College Football Preview Part 2

Welkom bij deel twee van onze College Football season preview. In het vorige deel hadden we het al even over enkele belangrijke College Football begrippen en hebben we de must-see games per week van het seizoen opgelijst. Indien je dit gemist hebt, neem zeker eens een kijkje hier: [College Football Preview Part 1].

In dit tweede deel van de preview gaan we dieper in op ieder team die dit jaar de moeite waard is om te volgen. Per team bekijken we hun sterktes en zwaktes en geven we mee welke matchen de moeite waard zijn om te bekijken en waar wij verwachten dat ze zullen eindigen. Natuurlijk heeft iedere sport ook kleinere teams en dat is hier niet anders. Bij hen zijn we beknopter en geven we enkel een korte samenvatting mee. 

Deze preview is vrij uitgebreid. In één stuk lezen, is toegestaan, maar zal een hele klus worden. We raden vooral aan om hem te bookmarken en er tijdens het seizoen op terug te vallen. Ben je van plan een match (of meerdere) te bekijken, dan kan je terugvallen op deze preview om te zien wat je mag verwachten van elke ploeg, en welke spelers je op moet letten.

De preview volgt de onderstaande rankings niet maar doen we wel per conference. De ranking in de AP Poll zetten we bij het team tussen haakjes.

Nog even een kleine herhaling, de meeste teams spelen twaalf wedstrijden (behalve teams die in week 0 spelen) maar er zijn dertien weken doordat elk team een bye week krijgt zoals in de NFL. Hieronder alvast een reminder van hoe de AP Poll en de Coaches Poll eruit zien in aanloop naar Week 1:

Bonne chance en veel plezier!

Copyright ESPN

SEC

Beginnen doen we met de Southeastern Conference, dé beste conference uit College Football. De SEC is onderverdeeld in twee verschillende divisies, namelijk de SEC East en de SEC West. De winnaars van beide divisies, strijden in Week 14 om de conference championship. Hieronder vindt je terug uit welke teams deze bestaan.

Alabama Crimson Tide (1)

Alabama is het beste CFB team van de afgelopen jaren. Sinds 2014 won het zes van de acht SEC championships en drie National Championships uit zes gespeelde finales. Vorig seizoen verloren ze nog van de Georgia Bulldogs in deze finale maar ze zijn wel degelijk terug de favoriet voor dit seizoen. De offense ziet er alvast goed uit voor de Crimson Tide. Quarterback Bryce Young kan de nummer één pick worden in de draft en met Jahmyr Gibbs hebben ze een running back die de bal zowel kan vangen, als scoren van overal op het veld. Op wide receiver is het afwachten wie er als echte topper uit komt. Jermaine Burton zal alvast WR 1 zijn om het seizoen te starten. Op de defensive line zullen ze iets regelmatiger moeten zijn tegen de topteams zoals Georgia en Ohio State. Dit “mankement” wordt wel meer dan opgevangen door hun steengoede edges (Anderson Jr. en Dallas Turner), linebackers en weelde aan cornerbacks zoals Eli Ricks en Brian Branch.

Must watch:

 1. W2 @ Texas Longhorns
 2. W5 @ Arkansas Razorbacks
 3. W6 vs Texas A&M Aggies
 4. W7 @Tennessee Volunteers
 5. W9 @LSU Tigers
 6. W12 vs Auburn Tigers

Voorspelling: 12-0

Georgia Bulldogs (3)

Georgia staat voor een serieuze taak dit seizoen: bevestigen nadat ze vorig jaar het kampioenschap hebben gewonnen, terwijl ze 15 spelers verloren zijn aan de NFL door de draft (waarvan vijf verdedigers in de eerste ronde). Toch loopt hun verdediging nog over van talent (én ervaring), met sleutelspelers op ieder niveau. Op de defensive line heb je Jalen Carter, de linebackers worden aangevuurd door Nolan Smith en Kelee Ringo verdedigt het diepe veld. Deze drie kunnen allemaal in de eerste ronde gaan. Ook in het aanvallend departement zijn ze nog altijd zeer goed, met wapens zoals Brock Bowers en Arik Gilbert, beiden tight ends. Quarterback Stetson Bennett is hét ‘vraagteken’. Hij is niet de meest elite quarterback voor een topteam, maar als hij goed genoeg speelt, kan hij de Bulldogs terugbrengen naar het hoogste schavotje in College Football.

Must watch:

 1. W1 vs Oregon Ducks
 2. W9 vs Florida Gators
 3. W12 @ Kentucky Wildcats

Voorspelling: 12-0

Texas A&M Aggies (6)

De Aggies lopen zonder twijfel over van talent. Over iedere unit kan zeker iets gezegd worden. Dit jaar komt misschien nog net te vroeg, maar na een jaartje ervaring opdoen in de SEC, kan dit jonge team volgend seizoen misschien op één staan. Cornerback Antonio Johnson is de ‘patron’ van Texas A&M. Hij leidt een van de beste secondaries in college, samen met safety Demani Richardson. De wapens in de aanval voor quarterback Haynes King vinden we terug in running back Devon Achane en wide receiver Evant Stewart. King zal veel tijd en bescherming gegeven worden door een elite offensive line. Dit jaar zullen de Aggies al veel kabaal maken, maar de nationale titel of zelfs de playoffs halen zal lastig zijn.

Must watch:

 1. W6 @ Alabama Crimson Tide
 2. W13 vs LSU Tigers

Voorspelling: 9-3

Arkansas Razorbacks (19)

Head coach Sam Pittman moet dit jaar voldoen aan hoge verwachtingen na een 9-4 seizoen vorig jaar. Quarterback K.J. Jefferson zal hem hierbij helpen, die zowel als passer en loper uit serieus uit de voeten kan. Door sommigen wordt hij gezien als een van de beste quarterbacks in College Football, na Bryce Young (Alabama) en C.J. Stroud (Ohio State). Samen met running back Raheim Sanders, kan Arkansas een van de beste running bedreigingen hebben, geholpen door een fysieke en ervaren offensive line. Wide receiver Ketron Jackson probeert het verlies van Treylon Burks aan de NFL op te vangen. In de verdediging vinden we Jalen Catalon, die na een blessuregevoelig seizoen probeert terug te keren na een top 10 seizoen in 2020. Bumper Pool is dan op zijn beurt de ster van de linebackers. Hij had de beste snap-to-tackle ratio in de volledige FBS (minst snaps nodig om een tackle te maken). Dit team is geen pretje om tegen te spelen en zullen veel overwinningen afnemen van die teams die het nodig hebben.

Must watch:

 1. W1 vs Cincinnati Bearcats
 2. W2 vs South Carolina Gamecocks
 3. W4 vs Texas A&M Aggies
 4. W5 vs Alabama Crimson Tide
 5. W9 @ Auburn Tigers
 6. W11 vs LSU Tigers
 7. W12 vs Ole Miss Rebels

Voorspelling: 7-5

Kentucky Wildcats (20)

Kentucky draaide een zeer goed seizoen in 2021 en eindigde 9-3 dankzij, onder andere, head coach Mark Stoops. Dit seizoen zullen ze dit proberen te evenaren. QB Will Levis wordt alvast gezien als een first round pick. Toch heerst er wat onzekerheid rond dit team. Ze haalden een goede wide receiver in de transfer portal (Tayvion Robinson), maar voor de rest is het onduidelijk wie daar goed kan zijn. Op running back zitten ze goed met Chris Rodriguez Jr en hun offensive line zou in orde moeten zijn. Ook op defense zullen de Wildcats het niet slecht doen, met enkele zeer goede linebackers, waar JJ Weaver als nummer één uit komt en een goede defensive tackle in Justin Rogers. Hun secondary kan hen wel zorgen baren. Afwachten hoe die het zullen doen.

Must watch:

 1. W2 @ Florida Gators
 2. W5 @ Ole Miss Rebels
 3. W6 vs South Carolina Gamecocks
 4. W9 @ Tennessee Volunteers
 5. W12 vs Georgia Bulldogs

Voorspelling: 8-4

Ole Miss Rebels (21)

De Rebels zijn hun ster quarterback kwijt (Matt Corrall naar de Carolina Panthers) en zullen die dit jaar vervangen door Luke Altmyer of USC transfer Jaxson Dart. Voor de rest staat de Ole Miss  aanval wel op punt. Ze hebben een zeer goede O-line met Nick Broeker op nummer één en een talentvolle running back room met Zach Evans als toonbeeld. Ook op wide receiver en tight end hebben ze talent lopen in de vorm van Jonathan Mingo en Michael Trigg respectievelijk. Kortom, de Rebels offense heeft een hoog plafond dit jaar. Op defense zijn er echter vraagtekens, zoals de D-line die vorig seizoen vreselijk was tegen de run maar uitstekend tegen de pass. De secondary zal voldoen (met safety Isheem Young) maar op linebacker valt het te zien of Troy Brown de oplossing kan zijn.

