College Football Week 2 Preview

Wat een eerste week hebben we gehad. Hoge scores, nagelbijters tot het einde, upsets en een triple overtime. Je zou denken dat we het hoogtepunt van het seizoen hebben gehad, maar nee, THIS IS COLLEGE FOOTBALL. Iedere week zullen we enkele matchen hebben waarvan je de herhaling een paar keer zal willen opnieuw bekijken.

Deze week zal dat niet anders zijn. Alhoewel het op papier misschien minder zou kunnen zijn, verwachten we toch opnieuw een weekend vol spanning en upsets. Na wat selecteren hebben we een lijstje van 4 games die volgens ons toch zeker de moeite waard zijn om op te zetten. Je kan er 8 van maken, maar dan heb je meerdere schermen nodig. Wij geven jullie een kleine betting tip mee als probeersel van wat wij op deze wedstrijden zullen inzetten.

Alabama Crimson Tide (1) @ Texas Longhorns (18:00)

De Crimson Tide van Nick Saban hadden vorige week amper moeite met Utah State. Met 55-0 gaan ze dan ook zonder zorgen richting week 2. QB Bryce Young bevestigde op de koop toe dat hij weldegelijk topkandidaat is om zichzelf op te volgen als Heisman winnaar. Deze week wordt het wel niet zo makkelijk. De manschappen uit Tuscaloosa trekken naar de oranje brigade uit Texas, de Longhorns. Ook zij zijn het seizoen overtuigend gestart, met een 52-10 zege tegen UL Munroe. Nu kijken ze elkaar in de ogen, in wat wij vooraf zagen als de match van week 2 (zie College Preview Part 1). De Longhorns hadden een goede verdediging in week 1, maar zal dat genoeg zijn om de explosieve aanval van de Crimson Tide te stoppen? Ze zullen het alvast enorm lastig hebben, nu Young al op mid-season niveau is. Om dan nog maar te zwijgen over een relatief onervaren offensive line om de afbraakwerken van Will Anderson Jr en Dallas Turner te stoppen. QB Quinn Ewers (Texas) zal alvast nog op een niveautje hoger moeten spelen. Bijan Robinson (RB, Texas) zal hiervan kunnen profiteren. Vorige week kon hij nog voor 111 yards lopen op 13 pogingen, met 2 touchdowns als gevolg. Deze week zal hij meer betrokken zijn in de passing game, om een snel afspeelpunt te zijn voor Ewers als de offensive line niet standhoudt.

Alhoewel deze match waarschijnlijk niet zo spannend zal zijn, is het wel een verzameling van talent. Texas moet dit jaar nog doorbijten, maar de meeste van deze ploeg komen volgend jaar terug en zullen dan op het niveau zijn dat hen misschien wel zal stuwen richting de playoffs.

Deze wedstrijd is helaas niet beschikbaar op ESPN Player maar zal je waarschijnlijk wel op YouTube terugvinden

Betting tip: Total points scored over 65 (2,00)

South Carolina Gamecocks @ Arkansas Razorbacks (16) (18:00)

Na de overwinning van Arkansas tegen nummer 23 Cincinnati, gaan ze deze week vol vertrouwen richting South Carolina. Hier gaan ze op zoek naar een antwoord op drie opeenvolgende nederlagen tegen de Gamecocks. Deze keer zou het misschien wel raak kunnen zijn voor de Razorbacks. KJ Jefferson (QB, Arkansas) loopt over van vertrouwen na zijn monsterprestatie vorige week. Hij toont uitstekende skills als runner, maar kan een ploeg evengoed straffen via de lucht. De verdediging van South Carolina zal dus wakker moeten zijn op ieder moment van de match. Let hier vooral op cornerback Cam Smith. Spencer Rattler (QB, S. Carolina) hoopt op zijn beurt op een betere prestatie dan vorige week tegen Georgia State, toen hij 2 interceptions wierp. Een week is te vroeg om iemand te beoordelen, maar na twee weken zullen de negatieve stemmen toch overheersen in het geval van een offgame. Hun ster TE Jaheim Bell zou de vruchten moeten plukken van een bounce back game van Rattler. Ze hebben wel wat geluk, want een deel van de starters uit de secondary, Jalen Catalon (safety) en Myles Slusher (nickel corner), zijn nog niet zeker voor deze match door blessures. Op tijd van schrijven staan beiden nog als questionnable, maar dit zou optimistisch zijn.

