Dirk’s Digs 12: Let’s Lose, Baby!

Eerst een disclaimer; Ik heb niets met Derek Carr, laat dat duidelijk zijn. Ik heb sowieso al een lichte aversie van mensen die zich in de eerste plaats Christen noemen. Van die atleten die bij een geweldige prestatie die zij zelf of hun team gedaan hebben het nodig vinden om Jezus te bedanken krijg ik ook de kriebels (om het nog vriendelijk te zeggen). En oh ja, zijn broer David Carr vind ik een straight up douchebag. Ik wil het enkel hebben over de QB Derek Carr, maar vooral over de Raiders. Want Carr zelf is geen Mahomes, Burrow of Herbert, maar wel een top 16 QB in mijn ogen. En het kan om met zo een QB en een degelijke organisatie ver te geraken, maar dan moet dat er wel zijn: een goede organisatie. Vraag dat maar aan bvb de 49ers.

Want daar gaat het me over: Derek Carr wordt aan de kant geschoven alsof hij de schuld draagt dat zijn team het nu slecht doet. Kijk misschien even in de spiegel voorbij dat achterlijke kapsel van je, Mark Davis, en je zal zien dat de waarheid elders schuilt. Laten we het eens hebben over de 1st round picks van de Raiders: de laatste 4 jaar hadden ze er 6: Clelin Ferrell (2019) krijgt geen 5th year option. Josh Jacobs (2019)  ook niet, en die speelt dit jaar de pannen van het dak, nu gaan ze hem een jaar vroeger moeten betalen of laten gaan, top gedaan jongens. Jonathan Abram (2019)  zit ondertussen bij de Seahawks. Waar Henry Ruggs (2020) nu zit, weten de meesten wel: die komt de eerste 20 jaar niet uit de cel. Damon Arnette (2020) zwaaide vorig jaar met wat schietijzers terwijl hij doodsbedreigingen uitte en is volgens Wikipedia naast FA nu ook een rapper. Ook Alex Leatherwood (2021) zit niet meer bij de Raiders maar is nu een Chicago Bear. 

Naast dit fiasco hadden de Raiders sinds de komst van Carr maar liefst 5 head coaches en dus 5 systemen. Josh McDaniels kunnen we dit jaar alvast ook geen succes noemen. Defense dan? In de laatste 5 jaar eindigde de Raiders defense 32ste, 24ste, 30ste, 14e en dit jaar 24ste. Je kan dus misschien al eens beginnen met die kant van de bal juist te krijgen? En dan als laatste nog de Oline, cruciaal voor een QB. Vorig seizoen was dit nog een forte van de Raiders, in de omslagfoto zien we de meest comfortabele pocket die een QB kan hebben. Ook die mannen hebben ze allemaal laten gaan. Begrijpen wie kan.

De Raiders hebben zelfs nog een mathematische kans op de playoffs, al is die heel klein. Nee, ze schuiven Carr nu aan de kant, waarschijnlijk omdat ze nog 2 wedstrijden willen verliezen. Jarret Stidham mag het nu overnemen, en wie denkt dat dat is omdat ze in Vegas denken dat hij wel nog 2x kan winnen, gelooft in sprookjes.  Wie een blik gooit op de draft standings, kan zien dat de Raiders bij nog 2 verliesmatchen wel eens een zaakje zouden kunnen doen.

Check dit: maar liefst 13 teams zitten 1 wedstrijd van elkaar verwijderd in de draft order. Vanaf Carolina op pick 8 tot Tampa Bay op pick 20 is iedereen ofwel 6-9 of 7-8. Ongezien. Maar daarin schuilt dus het gevaar. Win een wedstrijd en je kan 5 plaatsen naar beneden tuimelen, win er 2 en je dondert misschien nog de playoffs in. Verlies je er 2, dan zou je wel een top 7 pick kunnen hebben met kans op een top 3 QB. Want daar zitten de Raiders blijkbaar op te azen. In de top 5 gaan Chicago, Denver en Arizona geen QB nemen, die hebben een QB met een (te) dik contract zitten tot spijt van wie het benijdt. De Raiders kijken naar boven en zien daar Atlanta en Indianapolis staan, 2 teams die wel een QB gaan pakken als het even kan. Ik reken er ook op dat Bryce Young al weg gaat zijn naar de Texans, maar daarachter is het vrij spel, op plek 5 of 6 heb je misschien nog kans op een CJ Stroud of Will Levis.

En daarin ligt nu net het vreemde: ik geloof niet dat een CJ Stroud of Will Levis betere opties zijn dan Derek Carr. Het zou wel voor continuïteit zorgen: m.n. dat de Raiders weer een 1st round pick de nek gaan omwringen, en dat wens ik ze van harte toe. Eikels.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s