Hendon Hooker for Heisman?

Welkom in het weekend van dé belangrijkste wedstrijd van het reguliere seizoen tot nog toe. Maar niet enkel Tennessee @ Georgia is de moeite waard, tal van andere wedstrijden staan klaar om alweer die rankings dooreen te schudden. Vanaf deze week gebruiken we de rankings van de College Football Playoff rankings en niet meer van de AP Poll, simpelweg omdat deze van de CFP tellen voor de Play-Offs, de andere twee niet.

Tennessee Volunteers (1) @ Georgia Bulldogs (3) (20:30 – CBS)

Dé blockbuster match van het weekend start om 20u30. De nummer 1 Tennessee Volunteers krijgen de kans om hun plekje in de play offs te verstevigen én een gooi te doen naar de SEC East titel. Georgia aan de andere kant wil maar al te graag thuis winnen en die eerste plaats in de rankings veroveren.

De afgelopen weken vertelden we jullie al uitgebreid over QB Hendon Hooker, WR Jalin Hyatt, RB Jabari Small en zo verder, maar die kennen jullie ondertussen al. Tennessee heeft nog steeds één van de beste offenses van het hele College Football en daarop zal het moeten rekenen om deze wedstrijd te winnen. De Georgia defense is namelijk de beste defense die ze zullen tegenkomen. Haalt Hendon Hooker zijn gram? Indien wel, dan is er geen twijfel meer over de Heisman.

Aan de andere kant hebben we Stetson Bennett als QB die als belangrijkste wapen TE Brock Bowers heeft. De Georgia offense is niet even goed als die van Tennessee, maar als de secondary wat gaten laat, zal Georgia die vinden. Er is wel hoop voor de Vols want tegen Kentucky stond de defense pal en tegen een QB als Stetson Bennett zou dit in principe ook moeten lukken, maar onderschat hem niet!

De sleutel van deze wedstrijd ligt bij het afstoppen van de Tennessee offense. Lukt dit voor Georgia, dan zou Bennett goed genoeg moeten zijn om het af te maken. Lukt dat niet dan zien we, behoudens een slippertje, Tennessee terug in de play offs. Deze wedstrijd is dus zeker een must watch!

Betting tip: Over 66.5 (1.91)

Alabama Crimson Tide (6) @ LSU Tigers (10) (00:00 – ESPN)

Dé match die de SEC West in een iets definitievere plooi zal leggen. LSU staat ietwat verrassend aan de leiding in hun divisie, al is dat maar door hogere wiskunde uit te voeren (LSU staat 6-2, Alabama 7-1 met beide 4-1 in divisie).

Voor het seizoen was LSU geen impressionant record toegeschreven, mede door het feit dat Brian Kelly net de HC job had gekregen. De meeste coaches hebben in hun eerste jaar wat tijd nodig, kijk maar naar Marcus Freeman bij Notre Dame. Dat LSU toch al 6-2 staat, met onder andere een win tegen Ole Miss, is dus licht boven verwachtingen. Dit uitte zich deze week dan ook in een tiende plaats in de Playoff Ranking. Of deze plaats 100% verdiend is, laten we even buiten beschouwing. Brian Kelly kan dit seizoen met klein succes vooral toeschrijven aan Jayden Daniels. De transfer van Arizona State beleeft zijn beste seizoen in zijn college carrière, met ondertussen al meer dan 1800 passing yards én 500 rushing yards. Met deze impressionante cijfers, nestelt hij zich in een elite rijtje met onder andere Hendon Hooker. 

Natuurlijk is LSU dit seizoen nog niemand van het kaliber van Alabama tegengekomen. Alhoewel veel tegenstanders bloed hebben geroken in het water bij Alabama, staan zij nog steeds een trapje hoger dan LSU. Met Bryce Young aan het stuur en trouwe luitenanten RB Jahmyr Gibbs en DE Will Anderson aan zijn zijde, weten zij zich wel altijd door troebele wateren te navigeren. Tegen Tennessee heeft het schip wel water gemaakt, maar wees zeker dat Nick Saban zijn manschappen en ferme schop onder hun kont heeft gegeven. Dat uitte zich onmiddellijk al in een makkelijke overwinning tegen Mississippi State vorige week en zou hen ook moeten helpen tegen een LSU dat overloopt van vertrouwen.