Must watch:

 1. W5 vs Kentucky Wildcats
 2. W8 vs LSU Tigers
 3. W9 vs Texas A&M Aggies
 4. W11 vs Alabama Crimson Tide
 5. W12 vs Arkansas Razorbacks

Voorspelling: 9-3

Auburn Tigers

Auburn had vorig jaar een middelmatig seizoen en dat zal dit jaar niet anders zijn. De aanval hoopt dat een sterke running back room hen zal helpen aan de nodige zeges. Tank Bigsby is hierin de naam om in de gaten te houden. 2021 was een minder jaar voor hem, maar Auburn hoopt dat hij zijn vorm van 2020 kan terugvinden. De running game zal geholpen worden door een ervaren offensive line en tight end Landen King. De Tigers vallen vooral op aan de defensieve kant van de bal, met koplopers als Colby Wooden en Derick Hall. Deze twee ‘edges’ zijn beide terug te vinden in de Top 100 van PFF. Corner Nehemiah Pritchett verdedigt de diepere ballen als de QB van de tegenstander genoeg tijd heeft gekregen na constante druk van voornoemde edges.

Must watch:

 1. W3 vs Penn State Nittany Lions
 2. W5 vs LSU Tigers
 3. W6 @ Georgia Bulldogs
 4. W7 @ Ole Miss Rebels
 5. W9 vs Arkansas Razorbacks
 6. W11 vs Texas A&M Aggies
 7. W13 vs Alabama Crimson Tide

Voorspelling: 5-7

Florida Gators

De Florida Gators zullen dit jaar een overgangsseizoen beleven met nieuwe head coach Billy Napier, die overkomt van Louisiana (Sun Belt). Op zich zijn hier wel wat sterke spelers terug te vinden, maar net te weinig om van Florida een noemenswaardige contender te maken. Quarterback Anthony Richardson heeft hier de sleutel in handen. Hij wisselt sterke momenten nog iets te vaak af met slechte passes of verkeerde inschattingen over de verdediging, dus in 2022 zal hij vooral consistentie moeten zoeken. Zijn wapens zijn weliswaar beperkt of onbewezen. Receiver Justin Shorter is de persoon die dit jaar de nodige targets zal krijgen. De verdediging hoopt ook op een turnaround dit jaar, na een zwak 2021. Hier zijn enkele interessante namen of prospects terug te vinden, waaronder tackle Gervon Dexter, cornerback Jason Marshall Jr en Jalen Kimber, aangevuld met edge Princely Umanmielen.

Must watch:

 1. W1 vs Utah Utes
 2. W2 vs Kentucky Wildcats
 3. W4 @ Tennessee Volunteers
 4. W7 vs LSU Tigers
 5. W9 vs Georgia Bulldogs
 6. W10 @ Texas A&M Aggies
 7. W11 vs South Carolina Gamecocks
 8. W13 vs Florida State Seminoles

Voorspelling: 6-6

LSU Tigers

LSU verraste iedereen in het tussenseizoen met de aanwerving van Brian Kelly als head coach. Na het kampioenschap in 2019 beleefde dit team twee seizoenen van .500. Genoeg om afscheid te nemen van legende Ed Orgeron. Desondanks een aankomend overgangsjaar, heeft het team wel het nodige talent om terug boven .500 te eindigen, met receiver Kayshon Boutte en defensive tackle Jaquelin Roy beide in de top 20 van de draft board op PFF. Jaden Daniels start dit seizoen als QB, maar 5-star freshman Garrett Nussmeier is iemand om in de gaten te houden indien Daniels het niet goed doet. Beiden kunnen naast Boutte ook rekenen op de ervaring van John Emery om de running game op poten te zetten. Optimisme is er ook bij het talent uit de 3-4 verdediging. Roy werd al vermeld, maar let ook op edges B.J. Ojulari en Ali Gaye om de quarterback onder druk te zetten. De secondary werd verrijkt met interessante spelers via de transfer portal, meer bepaald met corner Jarrick Bernard-Converse.

Must watch:

 1. W6 vs Tennessee Volunteers
 2. W7 @ Florida Gators
 3. W8 vs Ole Miss Rebels
 4. W10 vs Alabama Crimson Tide
 5. W11 @ Arkansas Razorbacks
 6. W13 @ Texas A&M Aggies

Voorspelling: 8-4

Tennessee Volunteers

Tennessee is het team die dit jaar misschien het meest kans maakt op de tweede plaats in de SEC East (Georgia veronderstellen we op één). Voorwaarde is wel dat de verdediging zijn deel van het werk doet, in vergelijking met vorig jaar. Die was vorig jaar het zorgenkindje van de Volunteers. Met edge verdediger Byron Young en linebacker Jeremy Banks, hebben ze wel 2 goeie verdediger die zeker hun duit in het zakje zullen doen. De vraag is of de rest ook zal volgen. In het aanvallende compartiment zijn er iets minder zorgen. Daar leidt quarterback Hendon Hooker een ervaren compartiment, die in staat is om in de meeste matchen veel punten op het bord te zetten. Let maar op de connectie tussen Cedric Tillman en zijn voornoemde quarterback, mede gesteund door running back Jabari Small die een deel van het werk zal dragen.

Must watch:

 1. W2 vs Pittsburgh Panthers
 2. W4 vs Florida State
 3. W6 @ LSU Tigers
 4. W7 vs Alabama
 5. W9 vs Kentucky Wildcats
 6. W10 vs Georgia Bulldogs
 7. W12 vs South Carolina

Voorspelling: 7-5

South Carolina Gamecocks

Een van de interessantste verhaallijnen uit de CFB die vermeld werd in deel 1, vinden we terug bij de South Caroline Gamecocks. Die haalden via de transfer portal quarterback Spencer Rattler in huis. Bij hem rust nu de druk om South Carolina terug relevant(er) te maken. 2021 was hun beste jaar van de afgelopen drie jaar, met een bowl game overwinning tegen North Carolina. Hierop proberen ze dit jaar verder te bouwen. Rattler kreeg via diezelfde transfer portal nog enkele wapens, naast Josh Vann (receiver) en Jaheim Bell (tight end). Aan de andere kant van de bal vinden we top corner prospect Cam Smith. Hij heeft uitzicht op een eerste ronde selectie in de komende draft. Zacch Pickens leidt een stevige defensive line, die iedere aanval het leven zuur kan maken. South Carolina kan met dit team de positieve lijn van vorig jaar verder zetten. Het lastige schema die ze dit jaar moeten trotseren, kan wel roet in het eten gooien.

Must watch:

 1. W2 @ Arkansas Razorbacks
 2. W3 vs Georgia Bulldogs
 3. W6 @ Kentucky Wildcats
 4. W8 vs Texas A&M Aggies
 5. W11 @ Florida Gators
 6. W12 vs Tennessee Volunteers
 7. W13 @ Clemson Tigers

Voorspelling: 7-5

Overige teams:

Missouri Tigers:

De Missouri Tigers hebben veel talent op WR en goede tackles maar hun QB is een probleem samen met hun run defense en depth in de secondary.
Voorspelling: 5-7

Mississippi State Bulldogs:

De Mississippi State Bulldogs konden even goed ook in ons lijstje hierboven voorkomen. Ze hebben een degelijke QB, veel depth in hun secondary en een goede pass protection. Hun wide receivers zijn echter niet zo talentvol en hun defensive line laat het ook afweten.
Voorspelling: 7-5

Vanderbilt Commodores:

Vanderbilt is het kneusje van de SEC. Verwacht dan ook geen overwinningen (of amper) tegen teams uit de SEC. Zij hebben een “oké” running back in Re’Mahn Davis maar hun passing game laat te wensen over en op defense hebben ze geen depth in hun roster. Vanderbilt won alvast overtuigend tegen Hawaii in Week 0.
Voorspelling: 3-9

Big Ten

We gaan verder met de Big Ten conference. Ook deze conference bestaat uit twee divisies, de Big Ten East en de Big Ten West. De nummers één uit beide divisies, spelen in Week 14 de championship game om de Big Ten titel.

Ohio State Buckeyes (2)

Ohio State is dit jaar met consensus het tweede beste team in Amerika. De Buckeyes zijn al jaren een zeer constante ploeg, met slechts 4 verloren matchen in de afgelopen 3 jaar onder coach Ryan Day (en Urban Meyer). Dit jaar hebben ze misschien zelfs de beste aanval in de volledige FBS. De prospects zijn er voor het rapen. Quarterback C.J. Stroud was vorig jaar tweede in de Heisman stemming, en zal opnieuw zijn kandidatuur mogen insturen dit seizoen. Dit komt mede door de tandem van Jaxon Smith-Njigba TreVeyon Henderson, die respectievelijk in de top 3 van receivers en running backs kunnen genoemd worden. Een elite én ervaren offensive line, met prospects zoals Paris Johnson Jr. op tackle, kan deze offensive iedereen aan flarden schieten. De verdediging kan misschien wel het pijnpunt blijken van de Buckeyes. Alhoewel die overloopt van talent, was die al even de achillespees van het team. Voormalig 5 -star linebacker Jack Sawyer en edge Zach Harrison zullen die verdediging op sleeptouw moeten nemen, onder het alziend oog van de nieuw defensieve guru (en coordinator) Jim Knowles.

