College Football Week 2 Review

Week 2 van College Football zit er ook alweer op en wat een spectaculaire week! De AP Poll top 25 werd volledig door elkaar geschud na enkele verlieswedstrijden van hooggerankte teams. We zullen er maar meteen in vliegen!

Alabama Crimson Tide (1) @ Texas Longhorns (20-19 Alabama)

Iedereen voorspelde dat deze wedstrijd een blowout ging worden in het voordeel van Alabama, maar niets was minder waar. Texas zette bijna het seizoen van Alabama en de volledige CFB op z’n kop. Na een stevig aanvallend begin, kwam de match terecht in een defensieve strijd na blessure aan Texas’ kant voor ster QB Quinn Ewers. Alabama kreeg amper momentum door een uitstekende Longhorns defense en Texas liep ook niet uit onder leiding van backup QB Hudson Card, die overigens zelf geblesseerd aan het spelen was. Even zag het ernaar uit dat Texas Alabama’s playoff kansen nu al zou kunnen fnuiken toen het 17-19 voorkwam met nog 1:29 te spelen. Dat was buiten QB Bryce Young gerekend. Hij herrees als een feniks en leidde Alabama op magistrale wijze naar een gunstige positie voor een field goal, die werd omgezet om het 20-19 te maken. Alabama overleeft, maar toonde barsten en zwakke plekken. Hierdoor zakt het naar nummer 2 in de stand. Texas wordt beloond voor zijn match en komt de top 25 binnen op 21.

Appalachian State Mountaineers @ Texas A&M Aggies (6) (17-14 App State)

Upset in Texas. Een veldbestorming is het gevolg, nochtans in Texas. Texas A&M is onnoemelijk zwak dit jaar en kan niets op het veld brengen. 7 van de 14 punten kwamen uit een kick return for a TD van Devon Achane. Met de andere 7 punten uit een rush TD, kan je jezelf geen college aanval noemen. Een statstiek die dit samenvat: QB Haynes King had 97 yards op 20 pogingen. Jimbo Fisher moet op zoek gaan naar een manier om deze aanval te doen draaien, maar zal het niet makkelijk hebben. Zijn ploeg loopt over van onervarenheid. Voor het seizoen werd de match tegen Alabama in Week 6 getipt als “Game of the Week”. Nu zullen ze moeten hopen dat ze geen bolwassing krijgen die Fisher duur zal komen te staan.

Marshall Thundering Herd @ Notre Dame Fighting Irish (8) (26-21 Marshall)

Drama voor Notre Dame. De ploeg van nieuwe head coach Marcus Freeman kreeg amper iets gedaan zaterdag en ging uiteindelijk verdiend onderuit tegen Marshall. De offensieve lijn van de Irish werd vooraf bestempeld als een van de beste uit het land, door ons ook. Nu moet er al teruggekeerd worden op dit statement. Ze kunnen onvoldoende de match positief beïnvloeden, wat wel verwacht werd. QB Tyler Buchner is niet geschikt voor een ploeg als Notre Dame die graag de playoffs zou halen, mede dankzij een zwakke wide receiver room. Notre Dame zakt enorm ver weg en hun seizoen is nu al gedaan. Enige vraag is, kunnen ze zich herlanceren richting volgend jaar? En hoeveel krediet heeft Marcus Freeman? Hij is de enige coach in de geschiedenis van Notre Dame die 0-3 gestart is aan zijn job.

Kentucky Wildcats (20) @ Florida Gators (12) (26-16 Kentucky)

De Gators staan na deze week terug met de voetjes op de grond. Nadat ze in week 1 alle verwachtingen hadden overstegen, konden ze bijna alleen maar teleurstellen in week 2. QB Anthony Richardson wierp deze keer interceptions in plaats van touchdowns en had op de koop toe nog een extra turnover door een fumble. Alle krediet behoort hier toe aan de verdediging van Kentucky, want QB Will Levis had maar een klein aandeel in de overwinning. De eerste interception van Richardson werd teruggekeerd naar de 6 yard lijn van Florida. De tweede had zijn bestemming in de endzone. Geen match om over naar huis te schrijven, maar Kentucky wint opnieuw en stijgt naar 9 in de rankings. Florida moet tevreden zijn met plaats 18.

Tennessee Volunteers (24) @ Pittsburgh Panthers (17) (34-27 Tennessee)

Overtime for the win! Het lijkt een wekelijkse gewoonte te worden in college football. Nu was het de beurt aan Tennessee en Pittsburgh om aan een marathon te beginnen. Na een emotionele en fysieke rit van bijna 4 uur, trok Tennessee aan het langste einde. Coach Josh Heupel was zichtbaar ontroerd in het veldinterview na de match. De Volunteers kunnen zich scharen achter de machine Hendon Hooker – Cedric Tillman. De connectie tussen de QB en WR is om van te dromen en kan Tennessee ver brengen dit jaar. Pitt verloor wel hun starting QB Kedon Slovis door blessure en de backup was niet 100% fit. De Panthers misten ook twee field goals die avond. Voor Pitt is het een zuur verlies, maar kan zich optrekken aan de topprestatie van RB Israel Abanikanda (175 scrimmage yards, 1 TD). Dat neemt natuurlijk niets weg van de prestatie van Tennessee, dat terecht opschuift naar plaats 15 in de top 25.

