College Football Week 6 Preview

on

Week 6 staat voor de deur en we moeten het jullie niet weer vertellen, ook deze week valt er veel te beleven. Deze keer ‘slechts’ drie ranked matchups, maar er zijn genoeg andere wedstrijden die ongetwijfeld de rankings weer door elkaar zullen schudden. Voor sommige teams begint de tijd te dringen en hebben ze dringend wat wins nodig als ze een bowl game/plaatsje in de rankings willen bemachtigen. Andere teams moeten dan weer opletten dat ze niet van hun roze wolk afdonderen. Let’s see what week 6 is bringing us:

Tennessee Volunteers (8) @ LSU Tigers (25) (18:00)

Tennessee trekt uitgerust naar Louisiana na hun bye week van vorige week. LSU had dan weer een 21 punten comeback nodig om Auburn te verslaan en dat was genoeg om gerankt te worden. De Volunteers zijn echter een ander paar mouwen dan Auburn of Mississippi State.

Hendon Hooker (QB) gooide nog geen enkele interception en is op weg om een Heisman finalist te worden met één van de beste passing offenses van college football. Daarnaast hebben ze ook nog eens een goede running aanval met Wright, Small en Hooker zelf, wat ervoor zorgt dat hij niets moet forceren op de pass. Je zou zelfs het argument kunnen maken dat Tennessee dé beste offense heeft van het CFB. Hij zal wel nog steeds Cedric Tillman (WR) moeten missen, zijn beste target, maar met Jalin Hyatt, Bru McCoy en Ramel Keyton heeft hij meer dan degelijke wapens ter beschikking. De LSU defense is natuurlijk wel een goede defense, misschien wel de beste die ze tot nu toe tegengekomen zijn. Alhoewel, Pitt en Florida hadden ook degelijke defenses en die gingen beiden voor de bijl tegen Tennessee.

De Vols hebben op defense dan ook weer enkele pijnpunten waar LSU gebruik van kan maken. Ze zijn goed op third downs en sterk tegen de run maar ze laten heel veel punten toe. Statistisch gezien zijn er slechts drie teams die meer yards per game toe laten op de pass: Ohio (Bobcats), Bowling Green en Northern Illinois. Geen denderende pass rush en een shaky secondary zorgen hier voor. Als Jayden Daniels dus zijn ritme van voor Auburn kan terugvinden, zijn er hier wel mogelijkheden voor de Tigers met Nabers als belangrijkste naam op WR. Ook op de run kan LSU rekenen met Daniels zelf die al 321 yards liep dit seizoen. Spannende wedstrijd voor de boeg dus, haalt de explosieve offense van Tennessee het of slaan de Tigers hun dromen aan diggelen?

Betting tip: Under 65 (1,92) –> Er zullen waarschijnlijk veel punten gescoord worden maar 65 lijkt ons in deze game toch van het goede teveel.

Texas Longhorns @ Oklahoma Sooners (18:00)

De Red River Showdown dames en heren! Enkele weken geleden was dit een wedstrijd tussen twee ranked teams, maar sindsdien viel Oklahoma van zijn voetstuk en verspeelde Texas zijn plaats in de rankings na een verliesmatch tegen Texas Tech. Dit verhindert toch niet dat deze wedstrijd nog steeds een must watch is, al is het maar voor de sfeer tussen beide rivalen en eerlijk gezegd stelt deze wedstrijd nooit teleur. Vorig seizoen nog rekende Texas zich al gewonnen (38-20 voor) tot Caleb Williams een comeback uit zijn hoed toverde en Oklahoma won met 55-48 (!!). Het jaar voordien was de score ook al 53-45, spektatkel verzekerd dus!

QB Dillon Gabriel (Oklahoma) is hoogstwaarschijnlijk out na een herschenschudding (Of misschien een rugblessure, Dolphins?) en dus zien we Davis Beville of misschien wel General Booty starten bij OU. Wie er ook start, Oklahoma zal het vooral moeten hebben van zijn running game. Met Gray en Barnes hebben ze twee running backs die samen voor maar liefst 683 yards liepen dit seizoen. Niet dat ze op WR geen wapens hebben, met Mims die 438 yards heeft dit seizoen, maar gewoonweg omdat de defense van Texas moeite had met de run tegen Alabama en ze dit naar alle waarschijnlijkheid zullen proberen uit te buiten.