Must watch:

 1. W1 vs Notre Dame Fighting Irish
 2. W4 vs Wisconsin Badgers
 3. W9 @ Penn State Nittany Lions
 4. W13 vs Michigan Wolverines

Voorspelling: 12-0

Michigan Wolverines (8)

De Michigan Wolverines behaalden vorig seizoen de College Football Playoffs na een uitstekend 11-1 seizoen, waarin ze Ohio State voor het eerst in acht onderlinge wedstrijden konden verslaan. In de Playoffs werden ze dan wel weer meteen afgemaakt door de Georgia Bulldogs (34-11). Dit seizoen woedt er een QB battle tussen Cade McNamara en JJ McCarthy, die respectievelijk game 1 en 2 afwisselend zullen starten. Wie het ook wordt, hij zal naast een goede bescherming door de O-line met Zak Zinter, Ryan Hayes en center Olusegun Oluwatimi, ook genoeg wapens hebben op WR. Ronnie Bell is alvast één van de namen om hier in het oog te houden. Geen passing play? Geen probleem. Running back Blake Corum kan er ook nog door buffelen. Op defense zijn ze natuurlijk twee hoge picks in de draft kwijt (Hutchinson en Ojabo), maar zouden ze toch goed genoeg moeten zijn. Cornerback DJ Turner en safety RJ Moten zijn alvast spelers om in het oog te houden in de secondary.

Must watch:

 1. W5 @ Iowa Hawkeyes
 2. W7 vs Penn State
 3. W9 vs Michigan State
 4. W11 vs Nebraska Cornhuskers
 5. W13 @ Ohio State Buckeyes

Voorspelling: 10-2

Michigan State Spartans (15)

De Spartans draaiden een zeer goed seizoen in 2021 met een 10-2 record en een overwinning in de Peach Bowl tegen Pittsburgh (31-21). Op offense heeft dit team een aantal sterke wapens met onder andere wide receivers Jayden Reed en Tre Mosley alsook tight end Malik Carr en running back Jalen Berger. Natuurlijk hangt veel ook af van de O-line en laat dit nu net een probleem zijn bij Michigan State. Op defense is er DT Jacob Slade om in de gaten houden, samen met edge Khris Bogle en linebacker Jacoby Windmon

Must watch:

 1. W4 vs Minnesota Golden Gophers
 2. W6 vs Ohio State Buckeyes
 3. W7 vs Wisconsin Badgers
 4. W9 @ Michigan Wolverines
 5. W13 vs Penn State Nittany Lions

Voorspelling: 8-4

Wisconsin Badgers (18)

Wisconsin eindigde het 2021 seizoen met een record van 8-4. Daar probeert quarterback Graham Mertz dit seizoen op verder te bouwen, in zijn make-or-break jaar. Aan de O-line zal het alvast niet liggen, met center Joe Tippmann en tackles Jack Nelson en Riley Mahlman. In die tackle room zit ook Nolan Rucci te wachten, een freshman die binnen enkele jaren in de eerste ronde verwacht wordt. Ook running back Braelon Allen zal van deze sterke O-line kunnen profiteren. Op defense hebben ze één van de beste coordinators in College Football maar hij moet wel acht starters zien te vervangen. Linebacker Nick Herbig en defensive lineman Keanu Benton zullen alvast hun steentje bijdragen om opnieuw de beste defense te worden wat het aantal yards toegelaten betreft. Indien Mertz zijn potentieel bereikt, kan Wisconsin meedoen voor de Big Ten West.

Must watch:

 1. W4 @ Ohio State Buckeyes
 2. W7 @ Michigan State Spartans
 3. W8 vs Purdue Boilermakers
 4. W11 @ Iowa Hawkeyes
 5. W12 @ Nebraska Cornhuskers
 6. W13 Minnesota Golden Gophers

Voorspelling: 9-3

Penn State Nittany Lions

Voor een universiteit als Penn State, was vorig seizoen (7-5) ondermaats. Coach James Franklin kreeg desondanks toch een contractverlenging en zal dit seizoen beter moeten doen. Om in zijn opzet te slagen, nam hij ex-Miami head coach Manny Diaz aan als defensive coordinator, die één van de beste defenses in de Big Ten erft. Op defensive tackle is er PJ Mustipher en 5-star freshman Dennis-Sutton, maar de echte toppers vindt je in de secondary. Safety Ji’Ayir Brown en cornerbacks Joey Porter Jr. en Daequan Hardy moet je hier in het oog houden indien jouw NFL defense noden heeft in dit departement. Op offense zijn er meer vraagtekens. Kan QB Sean Clifford zichzelf overstijgen? Kan de offensive line verbeteren in vergelijking met vorig jaar? De wapens voor Clifford zijn er alvast op wide receiver met Parker Washington en Mitchell Tinsley.

Must watch:

 1. W3 @ Auburn Tigers
 2. W7 @ Michigan Wolverines
 3. W8 vs Minnesota Golden Gophers (white out game)
 4. W9 vs Ohio State Buckeyes

Voorspelling: 9-3

Iowa Hawkeyes

De Hawkeyes haalden een mooi 10-2 record in 2021. Dat record wordt nog impressionnanter als je weet dat QB Spencer Petras tussen 9 oktober en de bowl game tegen Kentucky op 1 januari  slechts twee touchdown passes heeft gegooid. Dit seizoen heeft hij alleszins genoeg wapens met Keagan Johnson, Arland Bruce (beiden WR) en tight end Sam Laporta. Op de O-line is Connor Colby een interessante naam om volgen. De defense is waar Iowa echt uitblinkt. Ze hebben enkele van de beste linebackers in het land, zoals Jack Campbell, die in de top 15 spelers van de volledige Power Five staat, en Jestin Jacobs, die wel eens een top 10 college speler zou kunnen worden in 2022. Ook op cornerback heeft Iowa enkele aardige spelers rondlopen met Riley Moss en Jermari Harris. Hou alvast Xavier Nwankpa in de gaten, een freshman safety die wel eens hoge ogen kan gooien.

Must watch:

 1. W2 vs Iowa State Cyclones
 2. W5 vs Michigan Wolverines
 3. W8 @ Ohio State Buckeyes
 4. W10 @ Purdue Boilermakers
 5. W11 Wisconsin Badgers
 6. W12 @ Minnesota Golden Gophers
 7. W13 Nebraska Cornhuskers

Voorspelling: 8-4

Nebraska Cornhuskers

Dit team kon je in Week 0 al aan het werk zien tegen Northwestern. Head Coach Scott Frost nam de vreemde beslissing om een onside kick te nemen toen hij 28-17 voorstond met nog negen minuten te gaan in de third quarter. Nebraska verloor de wedstrijd uiteindelijk met 28-31. Frost is een coach die al op de hot seat zat vooraleer het seizoen begon en met zo’n beslissingen zal hij dit seizoen waarschijnlijk niet ver geraken. Toegegeven, vorig seizoen hadden de Cornhuskers een 3-9 record maar al hun losses waren zeer close. Zo hadden onder andere Michigan en Ohio State alle moeite om Nebraska opzij te schuiven. Wat positief is, is dat Frost niet langer de aanvallende patronen uittekent en hiervoor offensive coordinator Mark Whipple van Pittsburgh heeft gehaald. Nieuwe QB Casey Thompson toonde in Week 0 enkele glimpen van verbetering op de positie en de verwachting is dan ook dat hij, samen met Trey Palmer, Omar Manning (beide WR) en Travis Vokolek (TE), het team kan leiden naar een bowl game. De O-line is echter niet zo top, terwijl ze wachten op de terugkeer van Turner Corcoran en Teddy Prochazka. Op defense doet Nebraska het goed. Die unit was de reden dat ze vorig seizoen zo goed in de wedstrijden konden blijven. Met linebackers Nick Heinrich en Luke Reimer en edge Ochuan Mathis hebben ze alvast enkele degelijke verdedigers. Op cornerback moet je Tommi Hill en Quinten Newsome in het oog houden.

Must watch:

 1. W4 Oklahoma Sooners
 2. W7 @ Purdue Boilermakers
 3. W10 Minnesota Golden Gophers
 4. W11 @ Michigan Wolverines
 5. W12 Wisconsin Badgers
 6. W13 Iowa Hawkeyes

Voorspelling: 7-5

Minnesota Golden Gophers

Onder hun motto “Row the Boat”, gaan head coach P.J. Fleck en de Golden Gophers uit Minnesota op zoek naar een nieuwe winning season. Minnesota ziet wel wat starters vertrekken, vooral op de offensive line en in de verdediging. Het voordeel voor de Gophers is wel dat de starters van de skill posities (QB, RB en WR) allemaal terugkeren, met name Tanner Morgan, Mohamed Ibrahim en Chris Autman-Bell. De enige terugkerende starter op de offensive line John Michael Schmitz, is ook wel een de beste centers in de komende draft (alhoewel die maar verwacht wordt op dag 2). De verdediging wordt gedragen door een goede secondary, met onder andere cornerback Justin Walley, maar de vraag is of ze de aanval van de tegenstander genoeg onder druk kunnen zetten met de pass rush.