Betting tip: Under 56.5 (1.91)

Texas Longhorns (24) @ Kansas State Wildcats (13) (00:00 – Fox Sports 1)

Texas heeft met Kansas State al zijn derde ranked tegenstander dit seizoen, na eerder Alabama en Oklahoma State. Oklahoma State was twee weken geleden en draaide uit in een nipt verlies. Alabama game zit nog bij velen ook nog vers in het geheugen, want toen hadden we voor het eerst het gevoel dat Alabama niet de juggernaut van weleer was.

In de laatste twee seizoenen speelden de Longhorns zes keer tegen een ranked tegen tegenstander. Slechts één daarvan draaide uit in winst, tegen Louisiana (23) in de eerste match van vorig seizoen. QB Quinn Ewers zal dus mogen uit zijn pijp komen, als hij Texas nog wil loodsen naar een plaats in de Playoffs. Die hoop mogen ze nog zeker koesteren, met deze week Kansas State en volgende week TCU. Twee maal winnen en dan heb je goede papieren.

Gelukkig voor Texas beschikken zij ook nog over RB Bijan Robinson. Hij is ondertussen gekend als de running back die als eerste zijn naam zal horen in de NFL Draft. 920 rushing yards, 11 rushing touchdowns, 280 receiving yards en 2 receiving touchdowns. Meer heb je niet nodig om overtuigd te zijn. Nu moeten ze enkel nog hopen op de verdediging die de nul hield tegen Oklahoma in de Red River Showdown. Die dominantie resulteerde in twee interceptions en drie sacks, maar hebben we sindsdien niet meer teruggezien.

Kansas State aan de andere kant mag wel spreken van absolute dominantie. Zij vernederden Oklahoma State vorige week met 48-0. Zonder QB Adrian Martinez ging backup Will Howard aan de slag en deelde cadeau na cadeau uit. Ook deze week is het nog niet zeker wie zal starten als QB. Martinez is nog steeds day-to-day. Wie wel sowieso speelt, is ster van het team RB Deuce Vaughn. Dit jaar blijft hij zijn hoog niveau van vorig jaar halen en zo komt hij in de conversation voor top tien running backs. Sinds kort is zijn productie nog merkwaardiger, want hij enkel moet de running game dragen. Tot voordien was dat nog samen met Martinez, maar sinds die zijn blessure staat Vaughn er alleen voor. Ook aan de verdedigende kant zitten we met een beast. DE Felix Anudike-Uzomah blijft ook dit jaar mooie cijfers voorleggen, met ondertussen 7,5 sacks. Hiermee komt hij op een gedeelde derde plaats. Vorig jaar stond hij op plaats in het eindklassement.

Kan Texas zijn streak van verlieswedstrijden tegen ranked teams doorbreken of blijft Kansas State hun topseizoen verder zetten? Texas krijgt licht het voordeel, maar het zou niets verbazen moest Kansas State aan het langste eind trekken.

Betting tip: Texas win (1.70)

Wake Forest Demon Deacons (21) @ NC State Wolfpack (22) (01:00 – ACCN)

Wake Forest kende een hartbrekend verlies tegen Louisville nadat ze in het derde quarter maar liefst zes (!!) keer de bal fumbleden of lieten onderscheppen. Dit bracht de score van 14-20 naar 14-41 en game over. Wake zakte van plaats 10 naar 21 terwijl ze al op meer hoopten. NC State won nipt van Virginia Tech vorige week.

Wake Forest QB Sam Hartman zal zich deze week dus moeten herpakken, maar de NC State defense is niet van de minste en hij zal zijn receivers Greene, Banks en Perry genoeg moeten zien te bereiken. De Wake Forest offense scoort normaal gezien 31 punten per wedstrijd (Louisville als uitzondering) terwijl de Wolfpack defence er slechts 17 toelaat. Hard tegen hard in deze matchup. Dit zal ook de belangrijkste factor van deze wedstrijd worden. Haalt veteraan Hartman het of zorgt de Wolfpack voor een nieuwe turnover nightmare.

NC State is op offense QB Devin Leary kwijt, maar backup MJ Morris lijkt het behoorlijk te doen. Deze kant van de bal lijkt echter minder interessant, zowel de NC State offense als de Wake Forest defense behoren niet tot de beste die er zijn en dat kan deze wedstrijd wel eens een lelijk beestje maken of net zorgen voor veel punten!