Deze wedstrijd kan je wel volgen op ESPN Player

Betting tip: Arkansas -9,5 (1,89)

Tennessee Volunteers (24) @ Pitt Panthers (17) (21:30)

Deze match tussen Tennessee en Pittsburgh is de enige ranked matchup van de ‘vroege’ games. Voor de volgende is het al wachten tot 1u ’s nachts. Dat is dus op zich al een reden op zich om je tv op te zetten. Vorige week was Tennessee nog unranked, maar na een solide prestatie tegen Ball State (59-10) komen zijn nu ook in de top 25. Vorig jaar trokken de Panthers nog aan het langste eind met een 41 – 34 overwining. Alhoewel er een paar sleutelspelers vertrokken zijn bij dit Pitt team, heeft de overwinning tegen West Virginia getoond dat er nog genoeg talent rondloopt.

Deze match heeft eigenlijk wel een beetje alles wat je wilt in een game:

  • Zeer goede QBs (Kedon Slovis (Pitt) & Hendon Hooker (Ten))
  • Sterke wide receivers (Konata Mumphield (Pitt) & Cedric Tillman (Ten))
  • Bescherming voor de QB (Carter Warren (Pitt) en Darnell Wright (Ten))
  • Pass rushers die altijd een bedreiding zijn (Calijah Kancey (Pitt) & Jeremy Banks (Ten))

Genoeg prospects dus om de gaten te houden.

Ook hier kan je op ESPN Player terecht!

Betting tip: Tennessee Team Total over 34,5 (1,80)

Kentucky Wildcats (20) @ Florida Gators (12) (01:00)

De tweede ranked matchup van de avond is die tussen SEC rivalen Kentucky en Florida. Hiervoor zal je wel al wakker moeten blijven tot 1u. Het is ook een match met geschiedenis. De twee teams hebben elkaar al 72 keer ontmoet, met een duidelijk overwicht voor de Gators (53-19 record). Vandaag heeft Kentucky wel een kans om hier 53 – 20 van te maken. Nog even te gaan voor de bordjes gelijk hangen, maar je moet ergens beginnen.

Als je toch de match haalt, dan zal je waarschijnlijk getrakteerd worden op een interessante en high-scoring game. Met twee QBs die mogelijks in de eerste rondes kunnen gedraft worden, heb je al een eerste reden om te kijken. Anthony Richardson (Florida) haalde vorige week iedereen zijn nieuwsoverzichten met een magische 2-point conversion om de Gators een field goal op voorsprong te brengen. Deze week zal hij proberen zijn truckendoos opnieuw boven te halen en het de verdediging met Justin Rogers (DL) en JJ Weaver (LB) zo moeilijk mogelijk te maken.

Aan de andere kant heb je Will Levis als QB van de Wildcats. Hij had vorige week een solide match met 303 yards en 3 touchdowns (21/32 passing). Deze week staat er wel een iets lastigere ploeg op het programma voor hem. Kan hij de hoge verwachtingen (vroege Day 2 pick) inlossen? Met een goede rungame is alvast wat mogelijk, maar hij zal moeten oppassen voor Amari Burney (LB, Florida), die vorige week de match tegen Utah besliste met een interception.

ESPN Player biedt deze wedstrijd aan!

Betting tip: Florida -6 (1,92)

Baylor Bears (9) @ Brigham Young Cougars (21) (04:15)

Als laatste hebben we nog een ranked matchup voor jullie. De Baylor Bears gaan om 4u15 deze nacht op bezoek bij toekomstig conferencegenoot, de BYU Cougars. Beide teams wonnen hun week 1 matchups gemakkelijk, Baylor won 69-10 tegen Albany en BYU zette South Florida opzij met 50-21. Ook al staat BYU ver achter Baylor in de rankings is het toch favoriet voor deze wedstrijd, door hun thuisvoordeel. Baylor trainde deze week al met luide fangeluiden op training om zich hierop voor te bereiden. Beide teams zijn echter wel aan elkaar gewaagd en dit zal een spannende wedstrijd worden. QB’s Blake Shapen (Baylor) en Jaren Hall (BYU) zullen alvast hun goede prestaties van vorige week willen verderzetten. Beide defenses hebben de capaciteiten om de aanval te stoppen. Let vooral op Siaki Ika bij Baylor en op Jacob Boren bij BYU. Domper op de feestvreugde bij BYU is wel dat ze WR Puka Nacua en Gunner Romney moeten missen. Benieuwd of ze dat kunnen opvangen.

Ook hier kan je rekenen op ESPN Player

Betting tip: Game total over 53,5 (1,91)

Verder kan je ook een blik gooien naar de volgende wedstrijden:

Appalachian State Mountaineers @ Texas A&M (21:30)

Houston Cougars @ Texas Tech Red Raiders (22:00)

Iowa State Cyclones @ Iowa Hawkeyes (22:00) kijk hier vooral uit naar de defense van Iowa

Arizona State Sun Devils @ Oklahoma State Cowboys (01:30) (ESPN Player)

Wij zien jullie volgende week alvast terug met een recap van hoe het afgelopen is!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s