Must watch:

 1. W4 @ Michigan State Spartans
 2. W5 vs Purdue Boilermakers
 3. W8 @ Penn State Nittany Lions
 4. W10 @ Nebraska Cornhuskers
 5. W13 @ Wisconsin Badgers

Voorspelling: 8-4

Purdue Boilermakers

De Boilermakers hopen hun bijnaam van vorig jaar, de Spoilermakers, opnieuw eer aan te doen. Alhoewel hun aanval zeer eenzijdig was, met een zeer duidelijke nadruk op de pass, was die uiterst efficiënt, zelfs de tweede in de Big Ten. Quarterback Aiden O’Connell neemt opnieuw zijn manschappen mee, met als speerpunt receiver Tyron Tracy Jr. Guard Spencer Holstege is dan op zijn beurt één van de beste pass-verdedigende guards in de Big Ten. Verwacht dus maar opnieuw een aanval met focus op de pass. In de verdediging zijn er wel vraagtekens. Jalen Graham komt terug als linebacker, maar voor de rest is het gissen naar wie er deze verdediging mee zal dragen. Corner Corey Trice komt terug van een blessure en Yanni Karlaftis is getalenteerd maar onervaren. 

Must watch:

 1. W1 vs Penn State Nittany Lions
 2. W5 vs Minnesota Golden Gophers
 3. W7 vs Nebraska Cornhuskers
 4. W8 @ Wisconsin Badgers

Voorspelling: 8-4

Overige teams:

Illinois Fighting Illini:

Illinois heeft in Week 0 al een paar mooie dingen getoond met quarterback Tommy Devito en skill players Chase Brown (running back) en Isaiah Williams (wide receiver). Brown wordt geholpen door een goede offensive line, dus in de run kunnen de Illini wel iets afdwingen. In het verdedigende compartiment steunen ze vooral op linebacker Calvin Hart Jr en corner Devon Witherspoon, maar over de rest kan weinig geschreven worden.
Voorspelling: 5-7

Indiana Hoosiers:

In Indiana hopen ze dat corner duo Tiawan Mullen en Jaylin Williams de verdediging een boost zullen geven. Dit duo was een van de beste in de Big Ten sinds 2019. Quarterback Connor Bazelak komt over van Missouri en wordt verwacht eindelijk naar de hoge verwachtingen te spelen, die vorig jaar niet werden ingelost. Running back Shaun Shivers zal hier aan proberen bij te dragen.
Voorspelling: 4-8

Maryland Terrapins:

Dontay Demus Jr en Rakim Jarrett vormen na het duo bij Ohio State en Michigan het beste wide receiver koppel in de Big Ten. Volgens head coach Mike Locksley hebben de Terrapins ook de beste quarterback in Taulia Tagovailoa (broer van) in de Big Ten. Je kan misschien wel het argument maken dat Locksley subjectief is, als je weet dat ene C.J. Stroud rondloopt op die positie binnen de conference. Aan de andere kant van de bal is safety Dante Trader wel iemand die naar komende drafts toe een interessante naam is om volgen.
Voorspelling: 6-6

Northwestern Wildcats:

Northwestern maakte vorig weekend als serieuze golven door Nebraska te verslaan in Dublin. Onder leiding van Peter Skoronski op de offensive line, domineerden de Wildcast wanneer het nodig was. Skoronski is een van de beste tackles in komende draft en wordt verwacht in de eerste ronde zijn naam te horen. Cameron Mitchell stond voordien al op onze lijst, maar bevestigde dat hij een cornerback is die de meeste ballen in zijn omgeving zal betwisten en aanvallen.
Voorspelling: 3-9

Rutgers Scarlet Knights:

Quarterback Gavin Wimsatt moet een enorme druk op zijn schouders verdragen dit jaar, als hoogste gerankte QB bij de Knights sinds lange tijd. Tackle D.J. Direnzo zal proberen deze druk te verlichten door hem genoeg tijd te geven om receiver Taj Harris te bereiken. In de verdediging is het kijken naar de secondary, met duo Max Melton en Kessawn Abraham als corners en Avery Young op safety.
Voorspelling: 3-9

ACC

Ook de ACC bestaat uit twee divisies, vanaf volgend jaar worden deze echter afgeschaft, dit seizoen spelen de winnaars van beide divisies nog steeds de championship game tegen elkaar.

Clemson Tigers (4)

Clemson komt dit jaar aankloppen met waarschijnlijk één van de beste defensive units uit de volledige FBS. Vooral de defensive line steekt er met kop en schouders bovenuit. Onder de tackles zul je de namen van Bryan Bresee en Tyler Davis regelmatig horen vallen. Bij de edges mag je dan die van Myles Murphy, Xavier Thomas en K.J. Henry en Tyler Davis verwachten tijdens de uitzending. Neem een shotje tequilla telkens je een van deze namen hoort en laat ons weten vanaf welke minuut je de match niet meer herinnert. Achter het geweld vooraan in de verdediging, heb je linebacker Trenton Simpson die een nieuwe bedreiging vormt. Andrew Mukuba verdedigt op zijn beurt het diepere gedeelte van het veld. Het succes van Clemson zal vooral bepaald worden door de aanval. 5 star quarterback D.J. Uiagalelei had vorig jaar een seizoen die hij snel zal willen vergeten. Wie hem daarbij zal helpen is wel de hamvraag. De wapens zijn beperkt en de bescherming is miniem, op tackle Jordan McFadden misschien na.

Must watch:

 1. W5 vs NC State Wolfpack
 2. W10 @ Notre Dame Fighting Irish

Voorspelling: 11-1

North Carolina State Wolfpack (13)

Voor NC State was vorig seizoen een sprookje (9-3). Dit seizoen zijn de verwachtingen minstens even hoog daar een groot aantal spelers terugkeren en ze een haalbare schedule hebben. Het speerpunt van de offense is QB Devin Leary. Vorig seizoen gooide hij voor 3433 yards met 35 touchdowns en slechts 5 interceptions. Ook dit seizoen heeft hij degelijke catchers (WR Thomas; TE Pennix) waardoor hij dit kan evenaren. Leary verliest wel Ekwonu voor zich die via de NFL draft bij de Panthers belandde. Of de O-line dus sterk genoeg is valt af te wachten. Daar vinden we wel sleutelspeler Grant Gibson op center. Bij de defense zijn er  minder zorgen. Iedere starter op de corner (Shyheim Battle en Tyler Baker-Williams) komt terug en de linebackers (Payton Wilson, Drake Thomas en Jordan Poole) hebben diepte en talent. Deze twee units zullen proberen om van de Wolfpack opnieuw een top 10 defense te maken.

Must watch:

 1. W5 @ Clemson Tigers
 2. W6 vs Florida State Seminoles
 3. W10 vs Wake Forest Demon Deacons
 4. W12 @ Louisville Cardinals
 5. W13 North Carolina Tar Heels

Voorspelling: 10-2

Miami Hurricanes (16)

Dit team had vorig jaar een record van ‘slechts’ 7-5, maar de Hurricanes hebben een haalbare ambitie om dit seizoen beter te doen. Zo haalden ze Oregon head coach Mario Cristobal, die erom bekend staat een zeer goede recruiter te zijn. QB Tyler Van Dyke was vorig seizoen alleszins bij de beste op zijn positie toen hij moest invallen door een blessure van de toenmalige QB 1. Van Dyke gooide in zes opeenvolgende wedstrijden voor minstens 316 yards en 3 touchdowns. Zion Nelson en DJ Scaife Jr zullen samen op de O-line alvast zorgen voor de nodige bescherming. De secondary zal de sterkte zijn van de Hurricanes defense. Cornerback Tyrique Stevenson is de één van de beste in de ACC en safety James Williams heeft het potentieel om een ware superster te worden. Ook in de front 7 zitten enkele serieuze talenten. Leonard Taylor en Cyrus Moss (Freshman) staan alvast op ons lijstje.

