College Football Week 4 Preview

DING DING DING. College Football is here again. We zitten al in week 4 (of 4 + 1 als je week 0 meerekent). Het seizoen dendert aan een razend tempo voort en dat zien we in de schema’s. Iedere week zijn er wel ongeveer een tiental wedstrijden die je zou moeten gezien hebben. Deze week is geen uitzondering. Deze week is een stevige opwarmer voor volgende week, want dat zal nog zwaarder worden. Without further ado, here we go!!

Clemson Tigers (5) @ Wake Forest Demon Deacons (21) (18:00)

Elf wedstrijden is het geleden dat Wake Forest aan het langste eind trok in de onderlinge rivaliteit tussen deze twee ACC teams. Iedere keer konden de Tigers winnen met een double-digit voorsprong. Deze keer zal dat hoogstwaarschijnlijk opnieuw zo zijn. Wake Forest is wel bezig aan een goed seizoen, wat resulteerde in een 3-0 record tot dusver. Deze 3-0 kwam vooral onder leiding van QB Sam Hartman. Die miste week 1 met een blessure, maar is sindsdien wel de stabiliteit zelve, met 625 yards en 7 touchdowns. Bij Clemson komt die stabiliteit en consistentie er vooral door RB Will Shipley. Zijn 249 rushing yards tonen een ietwat vertekend beeld, maar zijn 6 touchdowns spreken wel tot de verbeelding. QB DJ Uiagalelei kan hiervan profiteren en beleeft een goed seizoen. De Clemson front seven is wel op zoek naar een match om vertrouwen in tanken. Zij hebben tot nu toe nog niet de hoge verwachtingen kunnen inlossen, mede door blessures. Deze wordt nu stilletjes aan terug volledig gezond, dus we zouden wel een breakout game kunnen verwachten van hen. To be continued.

Betting tip: Clemson -7 (1,91)

Duke Blue Devils @ Kansas Jayhawks (18:00)

Beide colleges zijn traditioneel basketball programs en geen goede football programs. De afgelopen jaren investeerden deze echter iets meer in football (kijk maar naar Kentucky en Mark Stoops) en dat begint blijkbaar te lonen… Zowel de Jayhawks als de Blue Devils zijn 3-0 en dat kwam er niet na overwinningen tegen enkel FCS teams, maar wel tegen Power Five (of toch bijna) teams: West Virginia, Houston en Northwestern. Dit wordt hoogstwaarschijnlijk een high-scoring game, want Duke heeft een passing game waar Kansas moeite mee zal hebben, en Kansas heeft een running game waar Duke niet tegenop kan.

Betting tip: Over 63,5 (1,91)

Florida (20) @ Tennessee (11) (21:30)

Deze rivalry game kan voor de fanbases van beide teams wel eens één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen worden. Tennessee mag hoop beginnen koesteren op een New Year’s Six Bowl maar moet dan deze wedstrijd winnen, Florida maakt ook nog kans met hun 20ste plaats, maar ook zij moeten dan bijna foutloos blijven in hun resterende wedstrijden. De Volunteers hebben een zeer explosief team, maar de Gators zullen er alles aan doen om de klok te “drainen”. Florida zal op zijn beurt moeten rekenen op een heropleving van hun running game en QB Richardson die zijn ritme van tegen Utah maar beter weer oppikt. Wij verwachten een spannende en zenuwslopende wedstrijd als Florida het onder controle kan houden. Kunnen ze dit niet, dan zal Tennessee er waarschijnlijk redelijk snel komaf mee maken.

Betting tip: Under 62,5 (1,91)

Texas Longhorns (22) @ Texas Tech Red Raiders (21:30)

Beginnen met mogelijks goed nieuws. Quinn Ewers, de QB van de Longhorns, reist mee met het team naar Texas Tech en zal in uniform aan de zijlijn staan. Ewers viel uit tegen Alabama in week 2 na een tackle van Dallas Turner. Verwachting was dat hij 4-6 weken aan de kant zou staan. Het is wel nog niet duidelijk of hij effectief zal spelen, dan is Hudson Card alvast klaar voor de opdracht. De 70-35 eindstand (in het voordeel van de Longhorns) van vorig jaar zal lastig zijn. Interessant om volgen in deze match is opnieuw de running game van de oranje kant van Texas. Bijan Robinson is bezig aan een uitstekend seizoen en had vorige week zelfs 3 touchdowns uit 183 yards. Texas Tech heeft wel een van de betere verdedigingen tegen de run, met slechts 2,3 yards per run. Zie het dus als een verwaterde versie van een immovable force tegen een unstoppable force.

