College Football Week 1 Preview

Let’s go!

Na het opwarmertje donderdag, begint vandaag de aloude Saturday College Gameday. Week 1 heeft meteen al enkele stevige wedstrijden in petto. Voor wie onze season preview nog niet gelezen heeft –> [College Football Preview Part 2] hier kan je hem nog eens raadplegen. Hou hem misschien bij tijdens deze wedstrijden, dan weet je ook op wie je moet letten en wat de sterktes of zwaktes zijn van elke ploeg.

Hieronder vindt je de wedstrijden terug die je vandaag niet kan missen:

Oregon Ducks (11) @ Georgia Bulldogs (3) (21:30)

Dan Lanning mag in zijn eerste wedstrijd als Oregon head coach al meteen het team bezoeken waar hij vorig seizoen als defensive coordinator kampioen mee werd. Toen hadden de Bulldogs een van de beste verdedigingen uit de recente geschiedenis van CFB. Met Oregon zal hij dat success opnieuw proberen te bereiken, maar de weg voor de Ducks zal lang zijn. Met Bo Nix op quarterback is er alvast iemand die ballen zou moeten kunnen afleveren waar nodig. Of er veel ruimte zal zijn, is wel de vraag. Desondanks de verdediging van Georgia leeggeplunderd werd door de NFL, is er nog steeds genoeg talent en ervaring om van hen één van de beste verdedigingen in Amerika te maken.

Deze wedstrijd is beschikbaar op ESPN Player!

Cincinnati Bearcats (23) @ Arkansas Razorbacks (19) (21:30)

Cincinnati had vorig jaar een topseizoen. Een historisch seizoen zelfs. Als eerste ploeg uit de Group of Five konden ze zich plaatsen voor de playoffs. Dit huzarenstukje herhalen zal moeilijk zijn dit jaar, om niet te zeggen onmogelijk. Toch is er dit seizoen genoeg reden om te kijken naar de Bearcats, zeker als ze spelen tegen andere top 25 teams. De Razorbacks moeten ook een goed seizoen bevestigen. Voor hen is dit wel mogelijk. Talent is er sowieso, ook bij de Bearcats. K.J. Jefferson (QB, Arkansas) heeft genoeg wapens zowel in de run als pass om het de verdediging van Cincy moeilijk te maken. Daar kunnen ze op hun beurt dan rekenen op het linebackersduo Ivan & DeShawn Pace om de ballen over het midden te onderscheppen.

Ook deze wedstrijd wordt door ESPN Player aangeboden!

Utah Utes (7) @ Florida Gators (01:00)

De Utah Utes mogen meteen stevig uit de startblokken schieten indien ze de Playoffs ambiëren. Het valt af te wachten of Cam Rising zijn goede vorm van vorig jaar kan doortrekken. Zal hij het kunnen in de swamp van Florida? De defense van de Gators heeft alvast enkele interessante namen lopen. Benieuwd hoe deze wedstrijd afloopt!

Drie op een rij! Ook deze is beschikbaar op ESPN Player!

Notre Dame Fighting Irish @ Ohio State Buckeyes (01:30)

De match tussen de Fighting Irish en de Buckeyes staat misschien wel in de top vijf van mooiste matchen van het reguliere seizoen. Daar zijn verschillende redenen voor. Ohio State heeft een van de beste aanvallen uit Amerika. Notre Dame heeft een van de beste verdedigingen uit Amerika. Beide ploegen lopen over van talent en spelers die in de volgende NFL draft vroeg hun naam zullen horen. Denk maar aan C.J. Stroud, Jaxon Smith-Njigba of TreVeyon Henderson bij Ohio State. Bij de Fighting Irish zijn het deze namen Michael Mayer, Isaiah Foskey, Jarrett Patterson en Brandon Joseph. Moest je nog een reden nodig hebben, dan presenteren we het playoffimplicatie-argument: de verliezer van dit duel, heeft een zeer lange weg af te gaan om nog aan playoffs te mogen denken.

Ding Ding Ding! ESPN Player biedt deze wedstrijd aan!

Verder kan je ook een blik gooien naar de volgende wedstrijden:

North Carolina Tar Heels @ Appalachian State Mountaineers (18:00) –> ESPN Player

Indien je nog wakker bent kan je kijken naar
Boise State Broncos @ Oregon State Beavers (04:30) –> ESPN Player

De nacht van zondag op maandag spelen om 1u30 ook de Florida State Seminoles tegen de LSU Tigers, indien je kan bekijk zeker de hoogtepunten van deze belangrijke wedstrijd. (ESPN Player)

Dit is het dan voor deze week, volgende week zien we jullie terug met de review van deze Week 1.

Photo copyright ESPN

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s