AFCB REDACTIE CONSENSUS RAPPORT 2021

Voor het tweede jaar op rij heeft onze voltallige redactie in het pre season een consensus ranking van alle teams gedaan, met als criterium: hoe eindigt het seizoen van de teams van 1-32. De Super Bowl winnaar is de nummer 1 natuurlijk en het team met het slechtste regular season record is de nummer 32. Voor alle niet playoff teams telt enkel hun record, voor de playoff teams telt eerst de ronde waar ze er uit gingen en dan hun regular season record. Dus terwijl de Baltimore Ravens wegens hun regular season record 19e eindigden, staan de Philadelphia Eagles in onze lijst op 14 omdat ze als verliezer in de wild card ronde het slechtste regular season record (18e) hadden van de andere wild card teams die verloren.

Wat valt er op dit seizoen?

Niemand had voorspeld dat de Rams (1, ranking na de Super Bowl -6, AFCB pre season ranking) in de Super Bowl zouden zitten, laat staan winnen, Frans had hen het hoogst ingeschat (3). Als de Rams een verrassing waren, dan de Bengals (2-25) zeker, ze belanden 23 plaatsen hoger dan voorspeld.

We hadden met ons team 4 teams spot on voorspeld : Denver (23 -right, Dirk!), Carolina (27), New York Jets (30) en Detroit (31). Die 4 hebben voldaan aan onze verwachtingen, niet van hun fans vermoed ik.

Dan hadden we een vijftal teams waar we er maar 2 spots van verwijderd waren. een paar over achievers : Tennessee (7-9) en Atlanta (22-24) en een paar under performers : Kansas City (3-2), Green Bay (5-4) en New Orleans (18-17).

In the middle of the pack hebben we 11 teams waar we +/- 3 tot 5 plaatsen verkeerd waren.

Daarna hebben we een paar teams die ons positief verrast hebben : New England (12-18) en Pittsburgh (13-19) en een paar die teleurstellend waren : Minnesota (21-15), LA Chargers (16-10), Buffalo (8-1) en WFT (25-16).

Uiteindelijk de kleppers waar we de bal volledig hebben misgeslagen : Baltimore (19-7), Seattle (24-11) en natuurlijk het zwalpend schip uit Cleveland (20-5) & de toppers die ons gewoon hebben weggeblazen dit seizoen : Las Vegas (11-22), Philadelphia (14-28) en natuurlijk het nieuwe bandwagon team Cincinnati (2-25).

Dirk was niet alleen een stud bij onze betting tips en de playoff challenge, hij had ook hier 6 teams op de juiste positie voorspeld. Tim, de winnaar van de Pick’em 4, net als Laurens. Frans geen enkele (you win some , you lose some).

Het team waar de AFCB redactie het meest juist was, zijn de Detroit Lions (31-31), 6 van onze redactie hadden dit voorspeld. Voor 21 teams had niemand de juiste plaats voorspeld.

Ook al zaten we er collectief naast met de Bengals het grootste verschil in de + staat op het conto van Rein (27 plaatsen verschil bij de Bengals) en in de spirit van familie die elkaar in evenwicht houden zat Dirk er in de – het verst naast met WFT(25-8), -17 dus.

Houston, die we allerlaatste hadden zien eindigen slaagde er zelfs in om de ‘factory of sadness’ te ontsnappen (28-32), terwijl de Bengals en de Eagles niet alleen uit het vagevuur zijn ontsnapt, ze haalden zelfs de playoffs en zoals jullie weten voor Cincinnati, bijna de Lombardi Trophy.

Teams die wij de playoffs zagen halen en duidelijk teleur stelden waren : Cleveland en Baltimore die zich lieten blindsiden door Old Ben en Joe Cool , Seattle die de odd one out was in een sterke divisie en de Chargers die net als de Ravens, misschien volgend seizoen gaan doorhebben dat een extra point kicken of er niet altijd voor gaan op 4th down (in je eigen kant van het veld) het verschil kan betekenen tussen in of buiten de playoffs zitten.

We hadden ook duidelijk andere teams verwacht in de conference games – geen enkele van onze top 4 haalde het : Buffalo, KC, Tampa Bay & Green Bay.

Je ziet dat de Raiders met hun crazy season de vreemde eend in de bijt waren, niemand van ons zag hen de playoffs halen en mocht je vooraf hebben verteld wat er allemaal met hen ging gebeuren dan hadden we ze niet op plaats 22 gezet, maar misschien 28 – als je dan uiteindelijk op plaats 11 dan is dit team met de Bengals wel de verrassing van het seizoen. Wat denken jullie er van? Wat hadden jullie wel en niet zien aankomen voor het seizoen? Misschien laten we de gehele AFCB community volgend jaar wel een consensus lijst maken en dan kunnen jullie proberen de redactie te evenaren of verslaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s