Must watch:

 1. W3 @ Texas A&M Aggies
 2. W5 vs North Carolina Tar Heels
 3. W10 vs Florida State Seminoles
 4. W12 @ Clemson Tigers
 5. W13 vs Pittsburgh Panthers

Voorspelling: 9-3

Pittsburgh Panthers (17)

Terugkeren naar de ACC title game en die opnieuw winnen zal moeilijk worden voor de manschappen van head coach Pat Narduzzi. In het begin van dit jaar zag dat er nog realitstisch uit, maar sinds het vertrek van ster receiver Jordan Addison naar USC zijn de kansen voor de Panthers toch geslonken. Ze hadden nochtans een goede vervanger gehaald voor Kenny Pickett met Kedon Slovis. Hij zal nu in plaats van een tandem te vormen met Addison, moeten rekenen op Konata Mumpfield als WR1. Hij komt uit de Mid American Conference (Group of Five) waar hij elite was, maar de stap richting de ACC is nogal hoog, dus het valt nog te zien hoe hij bij Pitt zal renderen. Kedon Slovis zal wel beschermd worden door een top 10 tackle uit de ACC (Carter Warren). In de pass rush staan de Panthers er iets beter voor, vooral door defensive tackle Calijah Kancey en edge rusher Habakkuk Baldonado. Als je verder kijkt in de verdediging, is er nog wat twijfel of de secondary goed genoeg zal zijn om de diepe ballen keer op keer af te houden tegen de betere teams.

Must watch:

 1. W1 vs West Virginia
 2. W2 vs Tennessee Volunteers
 3. W9 @ North Carolina Tar Heels

Voorspelling: 9-3

Wake Forest Demon Deacons (22)

Wake Forest was ooit het kneusje van de ACC maar die tijden zijn ondertussen al even vervlogen. Vorig seizoen ging dit team 10-3, stond het op 15 in de AP Poll en won het de Gator Bowl. Sleutelspeler in dit succes was QB Sam Hartman. Ook dit jaar was het de bedoeling dat Hartman de offense ging dragen maar door een non-football related issue (niet bekend) zal hij dit seizoen alleszins niet vanaf het begin spelen. Best wel jammer want vorig seizoen scoorden de Demon Deacons gemiddeld 41 punten per wedstrijd. Ook dit jaar zitten er weer enkele goede wide receivers, denk maar aan Donovan Greene, die 292 yards, 14 catches en 2 touchdowns had in de laatste twee wedstrijden van het seizoen. Ook AT Perry, een sterke receiver die we sowieso in de draft zullen terugzien, Ke’Shawn Williams en Taylor Morin zitten daar nog in de depth chart. Op defense is zijn de Demon Deacons iets minder sterk, maar de pass rush is wel goed en cornerback Caelen Carson is misschien wel één van de meest onderschatte spelers in de ACC (depth hier zit wel niet goed).

Must watch:

 1. W4 vs Clemson Tigers
 2. W5 @ Florida State Seminoles
 3. W9 @ Louisville Cardinals
 4. W10 @ NC State Wolfpack
 5. W11 @ North Carolina Tar Heels

 Voorspelling: 8-4

Florida State Seminoles

Florida State investeerde dit tussenseizoen serieus in hun staff door het halen van een aantal nieuwe assistenten en analisten. Natuurlijk zijn het nog steeds de spelers op het veld die het doen, maar ook daar haalden ze wat talent binnen. QB Jordan Travis kreeg maar liefst 4 nieuwe wide receivers met onder andere Oregon transfer Mycah Pittman. Jammer genoeg is Travis een QB die het vooral van zijn runs moet hebben en iets minder sterk is in zijn passing game. Robert Scott Jr en Dillan Gibbons (0 sacks allowed in 2021) zullen samen de O-line aanvoeren en ervoor zorgen dat zowel Travis als running back Treshaun Ward ruimte zullen krijgen. De grootste talenten van dit team zitten in de secondary. Safeties Akeem Dent en Jammie Robinson zullen er proberen een no-fly zone van te maken in Tallahassee terwijl freshman cornerback Sam McCall als een grote belofte wordt omschreven. Bij de front 7 moet je vooral Fabien Lovett, Robert Cooper (beide DT) Stephen Dix Jr (LB) en Jared Verse (Edge)  in de gaten houden.

Must watch:

 1. W2 @ LSU Tigers
 2. W5 vs Wake Forest Demon Deacons
 3. W6 @ NC State Wolfpack
 4. W7 vs Clemson Tigers
 5. W10 @ Miami Hurricanes
 6. W13 vs Florida Gators

Voorspelling: 7-5

North Carolina Tar Heels

2021 ging niet zoals gehoopt voor de Tar Heels (6-6), maar dit seizoen zou er wel wat beterschap verwacht mogen worden. Voorafgaand aan het seizoen heerste er een QB battle tussen Drake Maye en Jacolby Criswell, maar Maye lijkt de starting QB te worden. Met Josh Downs heeft dit team één van de beste wide receivers van het land, die vorig seizoen alle records voor catches en receiving yards bij UNC verbrak. Met Kamari Morales en freshman Bryson Nesbit hebben de Tar Heels ook twee tight ends met veel potentieel. De vraag is enkel of de O-line dit seizoen beter zal zijn in de pass protection. Op defense heeft North Carolina ook enkele serieuze talenten lopen. Een cornerback nodig volgend seizoen? Kijk zeker eens naar Tony Grimes en Storm Duck. De eerste was een 5-star recruit, de tweede kan je in het rijtje Stingley, Elam, McDuffie, Surtain plaatsen. Keeshawn Silver, Myles Murphy en Raymond Vohasek maken deel uit van een D-line met veel potentieel.

Must watch:

 1. W4 vs Notre Dame Fighting Irish
 2. W6 @ Miami Hurricanes
 3. W9 vs Pittsburgh Panthers
 4. W11 @ Wake Forest Demon Deacons
 5. W13 vs NC State Wolfpack

Voorspelling: 8-4

Overige teams:

Boston College Eagles:

De Eagles hebben één van de beste secondaries uit de ACC met CB Josh Deberry en een zeer goede passing offense met QB Phil Jurkovec en WR Zay Flowers. Daarnaast zijn ze wel vier offensive linemen kwijt en hebben ze geen running game. Alles hangt dus af van Jurkovec en zijn passing.
Voorspelling: 6-6

Duke Blue Devils:

Duke heeft een “oké” O-line met Graham Barton en Jack Burns als belangrijkste spelers, maar ze hebben geen QB waarop ze kunnen vertrouwen en hun volledige defense is gevoelig aan het weggeven van explosieve plays.
Voorspelling: 3-9

Georgia Tech Yellow Jackets:

Georgia Tech heeft een mobiele QB met Jeff Sims maar er is geen passing game, de secondary is een zorg en de front 7 is niet goed tegen de run.
Voorspelling: 2-10

Louisville Cardinals:

Louisville heeft een goede rushing attack en hun O-line wordt onderschat met Trevor Reid en Caleb Chandler als belangrijkste pionnen. De linebackers zijn goed in de pass rush. Op wide receiver hebben ze echter geen toppers en ook de D-line ziet er niet goed uit.
Voorspelling: 7-5

Syracuse Orange:

The Orange hebben een NFL-waardige running back met Sean Tucker evenals NFL-waardige cornerbacks met Duce Chestnut en Garrett Williams. Linebacker Stefon Thompson is één van de beste in de ACC. Syracuse heeft echter wel problemen met het gooien van de bal en ook bij het blocken zien ze er niet al te best uit.
Voorspelling: 4-8

Virginia Cavaliers:

QB Brennan Armstrong heeft het beste WR korps in de ACC tot zijn beschikking met Keytaon Thompson, Dontavyion Wicks en Lavel Davis Jr. De O-line werd echter volledig gestript en de defensive front ziet er niet goed uit.
Voorspelling: 6-6

Virginia Tech Hokies:

Cornerbacks Dorian Strong, Chamarri Conner en Armani Chatman zijn de beste spelers op defense maar de safeties zijn heel wat minder. QB Jason Brown heeft dan weer een uitstekende O-line voor zich met Parker Clemens en Silas Dzansi
Voorspelling: 7-5

Big XII

De Big 12 heeft geen verschillende divisies. Iedere ploeg zit in één grote conference van tien teams. Twee teams zullen deze conference verlaten in 2025 (Oklahoma Sooners en Texas Longhorns). De championship game gaat hier simpelweg tussen de eerste en de tweede.

Oklahoma Sooners (9)

De Sooners zijn voor het seizoen de favoriet om de Big XII titel binnen te halen. Dat is toch tenminste op papier. Quarterback Dillion Gabriel ziet zijn voormalige offensive coordinator Jeff Lebby terugkeren naar de staff van de Sooners, dus dat zal zeker geen negatief effect hebben op zijn seizoen. Hij heeft ook genoeg receivers om de speelstijl van nieuwe head coach Brent Venables te faciliteren: diepe ballen naar wide receivers Marvin Mims en Jalil Farooq. De offensive line is ook een van de sterktes van dit teams, met bijna evenveel 4 en 5 sterren spelers (5) als in de volledige Big XII gecombineerd (7). Let vooral op Anton Harrison en Andrew Raym om hier een impact te maken. De verdediging daarentegen is wel wat minder kwalitatief of ervaren. Van iedere rij zijn er telkens 2 starters vertrokken. Deze opvangen zal niet makkelijk worden en neemt normaal enkele jaren in. Er zijn wel enkele lichtpunten, zoals Key Lawrence (safety) en DeShaun White (linebacker), maar de diepte is niet ideaal. De Big XII titel ligt binnen handbereik. De playoffs daarentegen komen normaal nog wat te vroeg.

