Strohalm voor Clemson, showdown in de BIG 10 en haalt USC de top 4?

on

Deze week kon je onze special reeks volgen omtrent de rivalry week en enkele speciale rivaliteiten. Hier gaan we dieper in op de belangrijkste wedstrijden voor de Playoffs of de rankings in het algemeen. We zijn dan ook toe aan de laatste normale preview van het jaar. Volgende week staan de championship games op het programma.

South Carolina Gamecocks @ Clemson Tigers (18:00 – ABC)

Deze week kon je al de achtergrond over deze rivaliteit lezen. Nu gaan we dieper in op wat we van deze wedstrijd kunnen verwachten. De Gamecocks stootten afgelopen weekend Tennessee van de vijfde plaats en zo krijgt Clemson plots weer een reële kans om de Playoffs te halen. Daarvoor moet het wel nog voorbij grote rivaal South Carolina.

Als QB Spencer Rattler zijn elan van tegen Tennessee kan behouden dan staat de Clemson defense echter voor een zware test.”

South Carolina’s defense, daar zullen we het niet teveel over hebben. Ze krijgen punten om de oren tegen iedere offense die een beetje vuurkracht heeft. De Clemson offense zou dus wel enkele punten moeten kunnen scoren onder leiding van QB DJ Uiagalelei en RB Will Shipley. Beide samen zijn al goed voor meer dan 1400 yards rushing (19 TD’s) en Uiagalelei is bezig aan een degelijk seizoen door de lucht ook.

Als QB Spencer Rattler zijn elan van tegen Tennessee kan behouden dan staat de Clemson defense echter voor een zware test. Veel draft prospects op die defense, maar telkens ze tegen een degelijke offense speelden faalden ze. Benieuwd dus of South Carolina de grote rivaal een loef kan afsteken of dat Clemson die laatste strohalm nog kan behouden.

QB Spencer Rattler (7) tegen Tennessee

Michigan Wolverines @ Ohio State Buckeyes (18:00 – FOX)

Misschien wel dé belangrijkste wedstrijd van het weekend is die tussen de Wolverines en de Buckeyes. De verliezer zou wel eens kunnen fluiten naar een Playoff plaatsje. De achtergrond van de rivaliteit lees je hier.

“Maar hoe zullen ze het doen tegen hun eerste goede offensieve tegenstander van het seizoen?”

De storyline bij de Wolverines blijft natuurlijk hun running back Blake Corum. Tegen Illinois verzamelde hij 108 yards maar het draaide wel vierkant tegen de Fighting Illini. De Buckeyes zijn een ander paar mouwen en hebben een betere offense en defense dan Illinois.

RB Blake Corum (2) tegen Illinois

Maar ook de Buckeyes hadden het niet zo gemakkelijk als gedacht. Vooral hun defense zag bij momenten sterretjes tegen Maryland QB Tagovailoa. In principe hebben ze een degelijke defense, maar hoe zullen ze het doen tegen hun eerste goede offensieve tegenstander van het seizoen?

Notre Dame Fighting Irish @ USC Trojans (01:30 – ABC)

De laatste wedstrijd waar we het over willen hebben is die tussen de Irish en de Trojans. Een historie lees je hier. De Irish kenden een verrassende terugkeer in de top 25, na hun barslechte begin terwijl USC in pole position staat om de eerste afvaller van de top 4 te vervangen.

We gaven het jullie vorige week al mee, de USC defense kan niet mee tegen een degelijke offense. Dat bewees UCLA ook. De Trojans kunnen dus van geluk spreken dat Notre Dame geen top offense heeft. Als we eens kijken naar de statistieken van Drew Pyne (QB Notre Dame) verzamelde hij reeds 1.700 yards, 14 TD’s en 5 INT’s. Klaar voor de vergelijking met Caleb Williams van USC? huhum, 3.480 yards, 33 TD’s en 3 INT’s. Pyne beschikt wel over top TE Michael Mayer die het de Trojans wel eens lastig kan maken.

TE Michael Mayer (links)

De Notre Dame defense dan. Zij deden het al degelijk tegen goede offenses, maar Caleb Williams en Jordan Addison zijn een ander paar mouwen. Ons vermoeden is dat de Notre Dame defense zichzelf zal moeten overstijgen om de USC offense te kunnen tegenhouden en zo een kans te geven aan hun eigen offense.

Overige wedstrijden:

Auburn Tigers @ Alabama Crimson Tide  (21:30 – CBS)

Voor Bama is er nog een waterkans op de Playoffs, voor de Tigers staat een bowl game op het spel. Wie meer wil weten over de rivaliteit kan hier terecht.

Oregon Ducks @ Oregon State Beavers (21:30 – ABC)

Oregon moet winnen, De New Year’s Six en de championship game staan op het spel. Natuurlijk moeten ze net op bezoek bij de grote rivaal in Reser Stadium. Daar zullen ze gebrand zijn op winst, zeker nu ze hun plaatsje in de rankings moeten verdedigen. Ooit werd dit “The Civil War” genoemd, maar door de cancel culture mentaliteit werd deze benaming afgeschaft.

Minnesota Golden Gophers @ Wisconsin Badgers (21:30 – ESPN)

Enkel de eer staat hier op het spel. Lees hier alvast waarom elk team dit zal willen winnen [INSERT] gezien de historie.

Purdue Boilermakers @ Indiana Hoosiers (21:30- Big Ten Network)

Purdue speelt om alsnog de Big Ten West te kunnen winnen. Iowa moet dan wel zien te verliezen, maar voor Purdue mag het absoluut niet mislopen in Indiana.

Iowa State Cyclones @ TCU Horned Frogs (22:00 – FOX)

Iowa State kan rivaal TCU serieus kloten. Bij winst vliegen de Horned Frogs hoogst waarschijnlijk uit de top 4, maar die plaats in de championship game hebben ze al beet. TCU moet hier uitpakken als ze nog een weekje willen overleven in die top 4.

Michigan State Spartans @ Penn State Nittany Lions (22:00 – Fox Sports 1)

Het andere team uit Michigan kan nog een bowl game halen bij winst. De Nittany Lions zouden graag het seizoen in schoonheid afsluiten en hun plekje in de New Year’s Six vastleggen.

LSU Tigers @ Texas A&M  Aggies (01:00 – ESPN)

A&M heeft het seizoen al opgegeven. De fans althans, want die dagen niet meer op. Tegen LSU zullen ze zich misschien bedenken want net zij kunnen LSU weer verbannen naar het vagevuur na de New Year’s Six teams. De Tigers zetten dus maar beter hun beste beentje voor.

Tennessee Volunteers @ Vanderbilt Commodores (01:30 – SEC Network)

Wie een laatste groet aan het seizoen van de Volunteers wil brengen kan hierop afstemmen. De Commodores hebben een 2 game winning streak en kunnen Tennessee uit de New Year’s Six houden.

Kansas Jayhawks @ Kansas State Wildcats (02:00 – FOX)

Kansas State weet waarvoor het speelt. Zij willen die tweede plaats in de Big 12 behouden om zo mee te mogen doen voor de titel volgend weekend. Bij verlies kunnen de Longhorns alsnog over hen springen. Rivaal Kansas ziet het maar al te graag gebeuren.

Washington Huskies @ Washington State Cougars (04:30 – ESPN)

De Huskies hebben nog een waterkansje op een plaatsje in de championship game indien er heel wat gebeurd in de andere wedstrijden in de Pac-12. De boodschap is duidelijk voor hen, winnen van de rivaal.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s