Baylor Bears (9) @ BYU Cougars (21) (20-26 BYU)

Hadden we al iets laten vallen over overtime? In Baylor-BYU was het opnieuw prijs, tot twee maal toe zelfs. Was er nog een veldbestorming gewenst? Ook hiervoor kon je op BYU rekenen. Onder leiding van QB Jaren Hall en WR Chase Roberts zorgden de Cougars ervoor dat nummer 9 Baylor met lege handen huiswaarts gestuurd werd. BYU zou nochtans geen overtime nodig gehad hebben om te winnen. De kicker van dienst miste met nog 8 seconden te spelen een field goal van 35 yards. Ook in overtime misten beide ploegen NOG een field goal. De Cougars konden in OT2 dan toch het deken naar zich toe trekken na een rushing TD van Lopini Katoa. Een defensieve strijd levert uiteindelijk toch een verdienstelijke winnaar op. Baylor zakt wel naar 17 terwijl BYU de omgekeerde beweging maakt naar 12.

Washington State Cougars @ Wisconsin Badgers (19) (17-14 Washington State)

Deze wedstrijd beveelden wij niet aan in onze preview, maar Wisconsin hun seizoen lijkt er nu al bijna op te zitten. Na een nipt verlies tegen Washington State, zakken zij uit de top 25. Enkel een overwinning tegen Ohio State in Week 4 kan hen mogelijks nog redden. Wisconsin had nochtans goede kaarten midden het vierde quarter. Nadat ze Cougars onderschept hadden, startten ze aan de 35 yard lijn van Washington om een 17-14 achterstand goed te maken. In volledige college football stijl, sloeg drama toe en fumblede Wisconsin de bal. Ze kregen geen nieuwe poging meer en Washington ging naar huis met de W. Wisconsin domineerde de match, maar penalties breken hen zuur op.

Houston Cougars (25) @ Texas Tech Red Raiders (30-33 Texas Tech)

YOU WANT SOME OVERTIME?? YOU WANT AN UPSET?? We vallen in herhaling. Texas Tech toont even aan zijn toekomstige Big XII rivaal hoe de zaken lopen in college football als je je al 12-0 waant voor het seizoen. Bij aanvang van het seizoen was dit op papier de moeilijkste match voor Houston. In realiteit is dit de match die hen uit de playoffs zal houden. Nochtans zag het er goed uit voor de Cougars in de eerste overtime. Texas Tech moest een 4th and 20 omzetten om in leven te blijven. Zo geschiedde en de tweede overtime was een feit. Daarin zorgde QB Donovan Smith met zijn tweede TD voor de overwinning. Houston moest 121 yards prijsgeven door 11 penalties, dus het moet vooral naar zichzelf kijken. QB Clayton Tune had met 266 yards (20/39), 1 TD en 1 interception niet de beste match. De rest van het schema is gunstig, dus 11-1 is niet buiten bereik. De playoffs daarentegen wel.

Overige wedstrijden:

Verder willen wij jullie ook meegeven dat de Iowa State Cyclones voor het eerst sinds 2012 hun rivaal, de Iowa Hawkeyes, konden verslaan in een defensieve veldslag 10-7.

De West Virginia Mountaineers verloren, ondanks een sterke prestatie vorige week, van de Kansas Jayhawks en staan zo op 0-2.

Ook Nebraska verloor verrassend van Georgia Southern met 45-42 en ontsloeg de dag nadien head coach Scott Frost.

Indien je geïnteresseerd bent om één van bovenstaande matchen te herbekijken, kan je hiervoor altijd terecht op youtube! Je kan ons ook contacteren en dan zoeken wij wel een link voor jou!

AP Poll Top 25

Alles hierboven zorgde ervoor dat er heel wat veranderde in de AP Top 25. Grootste stijger zijn de Kentucky Wildcats die van 20 naar 9 schieten. Ook Arkansas (16 -> 10), BYU (21 -> 12) en Tennessee (24 ->15) maakten een grote sprong. Voor het eerst dit seizoen zien we Texas (21) en Penn State (22) in de rankings en Oregon maakt zijn comeback op plaats 25.

Notre Dame is de grootste verliezer van dit weekend en valt van plaats 8 naar een niet gerankte positie. Marshall klimt op naar net buiten de top 25 na hun winst tegen de Irish. Ook Wisconsin en Houston vallen buiten de rankings na hun verlies. Texas A&M (6 -> 24), Baylor (9 -> 17), Florida (12 ->18) en Pittsburgh (17 -> 23) incasseren rake klappen en zullen volgende week op zoek gaan naar redding.

Copyright ESPN
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s