Slechts één Europeaan geselecteerd voor nieuwe International Player Pathway Programme

De National Football League heeft vandaag de namen bekendgemaakt van de 11 spelers, uit vijf landen, die zijn geselecteerd voor het International Player Pathway (IPP) programma voor 2023. Opvallend: er werd maar één Europeaan geselecteerd dit jaar.

Het IPP-programma werd in 2017 in het leven geroepen om internationale topatleten de kans te geven om op NFL-niveau mee te doen, hun vaardigheden te verbeteren en uiteindelijk te werken aan een plek op een NFL-roster.

Sinds de start zijn 26 internationale spelers toegewezen aan NFL rosters. Er staan momenteel 16 IPP-atleten op NFL-roosters, waarvan drie op het actieve rooster van hun team: Jordan Mailata (Australië) Philadelphia Eagles, Efe Obada (UK) Washington Commanders en Jakob Johnson (Duitsland) Las Vegas Raiders. Die laatste kwam afgelopen offseason nog op bezoek op onze AFCB Podcast.

Eén Europeaan

Dit jaar organiseerde de NFL een International Combine in Engeland op 4 oktober in het Tottenham Hotspur Stadium, waaraan 38 spelers uit 13 landen deelnamen.

De elf spelers van dit jaar bestaan vooral uit spelers in de trenches, met slechts één uitzondering: de Australiër Patrick Murtagh speelt tight end. Met offensive lineman Marlon Werthmann uit Duitsland is er slechts één Europeaan geselecteerd. Werthman speelt bij de Schwabisch Hall Unicorns in de Duitse GFL. Er werden ook liefst zes Nigerianen uitgekozen voor het IPP.

De spelers beginnen in januari 10 weken in de Verenigde Staten te trainen en krijgen in maart de kans om hun talenten te tonen aan scouts van NFL-clubs. Het doel is dat de atleten worden geselecteerd voor toewijzing aan een NFL practice squad of tekenen als free agent voor volgend seizoen via het IPP programma na de NFL Draft van 2023.

De internationale spelers die voor het 2023-programma zijn geselecteerd, zullen, als ze niet als free agent worden gecontracteerd, worden toegewezen aan minimaal één van de acht divisies van de NFL. Aan het einde van het trainingskamp zal elke speler in aanmerking komen voor een vrijstelling op het practice squad roster van zijn toegewezen team. Onder bepaalde voorwaarden kunnen spelers ook tijdens het reguliere seizoen tot het actieve team worden toegelaten.

Impact

“Het International Player Pathway-programma is een belangrijk onderdeel van onze voortdurende focus op wereldwijde groei van het spel en het creëren van een pad voor internationale atleten om in de NFL te spelen”, aldus Peter O’Reilly, NFL Executive Vice President, Club Business, Major Events & International, NFL. “We zijn verheugd om te zien welke impact dit programma heeft op de ontwikkeling van football buiten de VS en zijn enthousiast om deze getalenteerde atleten van over de hele wereld te zien strijden voor een toekomstige plek op een NFL roster.”

Dit nieuws volgt op het feit dat de Duitse International Player Pathway Alumni, David Bada, door de Washington Commanders van zijn internationale status werd ontheven en in de practice squad van de club werd opgenomen.

2023 IPP players:

PlayerCountryPosition
Talitiga Lachlan AmosaAustraliaDL
Patrick MurtaghAustraliaTE
Marlon WerthmannGermanyOL
Hector ZepedaMexicoOL
Etuale Junior Vinny LuiNew ZealandDL
Basil Chijioke OkoyeNigeriaDL/OL
Chukwuebuka Jason GodrickNigeriaOL
Kenneth OdumegwuNigeriaDL
David Ebuka AgohaNigeriaDL
Kehinde Hassan OginniNigeriaDL
Haggai Chisom NdubuisiNigeriaOL/DL
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s