Betting tip: Under 61 (-1,89)

Notre Dame Fighting Irish @ North Carolina Tar Heels (21:30)

Dit is dan wel een wedstrijd tussen unranked teams, maar het is de ultieme kans voor North Carolina om in de top 25 binnen te komen. Alhoewel Notre Dame minder ‘interessant’ dan in het begin van het seizoen, blijft het toch een wedstrijd om te bekijken. De offense van Notre Dame heeft dit seizoen nog helemaal niets bewezen en bengelt onderaan de Power Five. Zet daartegenover de North Carolina defense, die ook één van de slechtste uit de Power Five is en we krijgen een interessante matchup (misschien kan je dan even je ogen dicht doen). De offense van de Tar Heels is een ander verhaal. Deze heeft een NFL QB met Drake Maye en Josh Downs (WR) komt misschien ook terug. Zet daar ook nog eens de sterke Tight Ends en Running Backs bij en je hebt een sublieme aanval. De Irish defense toonde vorige week dan wel beterschap, tegen deze offense wordt het toch niet gemakkelijk, Mack Brown keek namelijk ook naar de wedstrijd tegen Marshall.

Betting tip: North Carolina Tar Heels win (1,82)

Minnesota Golden Gophers @ Michigan State Spartans (21:30)

Minnesota staat tegen Michigan State voor een van zijn eerste echte uitdagingen van het seizoen. De Gophers zijn 3-0 gestart, met 149 gescoorden punten en slechts 17 tegen. Een belangrijke voetnoot hierbij is wel dat ze tegen de mindere goden uit college football hebben gespeeld. RB Mohamed Ibrahim heeft hier vooral van genoten. Met 464 yards en 7 touchdowns beleeft hij een sterke start van het seizoen. Minnesota heeft traditioneel wel een grotere focus op de run, dus dit was nog te verwachten. Michigan State daarentegen heeft iets woelere wateren doorzwommen. Na een zuur verlies vorige week tegen Washington, hebben ze zelfs hun elfde plaats in de AP Poll moeten inruilen voor een grote nulscore op dat vlak. Benieuwd of ze zich kunnen herlanceren tegen Minnesota, maar makkelijk zal anders worden.

Betting tip: Minnesota -3 (1,92)

Arkansas Razorbacks (10) @ Texas A&M Aggies (23) (01:00)

Zoals aangehaald in podcast 105 van deze week, zien wij Arkansas misschien wel als de revelatie van dit seizoen. Vooral de overwinningen tegen Cincinnati en voor een stuk South Carolina, hebben de perceptie rond dit team licht veranderd in de ogen van het grote publiek. QB b heeft ondertussen al bijna 800 passing yards verzameld, gecombineerd met 9 total touchdowns. De running game van Arkansas beleeft ook een hoogseizoen. RB Raheim Sanders bewijst zijn waarde en KJ Jefferson doet ook zijn duit in het zakje daar. Maar we moeten vooral kijken naar LB Drew Sanders. Hij profileert zich als ware leider en een van de betere verdedigers uit de SEC. Benieuwd wat hij zal doen tegen de aanval van Texas, die toch een lastige periode achter de rug heeft. Vorige week mocht QB Haynes King voor het eerst plaatsnemen op de bank en werd vervangen door transfer Max Johnson. Die had geen slechte beurt gemaakt, maar ook niet onmiddellijk de beste. Hij zal moeten hopen op WR Ainias Smith en RB Devon Achane om hem erdoor te trekken.

Betting tip: Arkansas Razorbacks win (2,05)

Wisconsin Badgers @ Ohio State Buckeyes (3) (01:30)

Ook deze rivalry game willen wij zeker aanraden. Natuurlijk is Ohio State favoriet en natuurlijk denken wij dat de Buckeyes aan het langste eind zullen trekken, maar deze wedstrijd heeft in het verleden al enkele close games opgeleverd. Wisconsin zou dus wel eens even kunnen meedoen voor de knikkers. Ohio State’s offense is al meteen op dreef met 941 yards en 11 TD’s in drie wedstrijden. Wie had ook anders verwacht met een QB als CJ Stroud, WR’s als Smith-Njigba, Harrison Jr. en Egbuka en RB TreVeyon Henderson (questionable). De Badgers defense is echter ook zeer goed en het zal Ohio State wel enkele keren kunnen stoppen. Aan de andere kant van de bal is het voor Wisconsin wel iets minder, ze hebben Braelon Allen op RB, maar Graham Mertz op QB is shaky at best. Ohio State kan hier zijn sterkte wat kracht bij zetten, Wisconsin kan stunten en de Buckeyes uit de Playoff race kegelen. Wisconsin moet winnen wil het nog een waterkansje hebben op de playoffs.

Betting tip: Under 57,5 (1,90)

Verder kan je ook een blik gooien naar de volgende wedstrijden:

Baylor Bears (17) @ Iowa State Cyclones (18:00)

James Madison Dukes @ Appalachian State Mountaineers (21:30)

Boston College Eagles @ Florida State Seminoles (02:00)

USC Trojans (7) @ Oregon State Beavers (03:30)

Stanford Cardinals @ Washington Huskies (18) (04:30)

Er staat een druk weekend voor de boeg met veel interessante wedstrijden dus maak je agenda maar vrij vanavond. Wij zullen alvast voor de tv zitten want we verwachten veel werk voor de review!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s