Texas hoopt dan weer Quinn Ewers (QB) klaar te krijgen voor deze wedstrijd. Als hij kan spelen zoals hij dat deed tegen de Tide, dan is de combinatie met RB Bijan Robinson dodelijk voor Oklahoma. Hou vooral in je achterhoofd dat de Oklahoma defense erbarmelijk is tegen de run dit seizoen, zowel Kansas State als TCU sneden door de defense als een mes door warme boter. De 515 yards van Robinson zullen de Sooners defense dan ook niet op hun gemak stellen. WR’s Worthy en Whittington zitten alvast samen met TE Sanders te wachten op die terugkeer van Ewers. Niet dat Card het slecht doet, integendeel, maar de explosieve plays van Ewers zijn een extra pluspunt voor deze offense. Oh ja, Worthy, die had vorig seizoen 261 yards tegen de Sooners secondary, die ook dit seizoen fouten maken, mismatch bound to happen? We’ll see…

Betting tip: Over 65 (1.91) –> De scores van de voorbije seizoenen alleen al verantwoorden deze bet, reken daarbij Robinson en Worthy tegen de Oklahoma defense en de OU run tegen de Longhorns defense en deze zou moeten goed komen.

TCU Horned Frogs (17) @ Kansas Jayhawks (19) (18:00)

Een wedstrijd tussen twee nieuwkomers in de rankings. Niemand had aan beiden deze record toegedicht aan het begin van het seizoen en al zeker niet aan Kansas. Niemand geloofde echt in de Jayhawks en het werd het slechtste team van de Big 12 genoemd. Nu staan ze zomaar even 5-0 en aan de leiding van de Big 12. Van TCU werd ook geen noemenswaardig seizoen verwacht, maar ook zij doen het nu al beter met hun 4-0 record. De winnaar van deze wedstrijd kan de leiding houden/nemen in de Big 12, veel op het spel dus!

Max Duggan staat under center bij TCU en doet het goed met elf touchdowns en nul interceptions! Tegen Oklahoma gooide hij voor maar liefst 302 yards en drie touchdowns, terwijl hij zelf nog eens een 67 yard touchdown erin liep. Kan hij de Kansas defense op zijn eentje verslaan of heeft hij hiervoor zijn running back Kendre Miller nodig? DE Lonnie Phelps (Kansas) zullen ze moeten zien tegen te houden bij de Horned Frogs. Als hij door de O-line geraakt zal Duggan het niet zo gemakkelijk krijgen.

Jalon Daniels (QB) is de aansteker van het heropleven van de Jayhawks, hij gooit en loopt de bal voor respectievelijk 9,2 en 7,2 yards per poging. Genoeg om de first down kettingen in beweging te houden dus. Op running back heeft hij ook nog eens hulp van Devin Neal en Daniel Hishaw Jr. waarmee hij samen al meer dan 900 yards liep dit seizoen! Op receiver heeft hij minder talent lopen maar Grimm en Arnold doen het zeker niet slecht. Daartegenover staat een verrassend goede defense van TCU, benieuwd dus wie hier de bovenhand haalt.

Betting tip: Kansas +7 (1,91) –> TCU is favoriet maar Kansas zal dit close houden.

Utah Utes (11) @ UCLA Bruins (18) (21:30)

Een Pac-12 rivalry game staat op het programma dit weekend! Dit zou in principe een mooie wedstrijd moeten worden nu UCLA ongeslagen is en zichzelf een weg baande naar plaats 18 in de rankings. Utah’s enige misstap was in Week 1 tegen Florida.

Utah heeft een zeer gebalanceerde run/pass offense en dus moet de defense altijd op twee scenario’s voorbereid zijn. Tavion Thomas is de belangrijkste RB, maar tegen Oregon State deden RB2 en RB3 Glover en Bernard het ook uitstekend. Cameron Rising (QB) doet hier zeker ook zijn duit in het zakje met 189 yards dit seizoen. Dat is niet het enige wat hij kan en ook op receiver (of tight end) zijn de targets gespreid. Rising beschikt over WR Vele en tight ends Kincaid en Kuithe, waar hij op kan rekenen om de UCLA defense te ontwrichten.

