Dirk’s Digs 13: Joe Cool en Big Cock Brock

Een heel seizoen NFL football. 272 matchen in het reguliere seizoen. 14 ploegen die zich plaatsen voor de playoffs, en uiteindelijk is dat moment daar. Nog 3 wedstrijden te gaan en 3 van de 4 ploegen die vorig jaar ook al in de championship games staan, zijn er ook dit jaar weer bij. Zowel de Chiefs, 49ers en Bengals stonden hier vorig jaar ook al. Enkel Jalen Hurts en de Eagles zijn nieuwe gasten op dit feestje en lossen de Rams af. Op zich is het allemaal geen verrassing. Stabiliteit en een jonge QB is de key to the game. De Rams mikten met hun “fuck them picks” tactiek met oudere QB op korte termijn succes, mochten eigenlijk niets anders verwachten en vinden het waarschijnlijk niet eens erg. Maar die andere teams hebben allemaal een jonge talentvolle QB of een rots als head coach. Jalen Hurts hebben we eerder al bewierookt en over Patrick Mahomes moeten we als beste speler van de NFL het ook niet meer hebben. Maar 2 andere mannen verdienen onze aandacht.

Allereerst Brock Purdy, Mr Irrelevant. Als laatste gekozen in de NFL Draft van 2022. Als de 49ers hem niet zouden gekozen hebben, was hij een undrafted free agent geweest en zou hij hier waarschijnlijk niet staan. Hij heeft nu als 3rd stringer ook al 7 wedstrijden de 49ers naar de overwinning geleid. Maar mogen we nu echt nog meer verwachten? Er zijn 3 rookie QBs die even ver geraakten: Joe Flacco, Ben Roethlisberger en Mark Sanchez. Moeilijk dus om zeggen waat dit heen gaat. Geen enkele rookie QB haalde ooit de Super Bowl. Tot dit jaar was er zelfs geen Mr Irrelevant die een voorwaartse pass had in de NFL, laat staan een overwinning, laat staan een overwinning in de playoffs,… enfin je snapt waar ik naartoe wil. Als Brock Purdy dit weekend toch onderuit zou gaan en 3 picks zou gooien, verdient hij nog steeds een ticker tape parade in het centrum van San Francisco. Hij heeft al meer gedaan dat ooit van hem verwacht mocht worden. Hij heeft een deal voor 4 jaar ter waarde van 3.7 miljoen dollar met 77 000 dollar gegarandeerd geld over die 4 jaar. Dat is 19 000 dollar per jaar. De meeste credits mogen natuurlijk naar het systeem van Kyle Shanahan, maar wat Purdy tot nu toe gedaan heeft, verdient een diepe buiging en hopelijk wat meer geld dan die 77 000 dollar.

Die andere QB is het andere uiterste spectrum van de draft. Joe Burrow was in die Corona draft uit de kelder van Roger Goodell de eerste naam die werd afgeroepen terwijl Purdy in de zijne de laatste was. Het respect voor hem is zeker zo grootals wat Purdy gedaan heeft. Afgelopen zondag sneeuwde het in Buffalo en waren er tienduizenden thuisfans die je gerust bij het rauwste soort mag tellen. Joe Burrow maalt er allemaal niet om. Hij draait een knop om, cancelt de crowd noise en beent als een slager op een Middeleeuwse jaarmarkt de tegenstander uit waar iedereen op staat te kijken. Als de Bengals de coin toss winnen, wil Joe Burrow de bal. Weinig teams die dat doen, maar Joe Cool wil je al half dood maken voor je zelf de bal vast gehad hebt. Het was al berekoud in Buffalo, maar de blik van Burrow van onder zijn helm doet zelfs kwik bevriezen. 1 drive, veld oversteken. Touchdown. Dikke jas even aan doen. Josh Allen zien bezwijken onder de druk. 2e drive, veld weer oversteken en de tegenstander gek maken door ineens naar je TE te gooien. Touchdown en game over. 9/9 passes completed. Jasje weer aan en weten dat je de Bills in hun eigen huis binnen een kwartier dood hebt geknepen. Joe Burrow is veruit de 2e beste QB in de NFL, en gaat van de Bengals een mini dynasty maken die elk jaar als het koud wordt weer voor de prijzen gaat meedoen. Dit weekend wordt Arrowhead misschien al voor de 3e keer Burrowhead.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s