BNL kijkt vooruit naar tweede seizoen: bekijk hier het volledige speelschema voor 2023

De Belgisch-Nederlandse footballcompetitie BNL heeft zondag zijn speelschema geloot. Dankzij de onschuldige hand van onze American Football Community Belgium werden acht reguliere speeldagen, één play-offweek en de BNL Bowl op 1 juli getrokken.

LEES OOK: AFCB PODCAST #98 – BNL BOWL 1 verslag

De Arnhem Falcons, Hilversum Hurricanes en Groningen Giants trokken de deur achter zich dicht na het eerste seizoen, maar met de Brussels Black Angels en Ghent Gators werden twee nieuwe Belgische teams toegevoegd aan de BNL. Daarmee bestaat de BNL dit seizoen uit vijf teams: titelverdediger Amsterdam Crusaders, Limburg Shotguns, Kasteel Nitros, Brussels Black Angels en Ghent Gators.

De head coach van de Cru, Alejandro Alfarez, is blij dat zijn team kan uitkijken naar een nieuw seizoen. “Vorig jaar speelden we 15-0, in de BNL en de Nederlandse competitie. We speelden met een pak rookies en enkele veteranen. Dit seizoen zullen enkele veteranen ons spijtig genoeg verlaten, dus we gaan opnieuw een aantal nieuwe spelers moeten inpassen. Ik kijk uit naar de nieuwe teams: ik ken ze nog niet goed genoeg, maar ik kijk ernaar uit om hen te bekampen. Ze zijn sowieso een aanwinst.”

LEES OOK: AFCB PODCAST #92 – BNL / Shotguns VS Crusaders

Roald Piqueur van de Ghent Gators is een nieuw gezicht in de BNL. “We zochten een uitdaging. We zijn al enkele jaren Belgische top. Vorig jaar konden we het de Shotguns moeilijk maken toen we tegen hen speelden in de FAFL. Daarom dat de beslissing om de BNL in te gaan een makkelijke was: we voelden dat we iets te bewijzen hadden.”

Shotguns-GM Michel Eeman nam de honneurs waar voor zijn nieuwe head coach Emmanuel Lewis. “Over het algemeen was het een positieve ervaring. Ons platform bracht ons veel nationale en internationale aandacht in de media. We zijn blij dat we opnieuw kunnen starten met het uitwerken van livestreams van meerdere wedstrijden, iets waar we ook veel positieve feedback over kregen. De finale verliezen liet ons achter met een zure nasmaak, maar we zijn klaar om onszelf te bewijzen.”

Kasteel Nitros begint aan het tweede seizoen in de BNL. HC Olivier Beck ziet het vooral als een leerproces. “Het had geen zin om telkens ruim te winnen. Daar word je niet beter van. In de BNL vonden we stevige competitie, met teams die op papier beter waren van ons. We wilden bewijzen dat we thuis hoorden in de competitie. Dat willen we opnieuw doen in 2023. Er komen heel wat nieuwe spelers bij, zelfs kerels die voordien nog nooit football gespeeld hebben. Het is belangrijk om opnieuw een stapje vooruit te zetten en de play-offs te halen.”

LEES OOK: ACB PODCAST #97 – Limburg Shotguns Vs Kasteel Nitro’s (BNL)

Voor de Brussels Black Angels was Hadrien Godichal als GM aanwezig. “We hebben in het verleden al vaker titels gewonnen, maar dit wordt toch anders. We staan twee keer tegenover het beste programma in het land en de regerende kampioen. Dit is een nodige stap uit onze comfortzone. We kunnen nog een keertje als underdog spelen. We proberen het programma opnieuw uit te bouwen, want de covidpandemie gaf ons een stevige klap.”

LEES OOK: AFCB PODCAST #96 – Limburg Shotguns Vs Brussels Black Angels + VAR in het Belgische football

Iedereen speelt tegen elkaar, een keertje uit en een keertje thuis. Iedereen heeft dus acht wedstrijden in het reguliere seizoen, dat begint op 4 maart. In de play-off fase, op 24 juni krijgt de #1 seed een bye week voor de BNL Bowl. De #3 seed speelt tegen de #2 seed, die het thuisvoordeel krijgt.

De BNL Bowl op 1 juli wordt dit seizoen georganiseerd op een Nederlandse locatie. Daarover later meer.

SPEELSCHEMA

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s