Dirk’s Digs 8: Go Cap Go!

De Dig van deze week komt recht uit het hart van deze Packers fan, dus we laten even alle remmen los. De Pack verloor zondag met 15-9 tegen de Detroit Lions na alweer een beschamende prestatie. Tegen de fucking Lions nog niet eens 10 punten op het bord kunnen zetten, doet mijn mond nog verder openvallen dan hij al stond, het begint pijn te doen aan mijn kaken. De Lions kregen dit jaar meer punten binnen dan Donald Trump rechtzaken, en zelfs tegen dit team met een vriendelijke open deur politiek, mocht het niet zijn voor de Packers. Beschamend.

Positief is dat we de schuld niet op 1 partij kunnen steken, maar vrolijk in het rond kunnen strooien. Maar misschien moet de meeste schuld wel in de front office te zoeken zijn. Enkele 13-3 seizoenen hebben de schijn kunnen hoog houden dat alles ok was, maar dit off season had er een harde noot moeten gekraakt worden. Laten we even “wat als” spelen: Wat zou het record zijn van de Packers met dit team, maar dan met Jordan Love als QB? Iedereen zou beter af geweest zijn als we er vanuit gaan dat de Broncos ook effectief Rodgers konden krijgen. De Broncos zouden waarschijnlijk met Aaron Rodgers er beter opgestaan hebben dan nu, wat nu ook niet zo moeilijk is. De Packers zouden waarschijnlijk ook 3-6 of 2-7 gestaan hebben, maar het verschil zou enorm zijn aan de kassa. Enkele extra draftpicks zouden hun deel zijn naast een hoop cap space en vooral: geen druk. Beeld je in dat Love zou sucken en je in de bottom 5 eindigt: no biggie: dan heb je 2 1st round picks om er iets aan te doen. Je kon ook die cap space al gebruiken om iets te doen aan dat WR corps, want ondanks het koude klimaat wordt er dit jaar nog geen verkoudheid gevangen in Green Bay. Het zou waarschijnlijk een mooie tank job geweest zijn, en welke echte fan vindt dat  nu erg, als de toekomst er maar goed uit ziet.

Helaas, die toekomst ziet er niet zo goed uit, de Packers kijken naar de toekomst als Frodo die naar Mordor kijkt: met weinig goesting. Het contract van Aaron Rodgers is hier de grote schuldige. In het off season sloten de Packers en Rodgers een deal voor 3 jaar van 150 miljoen, waarvan 101 miljoen gegarandeerd is. Wat zijn de scenarios waar we nu voor staan:

1. Rodgers blijft spelen: een rebuild is quasi onmogelijk, want Arod is natuurlijk nog  wel ok als QB. Volgend jaar zou hij 31 miljoen cap space inpakken. Dit lost dus eigenlijk niets op en blijf je hangen in de situatie van vandaag. Veel spelers die op een contract wachten zoals Bactiari en Lazard zal je waarschijnlijk moeten laten gaan.

2. Rodgers gaat op pensioen na het 2022 seizoen: Voor de Packers een redelijk goed scenario, niet zo goed voor Rodgers omdat hij veel geld zou laten liggen. De cap hit in 2023 zou 40 miljoen zijn, wat brutaal veel is, maar daarna is er wel geen cap hit meer.

3. Packers cutten Rodgers: niemand is hier bij gebaat: dit zou een cap hit van 99 mljoen met zich meebrengen in 2023, wat wil zeggen dat de Packers met waterboys zouden moeten gaan spelen.

4. Rodgers wordt getrade: Dit zou goed zijn voor de Packers omdat ze van de cap hit vanaf zijn, maar in picks zou dit waarschijnlijk niet veel opbrengen. Niemand gaat een 1ste ronder geven voor een speler met een duur contract.

U ziet: er zijn weinig scenario’s die naar een gunstige nabije toekomst leiden. Echte fans zouden het niet erg vinden om te tanken, maar het contract van Rodgers laat dit dus niet toe. Enkele jaren vagevuur dan maar? Ook niet ideaal want ondertussen moet je die andere 52 spelers natuurlijk ook wel onderhouden. Ik kan maar 1 ding zeggen: this blows. Laten we maar hopen dat de salary cap fel gaat stijgen de komende jaren. Go cap go!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s