College Football Week 11

Toen waren er nog 4! Na week 10 zijn er weer 2 ongeslagen ploegen weggevallen met de Michigan State Spartans en de Wake Forest Demon Deacons. Een week na hun indrukwekkende overwinning tegen de Michigan Wolverines, gingen de Spartans onderuit bij de Purdue Boilermakers. Purdue is in de BIG10 steeds een lastige verplaatsing en hebben de laatste jaren zelfs een beetje de status van een giant killer status opgebouwd. Ze kunnen de ene week onderuitgaan tegen een mindere school; en de andere week dus een top 5 team tussen hun boterham leggen. Deze week staan de nr 6 Ohio State Buckeyes op het menu van Purdue, maar het is maar de vraag is of ze 2 weken op rij kunnen stunten. Die wedstrijd is ook nog eens op verplaatsing in de Horseshoe van Ohio State, en dat zal vol zitten met 100 000 gekke Buckeye fans. Wake Forest verloor zijn ongeslagen status wel in stijl, door met 58-55 onderuit te gaan tegen de North Carolina Tar Heels van HC Mac Brown. Een indrukwekkende 4th quarter comeback van de Tar Heels bezegelde het playoff lot van de Demon Deacons. En nee, het was niet QB Sam Howell die de motor van die comeback was, maar eerder de run game onder leiding van RB Ty Chandler die met 4 TDs North Carolina over de streep trok. Blijven dus nog over als ongeslagen teams: nr 1 Georgia Bulldogs, nr 2 Cincinatti Bearcats, nr 4 Oklahoma Sooners en die dekselse nr 15 University of Texas San Antonio Roadrunners. Het verlies van die 2 ongeslagen teams was eigenlijk ook de enige verrassing van week, alle andere topteams wonnen wel, zij het soms met veel moeite. Zo had de Alabama Crimson Tide geen overschot tegen de niet zo sterke LSU Tigers en ook de Cincinatti Bearcats hadden enige moeite tegen de nietige South Florida Bulls.

Wedstrijd van de week: nr 4 Oklahoma Sooners vs nr 18 Baylor Bears

Een ploeg die wel indruk begint te maken op het veld, zijn de Oklahoma Sooners. Sinds rookie QB Caleb Williams overgenomen heeft van vallende ster Spencer Rattler, zien we weer het Oklahoma dat we kennen van HC Lincoln Riley: een BIG 12 air raid die veel punten op het bord zet. 2 weekends geleden tegen de Texas Tech Red Raiders had Williams maar 30 pass attempts nodig om 6TDs op het bord te zetten. Je ziet hierboven dat de Sooners in de AP poll op 4 staan, maar in de playoff rankings blijven ze hangen op de 8ste plek. Dat heeft net als met Cincinatti te maken met hun strength of schedule. Van hun 9 overwinningen hebben enkel de Red Raiders en de Kansas State Wildcats een winning record. Een overwinning op verplaatsing bij een gerankte tegenstander als de Baylor Bears met een 7-2 record kan hen dus wel deugd doen in de playoff rankings. Nu al word wel vooruit gekeken naar Bedlam: de clash op 27 november tussen de Sooners en de nr 10 Oklahoma State Cowboys. Die wedstrijd en dan eventueel een rematch met Baylor of de Cowboys zullen het playoff lot van Oklahoma beslissen.

Maar eerst dus de verplaatsing naar Waco in Texas voor de wedstrijd tegen de Baylor Bears. Bij de Bears is het omgekeerde aan de hand. Zij staan 18 in de AP poll, maar 12 in de playoff rankings. De Bears hebben wel enkele overwinningen tegen gerankte tegenstanders met winning records op hun CV staan, en dat helpt bij het playoff committee. Voor de status van Baylor en bij uitbreiding die van Oklahoma is het wel niet goed dat de Bears vorige week verloren van de TCU Horned Frogs. Vooral aan de defsensieve kant van de bal zagen de Bears er niet goed uit. TCU QB Chandler Morris kon 461 passing yards op het bord zetten. Aan de andere kant van de bal is Baylor vooral een run first offense. Ze lopen ongeveer 60% van de tijd, ongezien in de BIG 12! Hun top RB Abram Smith zit dan ook al aan de andere kant van 1000 rush yards, en hoopt er tegen de Sooners nog eens meer dan 100 bij te doen. Aan de passing kant moeten we vooral letten op de WR Tyquan Thornton, die we voor de NFL toch ook stilaan in de gaten gaan mogen houden. Wij voorspellen een vrij nipte game, maar toch een overwinning van pakweg 10 punten verschil voor de Sooners. De wedstrijd is te volgen vanaf 18h op FOX.

Andere interessante matchups deze week

nr 6 Michigan Wolverines at Penn State Nittany Lions: 18h, ABC

nr 1 Georgia Bulldogs at Tennessee Volunteers: 21h30, CBS

nr 19 Purdue at nr 4 Ohio State: 21h30, ABC

nr 11 Texas A&M vs nr 15 Ole Miss Rebels, 01h AM, ESPN

nr 16 NC State Wolfpack vs nr 12 Wake Forest Demon Deacons: 01h30, ACC Network (ESPN)

Tot volgende week!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s