Must watch:

 1. W3 vs Nebraska Cornhuskers
 2. W6 vs Texas Longhorns
 3. W10 vs Baylor Bears
 4. W12 vs Oklahoma State

Voorspelling: 9-3

Baylor Bears (10)

De Bears verloren heel wat spelers aan de draft zoals Pitre, Bernard en Woods maar hebben dit seizoen wel de beste O-line in de Big 12 met Jacob Gall, Khalil Keith en Connor Galvin. Deze spelers zullen QB Blake Shapen en RB Taye McWilliams moeten beschermen. Shapen kan zeker met een bal gooien en een probleem vormen voor vele defenses, terwijl McWilliams zeer explosief is. Ook de D-line is de beste in de Big 12 met Siaki Ika, Gabe Hall en Jaxon Player. Op andere defensieve posities zijn ze wel wat star power kwijt. De Bears konden vorig seizoen al de playoffs gehaald hebben mochten ze niet verloren hebben van TCU. Nog eens een 10-2 seizoen zal niet simpel zijn maar in Baylor hopen ze er alvast op.

Must watch:

 1. W2 @ BYU Cougars
 2. W5 vs Oklahoma State Cowboys
 3. W6 @ West Virginia Mountaineers
 4. W10 @ Oklahoma Sooners
 5. W13 @ Texas Longhorns

Voorspelling: 9-3

Oklahoma State Cowboys (12)

Oklahoma State kende vorig jaar een van de meest dramatische manieren om een titelmatch te verliezen. Letterlijk een paar centimeter scheidde hen van de titel. Voor de geïnteresseerden, hier kan je de afloop van hun Big XII kampioenschap tegen de Baylor Bears zien. Dit jaar zal het er niet makkelijker op worden. 8 van de 11 starters in de verdediging zijn vertrokken. Desondanks valt er wel hoop te putten uit edge rush duo Collin Oliver en Tyler Lacy. Die kunnen genoeg druk ontwikkelen om het een aanval moeilijk te maken. Verder is Jason Taylor II een bovengemiddelde safety, die vooral zijn kwaliteiten heeft in het mee aanvallen van de run. Kijkend naar de aanval, heb je iets minder lichtpunten dan in de verdediging. Quarterback Spencer Sanders is een dual-threat quarterback, die beschermd zal worden door top guard Hunter Woodard. De opties voor Sanders om te bal aan kwijt te krijgen, zijn echter niet dik aangelegd.

Must watch:

 1. W5 vs Baylor Bears
 2. W6 vs Texas Tech Red Raiders
 3. W8 vs Texas Longhorns
 4. W12 vs Oklahoma Sooners

Voorspelling: 8-4

Texas Tech Red Raiders

De Raiders zullen dit seizoen kunnen profiteren van een van de beste safety duos in de Big XII, samengesteld uit Dadrion Taylor-Demerson en Marquis Waters. Het optimisme binnen de kleedkamers van Texas Tech strekt zich nog verder uit door ervaring bij edge Tyree Wilson. Waar de safeties dan zo sterk zijn, zijn de corners zo ondermaats. Het is van geven en nemen in de secondary van de Raiders. De aanval zal ook op niveau moeten zijn op op .500 te eindigen dit seizoen. Daar zijn de vooruitzichten wel iets positiever, door enkele goede skill players. Wide receivers Myles Price en JJ Sparkman zullen hopen op een connectie met quarterback Tyler Shough. De aanval kan ook wel rekenen op een goed running back duo SaRodrick Thompson en Tahj Brooks nemen, om diversiteit te brengen in een aanval die normaal voor een groot stuk zal terugvallen op de pass.

Must watch:

 1. W2 vs Houston Cougars
 2. W3 vs NC State Wolfpack
 3. W4 vs Texas Longhorns
 4. W6 vs Oklahoma State Cowboys
 5. W9 vs Baylor Bears
 6. W13 vs Oklahoma Sooners

Voorspelling: 6-6

Texas Longhorns

De Longhorns zijn al enkele jaren niet wat ze zouden willen zijn maar dit seizoen zouden ze misschien wel eens kunnen verrassen. Ohio State transfer QB Quinn Ewers is alvast een stevige kwaliteitsinjectie op zijn positie. Ewers heeft een sterke arm en samen met receivers Xavier Worthy, Isaiah Neyor en Jordan Whittington kan hij weleens voor vonken zorgen. Dan is er ook nog running back Bijan Robinson, één van de beste in CFB en een ware tackle breaking machine. Robinson zal naar alle waarschijnlijkheid de eerst gedrafte RB zijn in 2023. Het enige nadeel is dat de O-line onervaren is. Dit kan dus voor problemen zorgen bij Ewers. Op defense verbeterde Texas bijna iedere positie maar ten opzichte van de run valt het nog af te wachten wat ze kunnen. Linebacker Demarvion Overshown kan hier een lichtpuntje worden.

Must watch:

 1. W2 vs Alabama Crimson Tide
 2. W5 vs West Virginia Mountaineers
 3. W6 @ Oklahoma Sooners
 4. W8 @ Oklahoma State Cowboys
 5. W13 vs Baylor Bears

Voorspelling: 9-3

West Virginia Mountaineers

West Virginia haalde via de transfer portal JT Daniels, een voormalige QB van USC en Georgia. Hiermee hopen ze, samen met nieuwe offensive coordinator, hun offense nieuw leven in te blazen. Daniels zal wel niet over heel veel wapens beschikken. Kayden Prather is een wide receiver met heel veel potentieel en ook tight end O’Laughlin is een gevaarlijke man, maar het heeft een tekort aan depth op de receiver positie. De O-line is wel een grote hulp, met Wyatt Milum als één van de hoogst genoteerde tackles in de Big 12 in zijn freshman year. Center Zach Frazier was één van de beste op zijn positie in de volledige FBS en guard Doug Nester was de beste op zijn positie in de Big 12. Op defense zijn de Mountaineers goed genoeg. Linebackers Lance Dixon, Lee Kpogba en Jasir Cox zouden weleens kunnen verrassen en samen het beste linebacker korps in College Football kunnen worden.

Must watch:

 1. W1 @ Pittsburgh Panthers
 2. W4 @ Virginia Tech Hokies
 3. W5 @ Texas Longhorns
 4. W6 vs Baylor Bears
 5. W11 vs Oklahoma Sooners
 6. W13 @ Oklahoma State Cowboys

Voorspelling: 6-6 

Overige teams:

Iowa State Cyclones

Iowa State verloor naast hun QB en TE, ook RB Breece Hall in de draft, de offense ziet er dus ook compleet anders uit, wide receiver Xavier Hutchinson kan misschien een lichtpuntje worden. Hun defense staat wel goed met edge Will McDonald IV en linebacker Colby Reeder, maar houd ook vooral safeties Anthony Johnson en Beau Freyler in het oog.
Voorspelling: 6-6

Kansas Jayhawks

Kansas is het slechtste team van de Big 12 en dat zal dit seizoen niet anders zijn. Hun pass rush is oké met edge Lonnie Phelps en linebacker Craig Young, en ook hun running back Devin Neal kan er wat van maar de QB positie, de O-line en de secondary zijn een groot probleem.
Voorspelling: 3-9

Kansas State Wildcats

De Wildcats haalden QB Adrian Martinez uit de transfer portal, maar het valt af te wachten of de Nebraska transfer goed genoeg is om mee te doen tegen sterkere teams. Op running back hebben ze alvast geen probleem met Deuce Vaughn, maar ze hebben geen toppers in de receiving game. Ook op defense hebben ze sterktes, met D-lineman Eli Huggins, linebacker Will Honas en cornerback Ekow Boye-Doe die één van de betere cornerbacks is in de Big 12. Ook hier zit het probleem in de secondary.
Voorspelling: 8-4

TCU Horned Frogs

TCU had vorig seizoen een barslechte defense (voorlaatste in de Power Five) en dat zal dit jaar niet beter worden. De front seven zijn niet goed en in de secondary hebben ze geen depth. Het enige positieve aan de defense is dat ze degelijke cornerbacks (Noah Daniels en Tre’Vius Hodges-Tomlinson) hebben indien ze fit zijn. Op offense ziet het er iets beter uit met wide receivers Taye Barber en Quentin Johnston en running back Kendre Miller. Hun QB is echter niet zo accuraat op diepere passes.
Voorspelling: 6-6

 Pac-12

Ook de Pac-12 werkt zonder verschillende divisies (sinds dit seizoen). De conference bestaat uit twaalf teams waarvan twee binnenkort de Pac-12 zullen verlaten (USC en UCLA). De championship game gaat hier simpelweg tussen de eerste en de tweede.

