Dirk’s Digs 1: Justin Fields en de doink

De Bears zijn even van eigenaar gewisseld. Aaron Rodgers heeft het tijdelijk weer doorgegeven aan Justin Fields. Er werd op weinig ploegen zo met stront gekapt als op de Chicago Bears. Velen vonden hen het slechtste roster in football. In week 1 moesten ze dan nog enkele pionnen missen, waaronder hun bejaarde rookie WR Veluz Jones. De tegenstander waren de 49ers, een sneaky SB favoriet voor velen. Under center bij de Niners, die andere 1st round QB van vorig jaar: Trey Lance. Lance werd als 2e QB op 3 gekozen door de 49ers die er drie 1st round picks voor over hadden. De Bears namen Fields op 11 en hij werd zo de 4e QB van het bord. In de gietende regen versloegen de verguisde Bears gisteren de 49ers met 19-10.

Lance miste de helft van zijn passes en gooide 2 picks. Fields deed hetzelfde en had ook een pick, maar komt wel als morele winnaar van het veld. Beiden kunnen wel lopen alsnog hun leven er vanaf hangt. Uit zo een wedstrijd in die omstandigheden mogen we misschien niet veel lessen trekken, maar hebben de Niners wel de juiste keuze gemaakt? Make no mistake, de Bears hebben nog altijd een slecht roster en wisselen volgende week misschien weer van eigenaar, wanneer de 1-0 Bears tegen de 0-1 Packers spelen van Aaron Rodgers. Als Fields hier ook als winnaar zou uitkomen, mogen we gaan geloven dat de Bears goed gekozen hebben en de Niners misschien wat minder. De Niners gaan nu met mes op de keel wedstrijden tegemoet tegen

Ook deze week, een ode aan de doink. Net als men geen 32 mannen kan vinden die met de football deftig kunnen gooien, zijn er ook geen 32 kerels te vinden die een football vanop een respectabele afstand steeds tussen de palen kunnen trappen. Je zal maar kicker zijn, een dwerg tussen al die reuzen en je komt maar enkele keren per wedstrijd in actie. Een kicker is als een keeper, als je mist, is heel je ploeg gescheten. Je bent altijd in eentje bezig, enkel de longsnapper en de punter zijn je vrienden. Mis je een paar keer te veel mag je vrezen voor je job, ook al doe je die al 10 jaar feilloos. Een harde stiel. Maar ze zijn wel verantwoordelijk voor het mooiste geluid in football. We hebben het niet over de kikkerstem van Mahomes, maar over de doink wanneer een kick de uprights raakt. Een stadion vol met tienduizenden mensen die blijkbaar allemaal de adem inhouden, want er komt geen enkele gamesound harder de woonkamer in dan een doink.

Chris Boswell was gisteren hier het slachtoffer van, gelukkig maakte hij daarna wel de game winning field goal. Dan nog liever hem dan Evan McPherson, de Bengals held van vorig jaar. Door een afwezige vaste longsnapper kreeg hij niets door de palen, wat de Bengals de wedstrijd tot 2x toe kostte. Zetten we hem eens naast JaMarr Chase, allebei 2e jaars spelers. Chase heeft een contract van €32 miljoen waarvan 30.9 gegarandeerd is. McPherson heeft een contract van 3.4 miljoen waarvan 340 000 gegarandeerd. Beide kunnen wedstrijden beslissen, maar slechts eentje kan er op zijn geld gaan slapen bij een misser. Doink!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s