OFFSEASON. De verkoop van Washington Commanders voelt wansmakelijk aan

Het NFL seizoen afgelopen na de Super Bowl? Think again! American Football Community Belgium-redacteur Laurens overbrugt de footballloze maanden en passeert daarbij de meest intrigerende verhalen en momenten. Want net zoals het offseason, is Laurens het beste als er géén football wordt gegooid.

Zes. Nul. Nul. Nul. Nul. Nul. Nul. Nul. Nul. Nul.

Dat is het volledig uitgeschreven bod op de Washington Commanders. Zoveel nullen dat ik er een kleine alinea mee kan vullen. Het beoogde bedrag van zes miljard dat eigenaar Dan Snyder op tafel gooide, gaat hij dus wellicht helemaal cashen. De vraag is nog van wie, want er zijn twee groepen die een gelijkaardig bod deden: een groep rond de Canadese miljardair Steve Apostolopoulos en een groep rond de miljardair Josh Harris, waar ook NBA-legende Magic Johnson deel van uitmaakt. Een verkoop is vlakbij, en de groep rond Harris heeft op dit moment de grootste kans.

Geen Jeff Bezos van Amazon dus. Zijn naam, als derde rijkste persoon ter wereld, wordt al jaren gelinkt aan de Commanders. Het probleem? Dan Snyder zélf. De huidige eigenaar van de Washington Commanders werd meermaals stevig door de modder gesleurd door The Washington Post. Die krant zit in de portefeuille van -jawel- eerder genoemde Jeff Bezos. Snyder heeft dus weinig zin om ‘zijn’ Commies te verkopen aan een man die hij medeverantwoordelijk acht voor de pijnlijke verhalen van de afgelopen jaren.

Dat is het walgelijke aan dit ganse verhaal. Dan Snyder kocht de Washington Commanders in 1999 voor 800 miljoen dollar en gaat dus straks lopen met een winst van 5,8 miljard dollar op nog geen vijfentwintig jaar. Hij verkoopt zijn speeltje echter niet omdat hij tijd wil maken voor zijn gezin. Neen, hij wil ervanaf omdat hij constant in de problemen komt met alles en iedereen. Onderzoeken naar fraude, een toxische werkcultuur, bedreigingen aan andere eigenaars en een rist lawsuits: Snyder zit diep in de shit omdat hij met de Commanders de voorbije twintig jaar de menselijke en organisationele fouten bleef opstapelen. Daarvoor wordt hij nu met 6 miljard dollar beloond. Het voelt wansmakelijk aan, rot tot op het bot zelfs.

De laatste move

Commissioner Roger Goodell heeft zich uitgesproken over het onderzoek dat de NFL ‘onafhankelijk’ instelde richting Snyder en de werksfeer bij de Commanders. Volgens Goodell zal het rapport sowieso publiekelijk gemaakt worden, met of zonder Snyder als eigenaar van het team. Een duidelijke schaakzet van de commissioner, die hoopt dat Snyder inziet dat een team verkopen mét een verschroeiend rapport erbij een stuk minder lucratief wordt. Uiteindelijk draait het ook bij de NFL om centen. De lokale authoriteiten willen geen nieuw stadion vergunnen aan de ongure Snyder, waardoor ook alle andere eigenaars inkomsten mislopen als de zak geld verdeeld wordt onder elkaar. Miljardairs die geld mislopen door jouw toedoen, dat wil je niet.

Snyder heeft volgens mij nog twee moves op zak om de NFL te jennen. Het team alsnog niet verkopen, is de eerste en meest waarschijnlijke. De tweede is ‘douchy’, helemaal op maat van Snyder dus. Betaal de halfvrije Lamar Jackson zijn gewilde gegarandeerde miljoenencontract en verdwijn vervolgens met de noorderzon. Een mes in de rug van alle andere eigenaars, die dat contract absoluut weigeren te betalen en zo genaaid worden in hun verdere contractonderhandelingen. Durft u na alles wat de man op zijn kerfstok staan heeft, zo’n afscheid uitsluiten? Ik alvast niet…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s