UCLA heeft zelf ook geen slechte offense, integendeel, running back Zach Charbonnet liep reeds voor 417 yards en QB Thompson-Robinson voegt er daar nog 223 bij. Utah moet dus zeker opletten voor de loopacties bij de Bruins. Op wide receiver spreidt DTR zijn targets over Bobo en Allen, maar Bobo is by far de gevaarlijkste en meest explosieve receiver op het veld. De Utes secondary moet hem dus zeker in het oog houden!

Utah is favoriet, maar de lange runs van Charbonnet en DTR, en de explosieve Bobo kunnen het hen moeilijk maken.

Betting tip: UCLA +3.5 (1.93) –> UCLA zal deze misschien verliezen maar het zal wel spannend blijven tot het einde.

North Carolina Tar Heels @ Miami Hurricanes (22:00)

In de ACC staat een belangrijke wedstrijd op het programma, de 4-1 Tar Heels gaan op bezoek naar de 2-2 Hurricanes. Voor beiden is dit een zeer belangrijke wedstrijd, North Carolina kan zijn goede prestatie van tegen Virginia Tech bevestigen (ook op defense) en Miami kan zich geen verlies meer veroorloven na hun beschamende prestatie tegen Middle Tennessee.

North Carolina beschikt nog steeds over één van de beste passing offenses uit het college football, met Drake Maye (QB) als dirigent van Josh Downs (WR), Antoine Green (WR) en Bryson Nesbit (TE). Maye gooide in vijf wedstrijden al 1594 yards en 19 touchdowns, een mooi gemiddelde van 318 yards en bijna vier touchdowns per wedstrijd. Waar had Miami moeite mee tegen Middle Tennessee? Juist ja, ze werden meerdere keren gezien op explosieve passing plays, dan wil je niet graag de volgende wedstrijd tegen UNC spelen. Dit zou er wel eens voor kunnen zorgen dat wanneer Miami teveel wil letten op die passing game van de Heels, er ruimte vrijkomen voor de run. Hoewel North Carolina de running game nog niet volledig van de grond kreeg, staat RB Omarion Hampton te popelen op een breakout running game. Benieuwd hoe Mario Cristobal dit zal oplossen.

Aan de overkant staat QB Tyler Van Dyke, maar die werd tegen Middle Tennessee uit de wedstrijd gehaald om op de bank te gaan zitten… Hij heeft het heel wat moeilijker dit seizoen, mede door een gebrek aan talentvolle receivers. Vier TD’s, drie INT’s en slechts 809 yards is niet meteen wat verwacht werd van deze talentvolle QB. Tegen UNC zijn er natuurlijk mogelijkheden. De defense was vorige week wel goed tegen Virginia Tech, de weken ervoor slikten ze maar liefst 158 punten in vier wedstrijden, een gemiddelde van iets meer dan 39 punten per wedstrijd tegen. Als Van Dyke een wedstrijd wil waarin hij zijn passing stats wat kan opfleuren dan is dit de ultieme kans. De running game doet het wel degelijk bij Miami, Parrish Jr. is een goede running back en de combinatie met een lekke UNC defense kan wel wat punten op het bord brengen.

Speelt Tyler Van Dyke de UNC defense aan flarden of duwt Drake Maye het mes nog wat dieper in Miami’s wonde?

Betting tip: Over 65,5 (1.88) –> Steengoede UNC passing offense tegen een leaky defense en Tyler Van Dyke tegen de UNC defense zal voor punten zorgen.

Washington State Cougars @ USC Trojans (6) (01:30)

Moeilijke keuze hier want zowel BYU @ Notre Dame als Florida State @ NC State zullen waarschijnlijk ook spannend zijn. Deze zal volgens ons iets meer punten voortbrengen. Washington State vindt je niet terug in de rankings maar eigenlijk staan ze op plaats 26. Ze kregen 91 stemmen voor de top 25, terwijl LSU er 108 kreeg. De Cougars zijn dus zeker geen slecht team, vraag dat maar aan Oregon.

