Trade deadline: 10 spelers die op de rand van een verhuis staan

De NFL trade deadline staat op 1 november, om 22u Belgische tijd. Met Christian McCaffrey, Robbie Anderson en James Robinson vielen al de eerste dominostenen. Welke andere spelers staan nog op het trade block?

Kareem Hunt – RB – Cleveland Browns

De ideale tweede running back van de Cleveland Browns is het beu om die nummer twee te zijn. De voormalige Kansas City Chief is openlijk op zoek naar een nieuw team sinds deze zomer, maar teams wachten wellicht tot nu om enkele percentjes van de prijs te doen. Met een 2-5 record hebben de Browns ook baat bij wat extra picks, en bovendien hebben ze geen dead money over op de cap als hij weggaat. De Buffalo Bills of de Los Angeles Rams staan misschien wel te watertanden. Bij de Browns is het ook uitkijken naar cornerback Greedy Williams.

Brandin Cooks – WR – Houston Texans

De wide receiver mist voorlopig de cijfers om zijn status als #1 receiver te bevestigen. Bovendien is de snelle Cooks een belangrijke figuur kwijt in Houston: goeroe Jack Easterby was instrumentaal in de komst van Cooks, die meermaals aangaf hoe belangrijk de voormalige kapelaan was voor hem bij de Texans. Nu Easterby bij het grof huisvuil staat, komt Cooks misschien bij hem staan. De receiver heeft in het verleden al een pak picks opgeleverd voor heel wat teams, dus wie weet staat er weer ergens een team klaar met wat draftkapitaal voor de Texans. “Hallo, Green Bay?”

Shaq Thompson – LB – Carolina Panthers

Brian Burns, DJ Moore en Derrick Brown zullen de drie Panthers zijn die het meest genoemd worden tijdens de laatste dagen voor de deadline. Maar insiders lieten intussen weten dat het trio off-limits is wegens te belangrijk voor de toekomst. Daarom kijk ik naar een andere speler in de uitverkoop bij Carolina: Shaq Thompson. De weakside linepark is een voormalige first round pick uit 2015 en een degelijke starter. Hij kan de Panthers enkele latere picks opleveren. De Las Vegas Raiders lijken een geschikte kandidaat om hun LB-korps te upgraden met de komst van Thompson, die dit seizoen nog zoekt naar zijn beste vorm.

Clelin Ferrell – DT – Las Vegas Raiders

Van de Las Vegas Raiders gesproken: deze verrassende first round pick van enkele jaren geleden mag ook een andere thuis zoeken. De naar defensive tackle omgeschoolde Ferrell kreeg geen fifth-year option en is niet veel meer dan een degelijke starter in de NFL. Hetzelfde kan eigenlijk gezegd worden van een andere first rounder in 2019, Johnathan Abram. De safety verloor de concurrentiestrijd met Duron Harmon en ook hij zit zonder fifth-year option.

Bradley Chubb – OLB – Denver Broncos

Verder in de AFC West is het uitkijken naar Bradley Chubb. Als de defensive end fit is, behoort hij tot het kruim der pass rushers. Als. Want Chubb miste al 24 wedstrijden de voorbije drie seizoenen wegens blessure en staat daarom op de trade block bij de Denver Broncos. Die kregen al meerdere telefoontjes over Chubb, die een directe impact kan hebben bij een team dat op zoek is naar dat laatste puzzelstukje voor dit seizoen. Een pass rusher van de Broncos halen midden het seizoen bleek vorig jaar een succesformule voor de Los Angeles Rams. Bovendien is Chubb een free agent op het einde van dit seizoen. Ook wide receivers Jerry Jeudy en KJ Hamler genieten interesse, maar wellicht willen de Broncos minder raken aan de nu al wankele offense.

Cam Akers – RB – Los Angeles Rams

De Los Angeles Rams en Cam Akers: het is een aflopend verhaal. De Rams waren openlijk geïnteresseerd in McCaffrey, maar kregen het deksel op de neus van de San Francisco 49ers. Een gebroken persoonlijke relatie lijkt de reden voor de problemen te zijn in LA, dus beide partijen hebben baat bij een nieuwe start. De Bills en wie weet de Atlanta Falcons of Denver Broncos nemen maar best hun mobieltje vast.

Chase Claypool – WR – Pittsburgh Steelers

De offense van de Pittsburgh Steelers kent heel wat wapens, en Claypool lijkt zijn rookie seizoen maar niet te kunnen herhalen. Zeker nu George Pickens opstaat als een mogelijke superster, lijkt de Canadees op weg naar de uitgang. Het probleem is dat de Steelers nogal veel verwachten voor ‘Mapletron’: volgens SI.com zou het gaan om meerdere second round picks. Verwacht die prijs nog te zakken richting november, maar toch is dit nog steeds een stevige prijs voor Claypool. Aangezien hij nog op een rookie deal speelt, hebben de Steelers weinig te verliezen mocht de trade niet doorgaan.

Kadarius Toney – WR – New York Giants

De New York Giants scheren hoge toppen, maar doen dat zonder hun dikbetaalde Kenny Golladay of hoog gedrafte Kadarius Toney. Die laatste heeft twee catchen voor nul (!) yards dit seizoen, wegens alweer een rist blessures. De wispelturige Toney kende één goede wedstrijd tegen de Dallas Cowboys vorig seizoen en zijn veelzijdigheid zal teams doen watertanden, maar toch moeten de Giants wellicht tevreden zijn met een late pick ter compensatie van Toney. Golladay blijft overigens in New York; hij heeft nog te veel salaris in 2023. Darius Slayton, wél goed bezig dit seizoen, is misschien wel kandidaat om getraded te worden.

Elijah Moore – WR – New York Jets

De wide receiver heeft zichzelf vooral op deze lijst geplaatst, want Moore vroeg om een trade bij de New York Jets. De voormalige tweederondepick is gefrustreerd met zijn beperkte rol bij de Jets en wil weg uit de Meadowlands. Hetzelfde geldt voor een andere pick in de tweede ronde: Denzel Mims. De Jets lijken weinig zin te hebben in een verkoop van deze twee spelers, maar nu het soepel loopt met het team kan je twee gefrustreerde receivers wel missen als kiespijn. Beiden hopen dat een beetje lastig gedrag kan helpen om weg te geraken bij de Jets. Misschien even bellen naar Jamal Adams?

William Jackson III – CB – Washington Commanders

De cornerback tekende een driejarig contract voor meer dan veertig miljoen dollar in 2021, maar intussen is de relatie tussen hem de Commanders verzuurd. Jackson stelde dat hij in Week 5 naar de bank verwezen werd om een blessure, niet omdat hij weer eens in de problemen kwam in zone coverage. Hij ontkende ook dat hij daarna om een trade had gevraagd, maar het is duidelijk dat Jackson een nieuwe thuis nodig heeft. En liefst eentje dat man coverage speelt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s