College Football Week 3 preview

Nu we allemaal eventjes bekomen zijn van het afgelopen weekend is het tijd om er vanavond omstreeks 18u terug volop in te vliegen! Week 3 heeft enkele interessante wedstrijden in petto die sowieso de AP Poll Top 25 zullen beïnvloeden. Vannacht speelden de Florida State Seminoles alvast in en tegen de Louisville Cardinals (35-31 FSU) en de mannen van de luchtmacht trokken naar de Wyoming Cowboys (17-14 Wyoming! De eerste upset is een feit). Vanavond begint de CFB eraan om 17u met Wofford @ Virginia Tech voor de liefhebbers, wij raden alvast de volgende wedstrijden aan:

Georgia Bulldogs (1) @ South Carolina Gamecocks (18:00)

Het zou ons verwonderen mocht Georgia deze game niet met alle gemak winnen maar dit is een rivalry game en enkele jaren terug wist South Carolina, toen unranked, de toenmalige nummer 3 Bulldogs te verslaan. Altijd speciaal dus die rivalry games. Het wordt voor South Carolina wel moeilijk zonder Edge Jordan Strachan en LB Kaba. Spencer Rattler (QB) kon, tot op heden, dan weer niet overtuigen met slechts twee TD’s en drie INT’s over twee wedstrijden. Rattler heeft wel een klein excuus in die zin dat de O-line van de Gamecocks allesbehalve goed presteert. Daar tegenover staat het beste CFB team van het moment. De Bulldogs hebben nog geen enkele TD tegen gekregen en ze spelen dan nog eens tegen een defense dat gehavend is. Stetson Bennett heeft vertrouwen dit seizoen en met de wapens die hij ter beschikking heeft kan dit wel eens snel een éénzijdige wedstrijd worden. Toch is deze de moeite om in de gaten te houden!

Deze kan je zien op ESPN Player.

Betting tip: Over 52 (1,91) OF South Carolina +24 (1,95)

Oklahoma Sooners (6) @ Nebraska Cornhuskers (18:00)

Na het ontslag van Scott Frost, mag interim coach Mickey Joseph er meteen in vliegen met een stevige tegenstander. Dit is de ultieme kans voor de Cornhuskers om hun seizoen te redden en voor Joseph om zich als head coach te bewijzen. Tegen de Sooners en hun up-tempo offense zullen ze alvast mogen opletten maar er zijn zeker kansen om hen te stoppen (zie vorige week tegen Kent State 7-3 aan de rust). Aan de offensieve kant van Nebraska zou het alleszins niet mogen liggen, als Thompson iets minder INT’s gooit zit hier wel iets in tegen een Oklahoma defense in opbouw. De vraag is enkel of de Nebraska O-line sterk genoeg is om de beresterke Sooners D-line tegen te houden. Lukt hen dat? Dan kan dit wel eens een upset worden… Als Joseph zijn voorganger niet nadoet op special teams tenminste!

Deze wedstrijd zal je op Youtube moeten zoeken.

Betting tip: Over 65 (1,88) OF Nebraska +11,5 (1,90)

BYU Cougars (12) @ Oregon Ducks (25) (21:30)

Oregon duikt terug op in de top 25 en krijgt opnieuw de kans om een ranked team te verslaan (did not go so well last time though). Ditmaal spelen de Ducks echter thuis en BYU is Georgia niet. Voor beiden is dit een belangrijke wedstrijd en verliezen zorgt ervoor dat één van beiden geen aanmerking meer zal maken op de playoffs (nu nog een waterkansje voor Oregon). De Cougars hebben QB Jaren Hall, die zeer mobiel is, en Christopher Brooks, die reeds voor 100 yards liep in zijn debuut, maar ze zijn wel hun twee top wide receivers kwijt. Als minstens één van deze twee (Nacua of Romney) fit geraakt tegen Oregon, zal de Ducks secondary het lastig krijgen. Aan de andere kant hebben ze natuurlijk wel nog steeds Noah Sewell en Justin Flowe op LB die het BYU’s offense ook wel knap lastig kunnen maken op korte passes terwijl de D-line de run van de Cougars kan afstoppen. Bo Nix toonde tegen Georgia dan wel “Nix”, vorige week stond hij paraat met 84% voltooide passes en 5 TD’s, zet dan nog eens de Ducks O-line ervoor en misschien kan Bo Nix tegen BYU wel eens meer tonen van zijn kunnen.

Ook voor deze zal je Youtube moeten afzoeken.

Betting tip: Oregon Ducks -3,5 (1,91)

Penn State Nittany Lions (22) @ Auburn Tigers (21:30)

Sean Clifford zal geen potten breken in de NFL en krijgt de nodige kritiek te verduren in college maar gooide vorige week toch maar weer voor 213 yards, een TD en een rushing TD. Ook freshman QB Allar, RB Singleton en WR Tinsley doen hun deel op offense. De defense van Penn State staat ook goed en laat minder dan 50% pass completions toe dit seizoen. Toegegeven, hun tweede wedstrijd was slechts tegen de Ohio Bobcats, de Auburn Tigers zijn een ander verhaal. Alhoewel, de Auburn QB(‘s) zijn niet om over naar huis te schrijven, het zijn vooral de running backs die het hier doen met onder meer Tank Bigsby. Op defense doet Auburn het dan weer pakken beter en vooral tegen de run, laat nu net dit het compartement zijn waar Penn State moeite mee had vorig seizoen. Sean Clifford zal dus zijn arm mogen bovenhalen en Mitchell Tinsley zal zijn vingertoppen mogen opwarmen want met Tank Bigsby aan de overkant kan het wel eens een close game worden.

Youtube is the way to go (or livestream).

Betting tip: Penn State -3 (1,92)

Miami Hurricanes (13) @ Texas A&M Aggies (24) (03:00)

Hoe gaat Texas A&M om met hun slechte seizoenstart? Is Haynes King nog de quarterback deze zaterdag? Het zou kunnen dat de Aggies het roer volledig omgooien op QB, Jimbo Fisher sloot dit in zijn persconferentie toch niet uit! Aan de overkant staat een first round QB under center met Tyler Van Dyke, maar deze zal wat sneller uit de startblokken moeten schieten dan vorige week, tegen dit gewonde A&M. De Aggies secondary is alvast klaar voor Van Dyke, ze zijn de beste SEC pass defense met slechts 112,5 yards allowed per wedstrijd terwijl Van Dyke dit seizoen 73,9% van zijn passes heeft voltooid. Ook voor de mannen uit Texas zijn er zeker kansen, Miami’s secondary had wel wat problemen vorig seizoen, het is nog maar de vraag welke QB die ballen daar zal krijgen. Wij zijn alleszins benieuwd wat deze matchup zal geven! Klimt Texas A&M terug naar de top of verstevigt Miami zich in de top 25?

Hier kan je op ESPN Player rekenen.

Betting tip: Miami win (2,80) OF Miami +5 (1,91)

Verder kan je ook een blik gooien naar de volgende wedstrijden:

Purdue Boilermakers @ Syracuse Orange (18:00) (ESPN Player)

California Golden Bears @ Notre Dame Fighting Irish (20:30) (ESPN Player)

Troy Trojans @ Appalachian State Mountaineers (21:30) (ESPN Player)

–> Al is het maar om de kleine hype die ontstaan is rond App State te volgen

UTSA Roadrunners @ Texas Longhorns (02:00) (ESPN Player)

Geniet van dit football weekend! Als het half zo zot wordt als vorige week is het sowieso al de moeite!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s