Utah Utes (7)

Na een sterk seizoen in 2021, zullen de Utes dit jaar de College Football Playoffs ambiëren. QB Cam Rising was vorig seizoen alvast de beste in de Pac-12 en heeft dan nog eens twee zeer complementaire tight ends ter zijn beschikking. Dalton Kincaid (TE) is zeer balvast en had 0 drops vorig seizoen. Brant Kuithe (TE) is ietwat klein voor zijn positie maar is zeer goed in het breken van tackles. Op wide receiver heeft dit team niet zoveel lopen maar running back Tavion Thomas is eentje om in de gaten te houden. Hij was tweede in het breken van tackles in de Pac-12 en had maar liefst 36 explosieve runs. Op defense zal Devin Lloyd gemist worden maar Utah moet zich niet al teveel zorgen maken. Cornerback Clark Phillips III kan de moeite waard zijn om te bekijken.

Must watch:

 1. W1 @ Florida Gators
 2. W6 @ UCLA Bruins
 3. W7 vs USC Trojans
 4. W12 @ Oregon Ducks

Voorspelling: 9-3

Oregon Ducks (11)

De Oregon Ducks starten aan het seizoen met een nieuwe head coach. Dan Lanning komt over van de kampioen Georgia, waar hij defensive coordinator was van één van de beste college defenses ooit. Ook bij Oregon heeft hij een zeer sterke D-line ter zijn beschikking met Brandon Dorlus en Popo Aumavae. Dorlus was vorig seizoen bij de top 10 D-linemen in CFB terwijl Aumavae heel veel potentieel in zich heeft. Achter deze D-line bevinden zich linebackers Justin Flowe en Noah Sewell. Indien Flowe geen blessure oploopt, wordt veel verwacht van hem, terwijl Sewell één van de beste spelers is in CFB. Sewell zal wel moeten werken aan zijn tackles als hij een volwaardige 1st round NFL draft pick wil worden. Op offense kon Oregon QB Bo Nix oppikken uit de transfer portal. Bo Nix was wel een degelijke QB bij Auburn, maar velen dichten hem geen succesvolle NFL carrière toe. Benieuwd of hij de gedachten kan doen veranderen in Eugene. Met Troy Franklin en Dont’e Thornton heeft hij twee degelijke receivers die wel geen toppers zijn.

Must watch:

 1. W1 @ Georgia Bulldogs
 2. W3 vs BYU Cougars
 3. W8 vs UCLA Bruins
 4. W12 vs Utah Utes
 5. W13 vs Oregon State Beavers

Voorspelling: 10-2

USC Trojans (14)

De Trojans waren in het tussenseizoen een van de meest besproken teams. Je kan ze zelfs op één zetten in dat opzicht. Alles begon met de aanwerving van Lincoln Riley als head coach. Dat kwam als donderslag bij heldere hemel en deed een heleboel dominosteentjes vallen. USC heeft niet alleen een nieuwe coach, maar ook een hele resem aan nieuwe spelers (20) aangetrokken via de transfer portal. Daar staan ze ook op plaats één. De grootste namen zijn quarterback Caleb Williams en receiver Jordan Addison. Op papier is it nu al een droomduo. Je mag hier dan nog receiver Mario Williams en running back Travis Dye aan toevoegen. Hierdoor hebben ze een bijna volledig nieuwe aanval. De vraag is nu maar of ze na een korte gewenningsperiode al kunnen voldoen aan de torenhoge verwachtingen. Waar USC wel weinig veranderd is, maar nog steeds zeer sterk, is op de offensive line. Daar kan je een van beste guards in Amerika terugvinden in Andrew Vorhees. In de verdediging is het uitkijken naar edge duo Korey Foreman en Tuli Tuipulotu om de aanval van de tegenstander zo weinig mogelijk tijd te geven. Calen Bullock probeert dit jaar verder te bouwen op een zeer goede true freshman campaign en heeft kans om volgend jaar opnieuw in deze lijst voor te komen. Dit team kan dus enorm ver geraken, maar alles hangt af van hoe de nieuwe spelers met elkaar zullen klikken.

Must watch:

 1. W7 @ Utah Utes
 2. W12 vs UCLA Bruins
 3. W13 vs Notre Dame Fighting Irish

Voorspelling: 9-3

UCLA Bruins

De ster van Chip Kelly’s offense is ongetwijfeld running back Zach Charbonnet. De passing game is dan weer een kleine zorg voor dit team. QB Dorian Thompson-Robinson moet zichzelf bewijzen en indien hij beter wordt, kan UCLA een gevaarlijk team zijn. De meest noemenswaardige spelers bevinden zich op de defense. Zo hebben we linebacker Darius Muasau die overkwam van Hawaii als 15de beste College speler wat betreft defensive stops en de beste in forced fumbles. Edges (en broers) Grayson Murphy en Gabriel Murphy zijn twee zeer goede pass rushers die UCLA uit de transfer portal gehaald heeft. Cornerback Azizi Hearn (transfer van Wyoming) is dan weer een topper. Enkel Sauce Gardner had vorig seizoen minder yards toegelaten.

Must watch:

 1. W6 vs Utah Utes
 2. W8 @ Oregon Ducks
 3. W11 @ Arizona State Sun Devils
 4. W13 vs USC Trojans

Voorspelling: 9-3

Arizona State Sun Devils

Arizona State bevindt zich dit jaar in een binarre situatie. Door een recent schandeel, is de input van nieuwe jonge spelers volledig opgedroogd. Daardoor moest het zich vooral proberen te versterken via de transfer portal. Op zich is dat wel gelukt, want er zijn twaalf nu spelers aangetrokken, maar het zijn niet de meest noemenswaardige sleutelspelers die de Sun Devils een bowl game zullen garanderen. Emory Jones is de nieuwe quarterback dit seizoen. Vorig jaar was hij enkel tegen slechte teams (Samford en Vanderbilt) een goede passer, maar anders was er weinig om over naar huis te schrijven. Hij hoopt zijn goede vorm van 2019 en 2020 nu terug te vinden bij ASU. Andre Johnson is de receiver waarmee hij waarschijnlijk de beste connectie zal hebben, al valt er ook een argument te maken voor Elijhah Badger. LaDarius Henderson op guard is wel een certitude, die na een sterk vorig seizoen ruimte heeft om nog verder te verbeteren. Nesta Jade Silvera is de beste man van de verdediging op papier. De defensive tackle komt over van de Miami Hurricanes, waar hij tot de top 5 behoorde van ACC tackles.

Must watch:

 1. W2 @ Oklahoma State Cowboys
 2. W4 vs Utah Utes
 3. W5 @ USC Trojans

Voorspelling: 5-7

Overige teams:

Arizona Wildcats

Arizona haalde dit jaar een goede QB (Jayden De Laura) en goede WR (Jacob Cowing) in de transfer portal. Op offense zijn ze wel wat onervaren en ze hebben geen sterke O-line. Op defense zijn er dan weer problemen bij de pass coverage. 
Voorspelling: 2-10

California Golden Bears

De Golden Bears hebben een onderschatte secondary met onder andere safety Daniel Scott, ook op linebacker zijn ze sterker geworden met Jackson Sirmon. Op offense zijn ze dan wel niet zo goed, de enige noemenswaardige speler is daar wide receiver Jeremiah Hunter.
Voorspelling: 5-7

Colorado Buffaloes

De Buffaloes zijn het kneusje van de Pac-12 en dat zal dit jaar niet veranderen. Ze hebben enkele goede linebackers, met onder andere Josh Chandler-Semedo, en goede special teams. Verder op defense belooft het niet veel goeds. Op offense zijn ze echter erbarmelijk en kan je niet veel van verwachten.
Voorspelling: 2-10

Oregon State Beavers

Oregon State heeft een goede O-line met Joshua Gray en Marco Brewer. Ze hebben ook een degelijke QB met Chance Nolan. Op defense zijn echter enkele proberen, zo moeten de corners zich bewijzen en kunnen ze nog niet genoeg druk zetten op de tegenstander.
Voorspelling: 6-6

Stanford Cardinal

De beste speler hier, Tanner McKee, wordt gezien als één van de betere QB’s voor de NFL draft. Ook op running back hebben ze een goede speler lopen met EJ Smith (zoon van Emmitt). McKee kan naast Smith ook rekenen op tight end Benjamin Yurosek en O-linemen Walter Rouse en Branson Bragg. Op defense zitten ze wel met een probleem, de run defense is niet goed en over het algemeen kan je er niet op rekenen.
Voorspelling: 4-8

Washington Huskies

De Huskies hebben eindelijk een QB met een sterke arm, Michael Penix Jr, die Jalen McMillan als wapen heeft. Op de O-line recupereren ze Jaxon Kirkland voor een zesde seizoen. De sterkte op defense ligt bij hun linebackers met Edefuan Ulofoshio en (edge) Zion Tupuola-Fetui.
Voorspelling: 7-5

Washington State Cougars

Washington State heeft een QB die wel wat potentieel toont met Cameron Ward. Hij zal moeten rekenen op voormalig Hawaii transfer wide receiver Lincoln Victor die vorig jaar al glimpen van zijn kunnen toonde. Kijk hier ook eens naar cornerback Armani Marsh en safety Jordan Lee indien je een match van de Cougars ziet. 
Voorspelling: 6-6

Independent & Group of Five

De independents zijn de ploegen die niet tot een conference behoren. Zij spelen dan ook niet in een championship game. Notre Dame en BYU zijn de teams die we hier zullen bespreken. BYU (en UCF) vervoegt vanaf volgend seizoen de Big 12. Verder zijn er ook nog drie Group of Five teams die we geselecteerd hebben. Cincinnati en Houston behoren tot de American Athletic Conference maar beiden trekken volgend seizoen naar de Big 12. Boise State speelt in de Mountain West Conference.

