Dirk’s Digs 10: SKOL, Een toost op de 2023-24 NFC titel!

Het leek een zoutloos football weekend te worden met weinig interessante matchups. En dat werd het ook wel een beetje, maar 1 ding stak er toch uit als een zere duim. De Minnesota Vikings verloren thuis van de Dallas Cowboys. En als ik zeg “verloren” bedoel ik eigenlijk: kregen een pandoering die naast de meteoriet die de dino’s uitschakelde kan gaan staan. Een overdrijving zegt u? Welaan dan, de Vikings zijn 8-2 en hebben dit jaar 231 punten tegengehad en er 229 gescoord. Het eerstvolgende team met een negatief puntensaldo in de NFC zijn de Washington Commanders op de 8ste plaats. De 40-3 slachting van zondag helpt daar natuurlijk niet bij, maar het loont de moeite om eens na te gaan of de 2022 Vikings een contender zijn voor de NFC titel of eerder een papieren drakar die bij de minste deining zal zinken.

Vorig jaar was het bon ton om te lachen met de Vikings wanneer er weer eens een beslissende field goal de mist in ging. Dit jaar is het net andersom, alle overwinningen van de Vikings waren 1 score games. Alle overwinningen buiten de beatdown van de Packers in week 1, daar hoeven jullie me niet aan te doen herinneren. Er zal dus een factor geluk in zitten, maar niet alleen dat natuurlijk. Aan het stuur van het schip staat de messcherpe Kirk Cousins. Vorige week noemden we hem nog een betrouwbare franchise QB en dat gaat nu niet dadelijk veranderen, maar kan hij de Vikings naar meer dan een divisie titel leiden? De statistieken van Prime Time Kirk Couisins zullen wel bekend zijn bij de meesten en playoff games zijn natuurlijk in prime time. Cousins won 1 van de 4 playoff wedstrijden waarin hij startte, geen al te beste statistiek, maar met statistieken kan je alles bewijzen, 14% van de mensen weet dat.

Het ontbreken van de killermentaliteit van Cousins is dus 1 ding, hij heeft wel degelijk een goede offense rondom zich staan, al hebben we zelden een roofdier harder tekeer zien gaan op zijn prooi als Micah Parsons gisteren. Geef die man maar wat overall MVP votes trouwens.

Als je 40 punten in je doos krijgt, is de defense misschien ook een probleem. En jawel, de Vikings staan op positie 31 als het gaat om passing defense en staan op 29 als het om allround defense gaat. Je kan niet zoals zatte René gaan zeggen dat dit geen probleem is. Wanneer de offensive line het dan ook nog eens laat afweten zoals tegen Dallas heb je er niets aan dat je de beste WR in de NFL hebt met Justin Jefferson, want dan wordt die gewoon moe van routes te runnen op passes die toch  nooit komen omdat Kirk al met zijn gezicht onder de (kunst)graszoden ligt. 27 sacks al dit seizoen by the way.

Conclusie: wedstrijden met de Vikings zijn als neutrale supporter leuk om naar te kijken omdat ze zelf meestal redelijk wat punten scoren en er ook genoeg binnenkrijgen, maar dit is geen kampioenenteam. En dat hoeft het misschien ook niet te zijn, veel Vikings fans kijken naar volgend jaar of het jaar daarna voor titels en succes. De divisie zal volgend jaar nog meer op apegapen liggen met misschien wel de Lions als grootste contender. Tijd om de defense en Oline te stacken en hopen op een titel in 2023. En voor 2022 een nuchtere SKOL dan maar, als ze toch de Super Bowl halen koop ik een Kirk Cousins truitje en zal ik voor hen supporteren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s