Dit is vooral een wedstrijd van de laatste kans voor beide teams, doen ze nog een laatste push omhoog of blijven ze onderaan de rankings bengelen?

Betting tip: Under 54 (1.91)

Air Force Falcons @ Army Black Knights (Neutraal terrein) (16:30 – CBS)

We zijn toe aan onze tweede armed forces game van het seizoen. Dit is natuurlijk ook weer een specialleke voor liefhebbers. Army mag de mannen van Air Force gaan bekampen in Texas in wat ongetwijfeld weer een wedstrijd wordt waar de running backs opvallen.

Army liep dit seizoen al voor 2342 yards (680 in de passing game), wat best impressionant is. De Black Knights beschikken over drie RB’s die over de 300 yards hebben (Tyrell Robinson met de meeste, 321 yards). Veel valt hier natuurlijk niet over te zeggen, alles staat en valt met de running offense.

Bij Air Force is dat hetzelfde verhaal al doen die het nog iets beter (2694 yards op de run en 659 in de passing game). De Falcons zijn dan ook het betere team en ook zij hebben drie RB’s boven de 300 yards, het enige verschil is dat Brad Roberts er 943 heeft en John Lee Eldridge III er 574 yards heeft verzameld.

Wat speciaal is aan deze wedstrijd is dat de drie academies strijden om de commander in chief trophy. Ze spelen dus elk één keer tegen elkaar en degene met de meeste gewonnen wedstrijden wint de trofee. Air Force won reeds van Navy dus als ze deze wedstrijd winnen, winnen ze de trofee. Als alle teams één wedstrijd wonnen dan delen ze de trofee, maar mag de vorige winnaar de trofee houden (zoals vorig seizoen Army deze mocht houden).

Klein weetje, Air Force won de trofee 20 keer, Navy 16 keer en Army 9 keer. Onderling trok Air Force 37 keer aan het langste eind terwijl Army 18 keer kon winnen.

Betting tip: Under 40,5 (1.92)

Overige wedstrijden:

Texas Tech Red Raiders @ TCU Horned Frogs (7) (17:00 – FOX)

De Red Raiders hun seizoen zit er zo wel ongeveer op, maar ze hebben nog kans op een bowl game. Tegen TCU wordt het niet gemakkelijk en zij moeten foutloos blijven als ze een kans willen op de playoffs!

Baylor Bears @ Oklahoma Sooners (20:00 – Big12 Network)

De Baylor Bears mogen dan wel unranked zijn, er komt nog een stevig programma en zelfs de Big 12 championship game is nog een mogelijkheid. Bij Oklahoma is dit hetzelfde verhaal al hebben zij het iets gemakkelijker. Beide teams zijn 5-3 en 1 winning game verwijderd van de tweede plaats in de Big 12

Oklahoma State Cowboys (16) @  Kansas Jayhawks (20:30 – Fox Sports 1)

Een derde matchup in die moeilijke Big 12. De Cowboys willen de blamage van tegen Kansas State doorspoelen terwijl Kansas toch zou moeten ambiëren om een bowl game te halen, dan moeten ze wel eens gaan winnen.

Syracuse Orange (20) @ Pittsburgh Panthers (20:30 – ACCN)

Syracuse viel door de mand tegen Notre Dame, maar Pittsburgh zou wel eens een perfecte tegenstander kunnen zijn om de teleurstelling door te spoelen met een statement win.

Clemson Tigers (4) @ Notre Dame Fighting Irish (00:30 – NBC Peacock)

Voor Clemson komt met Notre Dame een van hun laatste struikelhorden richting een ongeslagen seizoen. Notre Dame zal zijn vel duur verkopen en koestert (terecht) hoop om de Tigers een hak te zetten. Met winst kunnen zij ook nog aanspraak maken op de playoffs, maar dan moet er wel heel veel juist lopen.

Natuurlijk zijn er hiernaast nog enkele leuke wedstrijden zoals Florida op bezoek bij Texas A&M of Minnesota in Nebraska, maar deze zijn voor de play-offs (of daarrond) op dit moment niet echt belangrijk. In de discord groep kan je wel altijd bij ons terecht indien je geïnteresseerd bent in een andere wedstrijd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s