Notre Dame Fighting Irish (5)

Notre Dame is een van de zovele teams dit jaar die een nieuwe coach heeft om het seizoen te starten. Marcus Freeman begint aan zijn eerste seizoen als head coach, die voordien aan de slag was bij het team als defensive coordinator. Freeman erft een zeer goed team, die enkel op de quarterback en wide receiver positie twijfelachtig is. Die laatste is nu zeker wat minder, aangezien ervaren kat Avery Davis zijn kruisbanden heeft gescheurd en het seizoen mist. Waar talent en ervaring wel terug zijn te vinden, is bij tight end Michael Mayer. Door velen wordt hij beschouwd als de beste op zijn positie. QB Tyler Buchner zal dus vooral bij de zijn grote man een afleverpunt vinden voor zijn passes. Buchner zal ook alle tijd van de wereld krijgen, want de offensive line is misschien wel de beste in Amerika. Center Jarrett Patterson is een van de beste in komende draft, gesteund door tackles Blake Fisher en Joe Alt. In totaal zijn er 9 4 sterren spelers terug te vinden in deze line, waarvan 5 nog maar net komen piepen of verder bouwen op hun eerste seizoen. De toekomst hier is dus ook gegarandeerd. De verdediging heeft ook wel aardig wat talenten rondlopen. Zowel edge Isaiah Foskey als safety Brandon Joseph kunnen beiden hopen op een eerste ronde ticket voor de NFL draft volgend jaar. Joseph wordt dan nog eens gepaard met Houston Griffith en dan krijg een uiterst getalenteerd duo op safety. Corner Cam Hart vult verder deze impressionante secondary aan. De Fighting Irish hebben dus meer sterktes dan zwaktes dit jaar, maar door een moeilijk schema blijft het toch nog afwachten waar ze zullen stranden.

Must watch:

 1. W1 @ Ohio State Buckeyes
 2. W4 @ North Carolina Tar Heels
 3. W6 vs BYU Cougars
 4. W10 vs Clemson Tigers
 5. W13 @ USC Trojans

Voorspelling: 9-3

Cincinnati Bearcats (23)

De Bearcats hadden vorig jaar een historisch seizoen. Het was de eerste keer dat een team uit de Group of Five de playoffs haalde. Dit herhalen zal moeilijk worden. Verschillende sleutelspelers (9) in zowel de aanval als verdediging zijn vertrokken naar de NFL. Het is dus logisch dat we een kleine regressie mogen verwachten dit jaar. Waar die regressie wel amper te merken is, is bij de linebackers. Daar vormen de gebroeders Pace, Ivan en DeShawn, een übergetalenteerd duo. Neem daarbij Ty Van Fossen en je krijgt een van de beste linebacker trios in het land. Malik Vann zal de rol waarnemen als leider van de defensive line. Na een blessure vorig jaar, probeert hij zich dit jaar terug te nestelen in de top van de edges in de American Athletic Conference. Wie de quarterback zal worden dit jaar, is nog niet 100% duidelijk, maar hoe dan ook zal deze beschikken over een goede set receivers (WR Tre Tucker en TE Josh Wyle) om snel passes aan kwijt te kunnen. De nadruk ligt hier wel op snel, want er bestaan twijfels over de pass-protection van de offensive line tegen de betere verdedigingen.

Must watch:

 1. W1 @ Arkansas Razorbacks

Voorspelling: 10-2

Houston Cougars (24)

Head coach van de Cougars Dana Holgorsen gelooft erin dat Houston hetzelfde kan bereiken als Cincinnati vorig jaar: de playoffs. Deze ambities zijn hoog, maar niet volledig buiten bereik. De Cougars beschikken over een elite quarterback in Clayton Thune, die een exceptionele connectie heeft met wide receiver Nathaniel Dell. Eenmaal die twee hun ritme vinden, kan er weinig hen stoppen. Combineer dit met een sterke offensive line, zowel in de breedte als diepte, en je kan een sterke aanval verwachten uit Houston. Aan de andere kant van de bal zijn edges Derek Parish en D’Anthony Jones een te duchten duo. In het midden van de defensive line heb je Atlias Bell, die geholpen worden door de beste run-stopper Donovan Mutin (linebacker). Talent genoeg dus voor de Cougars om hun laatste jaar in de American Athletic Conference memorabel te maken, voor in 2023 deel zullen uitmaken van de Big XII.

Must watch:

 1. W2 @ Texas Tech Red Raiders

Voorspelling: 12-0

Brigham Young Cougars (25)

Maar liefst 18 van de 22 starters van vorig seizoen keren terug naar BYU. Dit zorgt ervoor dat er heel wat verwachtingen zijn rond dit team aangezien het vorig seizoen al 10-3 ging (bowl game inbegrepen). Let hier vooral op de connectie tussen QB Jaren Hall en WR Puka Nacua. Hall heeft één van de beste O-lines in het land voor hem, met Blake Freeland, Clark Barrington en Kingsley Suamataia. Zelf is hij ook wel goed in het maken van beslissingen wanneer hij beschermd wordt. Nacua is een vertical threat receiver. Dit wil zeggen dat hij veel explosieve en diepe plays kan maken. Zijn statistieke van vorig seizoen bewijzen dat ook: 13 diepe catches voor een totaal van 488 yards. Naast deze twee is er ook nog running back Christopher Brooks Jr die goed genoeg is om de leegte op te vangen die Allgeier achterliet.

Must watch:

 1. W2 vs Baylor Bears
 2. W3 @ Oregon Ducks
 3. W6 vs Notre Dame Fighting Irish
 4. W7 vs Arkansas Razorbacks
 5. W10 @ Boise State Broncos

Voorspelling: 9-3

Boise State Broncos

Boise State heeft één van de beste defenses in de Group of Five en misschien wel van CFB in het algemeen. Het orgelpunt van de defense is safety JL Skinner die je meteen in de eerste 3 rondes van de draft kunt verwachten. Ook linebacker Dishawn Misa wordt hoog aangeschreven maar zal in 2023 nog niet gedraft worden. Naast deze twee toppers heeft Boise State ook wel een goede D-line wat hen tot één van de beste defenses in College kan maken. Op offense hebben ze met QB Hank Bachmeier een speler die nog niet zijn volledige recruiting hype heeft kunnen bereiken. Hij moet zich focussen op het sneller gooien van de bal. Op WR heeft hij Stefan Cobbs als wapen maar zijn O-line is een groot vraagteken nadat ze vorig seizoen 27 sacks toegelaten hebben. Indien ze een offensieve vonk vinden, zal dit team veel punten scoren. Deze spark gecombineerd met een steengoede defense, kan leiden tot verrassingen.

Must watch:

 1. W1 @ Oregon State Beavers
 2. W8 @Air Force Falcons
 3. W10 vs BYU Cougars

Voorspelling: 9-3

Where to watch

Nu stellen jullie zich misschien wel de vraag hoe je College Football nu kan bekijken bij jou thuis. Wel hieronder lijsten we alvast enkele opties op:

 1. ESPN Player (link): Voor 80 euro per jaar kan je een bepaald aantal games volgen, de playoffs kan je hierop integraal zien. Let wel, niet alle matchen worden hierop uitgezonden dus indien je wedstrijd hierop niet beschikbaar is, zal je die op een andere manier moeten bekijken.
 2. Youtube: Ook op Youtube kan je soms wel eens een livestream vinden naar de wedstrijden, let hierbij op dat het wel degelijk de wedstrijd is die die dag live is. Zo heb je ook van die grapjassen die de voorbeschouwing laten zien maar daarna enkel het geluid laten horen van de wedstrijd.
 3. Livestream websites: Indien je in België bent en geen enkele van bovenstaande manieren biedt je de oplossing, dan heb je nog de optie om een livestream website te openen. Ook wij maken hier gebruik van want wat kan je anders doen als je op geen enkele andere manier de wedstrijd kan bekijken? Links zullen we hier om verschillende redenen natuurlijk niet delen.

Indien jullie zelf nog andere kanalen hebben om CFB games te bekijken, laat het zeker weten dan kunnen wij dit communiceren zodat iedereen ervan kan meegenieten.

Dit was het dan voor de season preview! Nu gaan wij even uitblazen en komen dan terug met de Week 1 preview op zaterdag!

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s