Vorige en tot gisteren enige last-minute defensive touchdown leidde tot de victory formation

Zondag stonden de Vikings met 27-23 achter tegen de Bills, toen ze een 4th-and-18 conveerten met een onwaarschijnlijke catch van Justin Jefferson. Maar even later leken de Bills de winst veilig te stellen met een fourth-and-goal stop op Kirk Cousins. Op de volgende play liet Josh Allen een snap vallen in de eindzone, wat leidde tot een Vikings touchdown. De Vikings wonnen vervolgens met 33-30 in overtime, met een onderschepping door Patrick Peterson.

Pas voor het eerst sinds de merger in 1966 nam een team de leiding op een defensive touchdown in de laatste minuut van de reguliere speeltijd. De vorige keer was dankzij Joe Pisarcik in 1978. Het is u volledig vergeven als u niet weet wie de man is, maar hij is door zijn gelijkaardige actie als die van Allen voor eeuwig verbonden met de victory formation in het football. Dit is de formatie die het aanvallende team neemt als ze aan het eind van de wedstrijd de leiding hebben en de klok willen uitlopen om de overwinning te behouden. Vaak als het team zich opstelt in de victory formatie, zal de quarterback een simpel knietje maken.

The Miracle at the Meadowlands

In het verleden werd het knielen van een quarterback om de klok te laten lopen in een footballwedstrijd als laf beschouwd, dus de meeste teams liepen de bal gewoon, hoewel dat het risico van een turnover inhield. Maar op 19 november 1978 veranderde de mening van velen.

Terwijl de New York Giants in de laatste seconden een 17-12 voorsprong hadden op de Philadelphia Eagles, verprutste Giants quarterback Joe Pisarcik een handoff naar zijn running back Larry Csonka. De fumble werd opgepikt door Herman Edwards van de Eagles, die hem vervolgens terugliep voor een touchdown en een 19-17 overwinning voor de Eagles. De play zou bekend worden als het Miracle at the Meadowlands. Vanaf die mislukte fumble zouden teams de overwinningsformatie gaan gebruiken.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s