Dirk’s Digs 5: Spionkop

Het waren nogal taferelen, daar in Knoxville Tennessee afgelopen weekend. In het college football klopte nr 6  Tennessee nr 1 Alabama in een nokvol stadion gevuld met 100 000 dolgedraaide Tennessee supporters. Alabama QB Bryce Young moest heel de tijd in de silent count werken omwille van het lawaai. De Volunteers klopten uiteindelijk de Crimson Tide met een walk off field goal, waarna het pandemonium pas echt losbrak in en rond het stadion. De doelpalen werden afgebroken, de stad rondgedragen en in de Tennessee rivier gegooid en er werd gefeest alsof de wereld de dag erna aan zijn eind zou komen.

Het zette me aan het denken, het thuisvoordeel in de NFL is niet wat het in college is, laat staan hoe het in het voetbal kan zijn. Er zijn maar enkele stadions waar spelers met een zekere angst naartoe trekken. Arrowhead is een goed voorbeeld met hun tomahawk chop; de supporters lijken bijna op het veld te zitten. Ook in Lambeau heb je een gelijkaardig gevoel. Maar verder is het wel zoeken achter een echt thuisvoordeel, buiten het feit dat je je niet moet verplaatsen. Volgens Vegas is dat ook aan het afnemen en is het thuisvoordeel statistisch gezien maar gemiddeld 1.5 punt waard . In Miami lossen ze dat op door de tegenpartij in een geconcentreerde bakoven te zetten, maar sfeer maken, ho maar. Het enige wat een beetje in de buurt komt van een spionkop is de black hole van de Raiders, maar dat lijkt ons ook meer een verkleedwedstrijd dan een spionkop. Het doet me dan ook steeds lachen, als je bij 3rd down alle schermen ziet oplichten met “Make Noise!”. Komt in de buurt: J-E-T-S, JETS, JETS, JETS, JETS!

Daar moeten andere zaken op te vinden zijn. Waarom geen chants om de tegenstanders te choken?

Dat zou toch te doen moeten zijn om dat om te zetten naar de NFL. Een poging? Richting Patriots met al hun schandalen:

Of richting Broncos fans die vervroegd het stadion verlaten:

Chicaco Bears fans zouden dan weer kunnen doen alsof er daadwerkelijk een TD wordt gescoord:

Wanneer Tom Brady alweer om een roughing the passer flag vraagt:

En tenslotte Texans fans wanneer de bezoekende fans hun overwinning wat te fel vieren:

Dat de NFL maar snel naar Europa komt, de spelers gaan van andere dingen bang krijgen dan een jetlag. Tot volgende week!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s