Dirk’s Digs 9: Het grootste knelpuntberoep ter wereld

We zijn ondertussen het halfwegpunt van het seizoen 2022-23 voorbij, en er kunnen al verschillende lessen getrokken worden. Eentje dat mij nog meer opvalt dan andere jaren: quarterback spelen in de NFL is het grootste knelpuntberoep ter wereld. We zijn sinds deze week met 8 miljard zielen op deze planeet, en toch kunnen er geen 32 mannen gevonden worden die kunnen uitblinken in deze job. En we denken dat dit na dit seizoen een nog groter knelpuntberoep gaat worden. Laten we eens een rondje van de NFL lopen op dat vlak. Van welke QBs kunnen we met zekerheid zeggen dat ze volgend jaar hun job nog gaan hebben, en wie zit er op de schop? Een overzicht:

1: Sure fires: Tua Tugavailoa, Josh Allen, Lamar Jackson, Joe Burrow, Deshaun Watson (helaas), Patrick Mahomes, Justin Herbert, Jalen Hurts, Dak Prescott, Kirk Cousins, Aaron Rodgers, Tom Brady, Kyler Murray, Matthew Stafford, Geno Smith en alleen al door zijn contract: Russell Wilson.

Deze gasten en teams zitten waarschijnlijk vast voor de komende jaren, wat niet wil zeggen dat dit helemaal zeker is. Speelt Brady volgend jaar nog wel, en zo ja, waar? Behaalt Deshaun Watson zijn oude niveau nog wel? Wij hopen van niet. Russell Wilson is een speciale categorie, hij heeft een contract van meer dan 100 miljoen gegarandeerd, maar speelt alsof hij nog geen oud brood waard is. Witte raaf in deze groep is Geno Smith die wel nog een aantal matchen op niveau gaat moeten spelen om een contract te krijgen. En ja, ook al moeten we bijna in onze mond overgeven als we het zeggen, maar ook Kirk Cousins heeft zijn plaats in deze lijst verdiend.

2: Too soon to tell, maar spelen waarschijnlijk volgend jaar wel: Zach Wilson, Trevor Lawrence, Justin Fields, Mac Jones, Kenny Pickett, Trey Lance.

Dit zegt eigenlijk niets over het niveau van deze gasten, maar ze spelen gewoon nog niet lang genoeg om ze echt definitief al opzij te schuiven of als franchise QB te kunnen bestempelen

. Een hoge draftpositie van de QB in kwestie speelt ook mee. Als je het ons vraagt, is er voor zeker 2 van deze QBs na volgend seizoen al een probleem, of ze zouden hun niveau stevig moeten opkrikken. Iets waar bvb Justin Fields al wel mee bezig is, maar een Zach Wilson nog niet.

3: Zouden nooit nog een snap mogen nemen bij een winnend team: Matt Ryan, Carson Wentz, Davis Mills, Baker Mayfield, Sam Darnold, Sam Ehlinger, Teddy Bridgewater, Jacoby Brissett, Andy Dalton, PJ Walker, Jameis Winston,โ€ฆ

Deze lijst kan je waarschijnlijk nog een heel stuk uitbreiden, maar the bottom line van deze lijst is de volgende: wil je een kans maken in 1 van de komende jaren, laat je deze mannen aan je voorbij gaan of cut je ze. Voor een team dat (on)bewust wil tanken zitten hier wel enkele gewilde kandidaten tussen.

4: Wat moeten we hier nu in godsnaam mee? Daniel Jones, Ryan Tannehil, Derek Carr, Jared Goff, Jimmy Garropollo, Taylor Heinicke

Deze mannen zijn goed genoeg om je team op het veld te houden en misschien zelfs om je team in de playoffs te leiden, maar om bvb een SB te winnen, komen ze tekort. Jimmy G maakt bvb ook dit jaar weer kans om met de 49ers ver te geraken, maar dat is niet zijn verdienste. Het moet gezegd worden: 1x om de 10 jaar wint een dergelijke QB een Super Bowl: denk maar aan Joe Flacco of Big Dick Nick Foles.

De conclusie is duidelijk. In categorie 1 en 2 zitten 22 QBs. Dat zijn 22 SB kandidaten, want de rest gaat het echt niet doen! Dat zijn dus ook 10 mogelijke plaatsen voor nieuwe QBs in 2023. Newsflash: er zitten geen 10 NFL starters in de NFL draft van 2023, dus de gasten van cat 4 mogen waarschijnlijk van geluk spreken. Stel je nu nog eens voor dat Brady en Rodgers zou stoppen, wordt het helemaal interessant. We blijven dus bij ons standpunt, de NFL QB is en blijft het grootste knelpuntberoep ter wereld, en bepaalt mee de SB kandidaten, want no franchise QB, no party!

En oh ja, de foto nog verklaren: laat iemand aub volgend jaar Gardner Minshew als starter nemen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s