De laatste kans op de Playoffs, haalt de huidige top 4 het?

on

Het is zover, we zitten al aan het einde van het College seizoen. Het reguliere seizoen zit er al op, nu volgen de championship games om daarna reikhalzend uit te kijken naar de Play Offs (en de bowl games in mindere mate). Het moet gezegd zijn, veel belangrijke wedstrijden zijn er niet, dat zijn we niet gewoon. Toch geven we jullie ze allemaal eens mee.

Utah Utes (11) @ USC Trojans (4) (FOX – 02:00 Vrijdagnacht op zaterdag!)

De PAC-12, het is een raar beestje. Vorige week nog dacht iedereen dat deze zou gaan tussen Oregon en USC, maar Oregon besloot om nu al te stoppen. Utah heeft 1 loss meer dan Washington, maar door allerlei criteria krijgen zij toch de bovenhand op de Huskies. USC haalde ondertussen plaatsje 4 in de Playoff rankings en bij winst staat hun plaats definitief vast.

We moeten het de Trojans geven, hoe slecht hun defense ook is, hun offense lost het gewoonweg op. Caleb Williams (QB USC) toonde tegen Notre Dame waarom hij de nummer 1 Heisman kandidaat is en niets lijkt de Trojans af te stoppen.

Alhoewel, Utah is het enige team die USC dit seizoen kon verslaan. Het werd toen 43-42 in Salt Lake City. Toegegeven, het was slechts in de laatste seconden en op een heel gutsy play van Cameron Rising (QB Utah) maar het toont aan dat USC wel degelijk te kloppen is. Deze keer wordt er op neutraal terrein gespeeld, kan de Utah offense meer scoren dan Caleb Williams?

Ohio State fans hopen alvast op een verlies van toekomstige conference genoot USC.

Kansas State Wildcats (10) @ TCU Horned Frogs (3) (18:00 – ABC)

Wat een seizoen voor de twee paarse teams uit de Big 12. Mocht Kansas State geen slippertje begaan hebben tegen Tulane en Texas, dan konden zij de Playoffs nog ruiken. Nu kunnen ze nog enkele plaatsjes opklimmen en een mooie bowl game in de wacht slepen. TCU moet gewoonweg winnen. Als ze verliezen, neemt Ohio State maar al te graag hun Playoff plaatsje over.

TCU trok in het reguliere seizoen aan het langste eind (38-28) maar Kansas State startte met QB2 Will Howard (ondertussen QB1) die dan ook nog eens geblesseerd raakte tijdens de wedstrijd. Nu krijgt hij dus een herkansing tegen een defense die niet denderend is tegen de pass. Met dan nog een running back als Deuce Vaughn aan zijn zijde, is TCU gewaarschuwd.

Natuurlijk was het meer dan geluk voor de Horned Frogs. Max Duggan (QB TCU) speelt al het hele seizoen op een hoog niveau en hij zal dus zeker wat aandacht krijgen van de NFL teams. Hij kan rekenen op zijn WR-RB tandem, Quentin Johnston en Kendre Miller. Tegen de Kansas State defense kunnen zij zeker voor problemen zorgen.

Wie haalt deze rematch? Mist TCU de Playoffs? Welke QB staat het meest in de spotlight? Antwoord deze zaterdag omstreeks 20:30.

Overige wedstrijden:

Korte preview dus deze week. Dit zijn ook de enige wedstrijden die er volgens ons toe doen. De anderen zullen geen invloed hebben op de Playoffs, hoogstens op positionering voor de New Year’s Six Bowl games. We overlopen ze allemaal eens kort.

North Texas Mean Green @ UTSA Roadrunners (01:30 – CBSSN Vrijdagnacht op zaterdag)

De championship van de conference USA staat hier op het spel. Je zal ons moeten verexcuseren, over beide teams weten wij zo goed als niets. North Texas is 7-5, UTSA is 10-2.

Toledo Rockets @ Ohio Bobcats (18:00 – ESPN)

Ook hier is onze kennis beperkt. We hebben het dit seizoen geen enkele keer over hen gehad, maar deze kan je met een half oog volgen tijdens Kansas State vs TCU. De Rockets zijn 7-5, de Bobcats 9-3.

Coastal Carolina Chanticleers @ Troy Trojans (21:30 – ESPN)

De Chanticleers waren onlangs nog een ranked team, maar verloren dan van James Madison. Toch mogen de 9-2 Chanticleers het opnemen tegen de 10-2 Trojans voor de Sun Belt Championship.

LSU Tigers (14) @ Georgia Bulldogs (1) (22:00 – CBS)

LSU beleefde de grootste teleurstelling van het seizoen tegen A&M en werd uit de Playoff race gekegeld. Deze wedstrijd is dus van ondergesteld belang, zelfs al verliest Georgia halen ze de Playoffs. LSU speelt hoogstens voor een New Year’s Six Bowl game.

UCF Knights (22) @ Tulane Green Wave (18) (22:00 – ABC)

Deze kan zeer interessant zijn, geen belangrijke implicaties maar een ranked championship game tussen twee Power 5 teams? We are in! Enkele outsider prospects kunnen hier ook teruggevonden worden. UCF vertrekt binnenkort uit de American Conference, maar Tulane bewijst alvast dat zij niet minderwaardig zijn.

Fresno State Bulldogs @ Boise State Broncos (22:00 – FOX)

Zeker de moeite waard om naar te kijken. De Broncos begonnen het seizoen slecht maar herpakten zich na het ontslag van de coach. Volgend jaar kunnen we ze wel eens terugvinden in de rankings. Fresno State is een geduchte tegenstander.

Purdue Boilermakers @ Michigan Wolverines (2) (02:00 – FOX)

Jeff Brohm, de coach van Purdue is 3-0 tegen Top 3 teams in zijn carrière. Kan hij het een vierde keer tegen de Wolverines? Als Purdue echt gehakt zou maken van Michigan zou het wel eens een drama kunnen zijn voor hen… Daar geloven we eerlijk gezegd niet in, but hey any given saturday.

Clemson Tigers (9) @ North Carolina Tar Heels (23) (02:00 – ABC)

Wat een veelbelovend seizoen was voor de Tar Heels eindigde in mineur met twee verlieswedstrijden op een rij. Een laatste kans voor Drake Maye om zijn duivels te ontbinden. Clemson wil de kater van de Playoffs graag doorspoelen met de ACC titel.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s