Alhoewel de Cougars niet thuis spelen, zij zijn misschien wel het eerste team dat USC zou kunnen doen struikelen. De Trojans hebben geen top defense, ondanks hun 5-0 record, en hadden tot nu toe ook nog maar één (kleine) test. Tegen Oregon State werd het 17-14 en bibberden de Trojans tot op het einde. Ook tegen Arizona State hadden ze het eigenlijk niet zo gemakkelijk als de score deed blijken. Washington QB Cameron Ward doet het goed en met Watson op RB (312 yards) en Ollie, Stribling en Bell (samen bijna 900 yards) op WR heeft hij alvast genoeg steun om de Trojans van hun roze wolk te blazen. Als Ward zijn interception rate kan terugschroeven, maken ze zeker kans. Wat de defense van USC natuurlijk wel goed doet is de passer rushen, benieuwd dus of Washington State een oplossing vindt.

Aan de offensive side van Lincoln Riley vinden we Caleb Williams terug op QB, maar hij gooide voor minder yards dan zijn collega aan de overkant. Dye, de Oregon transfer, op RB heeft reeds 422 yards dit seizoen en het is duidelijk dat Williams zijn favoriete target Jordan Addison is, hij ving al voor 442 yards dit jaar. Let zeker ook op Mario Williams (WR) hier. Washington State heeft echter ook één van de beste pass rush defenses van het hele land, als je Caleb Williams kan rushen is er veel mogelijk. Doe daarbij de run defense die minder dan 100 rushing yards per wedstrijd toelaat en deze kan wel eens spannender worden dan de bookmakers voorspellen.

Betting tip: Washington State +13 (1.92) –> USC had al moeite tegen Oregon State, Wazzou is in principe beter dan de Beavers.

Overige wedstrijden:

Purdue Boilermakers @ Maryland Terrapins (18:00)

Purdue blijft een interessant team om volgen, maar ook Maryland doet het goed. Nadat ze Michigan tot een one score game hielden, ging ook Michigan State voor de bijl. Purdue is 3-2, Maryland 4-1.

Missouri Tigers @ Florida Gators (18:00)

Missouri maakte het Georgia moeilijk, wat kunnen ze tegen Florida?

Arkansas Razorbacks @ Mississippi State Bulldogs (23) (18:00)

Arkansas krijgt meteen terug de kans om een ranked team te verslaan, Mississippi State’s ranking zou weleens ‘shortlived’ kunnen zijn.

Auburn Tigers @ Georgia Bulldogs (2) (21:30)

Iemand die een afslachting wil zien? Georgia heeft iets te bewijzen.

Texas Tech Red Raiders @ Oklahoma State Cowboys (7) (21:30)

Texas Tech versloeg dit seizoen al twee Top 25 teams en verloor tegen twee Top 25 teams. Zetten ze de Big XII helemaal op zijn kop door hier te winnen?

Ohio State Buckeyes (3) @ Michigan State Spartans (22:00)

Ohio State gaat op cruise control door het seizoen. Michigan State zal ze waarschijnlijk niet kunnen afstoppen maar wie weet…

South Carolina Gamecocks @ Kentucky Wildcats (13) (01:30)

South Carolina wist tweemaal 50 of meer punten te scoren op een rij, met ook nog eens 30 punten tegen Arkansas kan het wel eens warm worden onder de voeten van Kentucky.

BYU Cougars (16) @ Notre Dame Fighting Irish (01:30)

BYU zou graag blijven opklimmen in de AP top 25 en moet daarvoor voormalig nummer 5 Notre Dame opzij zetten. Notre Dame wist voorlopig enkel te overtuigen tegen UNC.

Texas A&M Aggies @ Alabama Crimson Tide (1) (02:00)

Texas A&M stelt teleur en Nick Saban lacht waarschijnlijk in zijn vuistje. Wie lacht het laatst? Nick Saban of verslaat Jimbo Fisher zijn aartsvijand?

Florida State Seminoles @ NC State Wolf Pack (14) (02:00)

De kans voor FSU om zich terug in de rankings te spelen, de kans voor NC State om zich terug op een New Year’s Six plaatsje te nestelen!

Ook deze week dus weer veel interessante wedstrijden, eens deze voorbij is zitten we exact aan de helft van het reguliere seizoen, tijd om dan nog eens een korte samenvatting te geven van de verrassingen van het seizoen en wie nog concreet mag hopen op de play-offs !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s