendarische Rose Bowl. UCLA startte het seizoen red hot toen het de LSU Tigers versloeg, maar onderweg verloor het ook al 2x in de eigen Rose Bowl. Het verloor een nipte wedstrijd tegen de Fresno State Bulldogs maar ging ook ruim onderuit tegen de Arizona State Sun Devils. 5-2 is dus hun record, en een win zou hen zeker terug in de top 25 gooien. In die top 25 staat Oregon op een 10e plaats. De Ducks stonden 2 weken geleden nog op de 3e plek in die rankings, maar verloren met 31-24 tegen de ongerankte Stanford Cardinal, en sindsdien staan ze te trappelen op de rand van de top 10. Indien beide teams zouden blijven winnen, zouden ze elkaar wel eens kunnen tegenkomen in de PAC12 championship game.

Net als in Oklahoma is er een lichte QB controverse in Eugene, Oregon. Anthony Brown kreeg veel bagger over zich heen na het verlies tegen Stanford en was ook in de win vorige week tegen de Cal Bears nu niet bepaald electric. Helaas voor Oregon verloren ze tegen Stanford niet alleen de wedstrijd, maar ook stud RB CJ Verdell voor de rest van het seizoen. Verdell zien we misschien nog terug in de NFL, maar weinig 5e jaars senior RBs halen een NFL roster. Nieuwe RB Travis Dye was zowel de passing als de rushing leader, en dat zegt meestal niet veel goeds. Anthony Brown kan meer hulp gebruiken.

Wie Oregon 2021 zegt, zegt ook Kavyon Thibodeaux. Schrijf nu al maar op dat deze pass rusher in de top 3 van de NFL draft in 2022 zal gaan. De play hieronder is slechts 1 van de vele voorbeelden.

Een belangrijke asset voor UCLA moet RB Zach Charbonnet worden. Als de Bruins running game aanslaat en Charbonnet gaat over 100 yards, is UCLA nog niet geklopt dit seizoen. QB Dorian Thompson-Robinson heeft tot nu toe een goed jaar achter de kiezen, en zit al aan meer dan 1700 yards. Thompson-Robinson zal toch meer dan 1x over zijn linkse schouder kijken of Thibodeaux nog niet komt afgestormd. De defense van de Bruins zou wel eens hun achilleshiel kunnen worden, aangezien hun pass defense bij de laagste van alle 100+ FBS scholen mag gerekend worden. Voor wie dit wel een interessante wedstrijd is, is Bruins HC Chip Kelly. Eind jaren 2000 beleefde Kelly een heel succesvolle run toen hij de Ducks naar de nationale top leidde, met zelfs bijna winst in een National Championship game. Dat succes leverde hem ook enkele jaren als NFL HC op, waar dat succes hem helaas niet achtervolgde. Sinds 2018 is hij dan HC van de Bruins, maar jaarlijks zal de Oregon game toch wel met rood op zijn agenda aangeduid staan.

Ondanks de nr 10 status van Oregon zou dit wel eens een close game kunnen worden. De Ducks slepen zich de voorbije weken naar nipte winst tegen mindere tegenstanders, en de Bruins hebben met LSU bewezen dat ze een grote vis wel aankunnen.

Andere interessante matchups

USC Trojans @ Notre Dame Fighting Irish: zaterdag 01.30h AM, NBC

nr 8 Oklahoma State @ Iowa State Cyclones: zaterdag 21.30h, FOX

De meeste andere games van de toppers lijken ons allemaal blow outs te worden, dus het zal een beetje op goed geluk rondzappen worden zaterdag.

Tot volgende keer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s