OFFSEASON. Chicago Bears staan voor de belangrijkste maanden in hun (recente) geschiedenis

Het NFL seizoen afgelopen na de Super Bowl? Think again! American Football Community Belgium-redacteur Laurens overbrugt de footballloze maanden en passeert daarbij de meest intrigerende verhalen en momenten. Want net zoals het offseason, is Laurens het beste als er géén football wordt gegooid. Deze week: de toekomst van de Chicago Bears.

Ik twijfelde eerlijk gezegd over de titel. Moet die “recente” er eigenlijk wel bij? Ja, de Bears gaan al decennialang mee in de NFL. Ze hebben met de ’85 Bears wellicht het meest mythische team ooit opgesteld. Maar dat is bijna veertig jaar geleden en ging over een team dat gestoeld was op een historische defense. Quarterback Jim McMahon was de held niet. Over welke QB moet je het dan wel hebben bij de Bears? Sid Luckman? Jim Harbaugh? Jay Cutler?

De lat ligt zo laag dat erover springen een kwestie van goed getimed geluk is. Enter Justin Fields. Vorig seizoen een sensatie wanneer hij de bal liep, maar vanuit de pocket nog steeds een groot vraagteken. De Chicago Bears verloren zoveel wedstrijden (en de Houston Texans werden genaaid door hun ontslagen coach) dat ze eindigde op de eerste pick van de draft. Dat kan onmogelijk de bedoeling geweest zijn van general manager Ryan Poles en coach Matt Eberflus toen ze het briefje met Fields z’n naam invulden. Het was echter een onwaarschijnlijk geschenk. Net op het moment dat de Bears het meeste cap space konden creëren, eindigen ze met een first overall pick die ze duur verkopen aan de meest ongeduldige eigenaar in de NFL.

Want zou er iemand naar de trade tussen de Chicago Bears en Carolina Panthers kijken en niét denken dat de Bears als winnaar eindigen? Een historische hoop picks, dat was te verwachten. Maar dat je je belangrijkste wapen voor Justin Fields er zomaar bij krijgt, dat is gewoonweg diefstal. DJ Moore op de open markt krijgen, lukt enkel in een trade die je een firstrounder zou kosten. Bovendien is hij jonger dan alle free agent wide receivers die binnen een dag op de markt komen.

Met een effectieve cap space van 69 miljoen dollar kunnen ze maar beter de dollarbriefjes bovenhalen in Chicago. Het kan ook niet anders: eind volgend seizoen moet je beslissen over de vijfdejaarsoptie van Justin Fields. Alle excuses voor Fields die de voorbije twee jaar terecht gebruikt werden, moet je nu elimineren. Weg, foetsjie. De voorbije twee jaar stonden de Bears stil met Fields in hun kleedkamer. Nu moet je gaan lopen voor je kan stappen, want er zijn te veel opportuniteiten dankzij de extra picks en de grote cap space. om een extra versnellling hoger te schakelen. De Jacksonville Jaguars zagen ook zo’n unieke opportuniteit passeren vorig offseason en eindigden dit seizoen al in de play-offs. Als de Bears uit free agency en de draft komen zonder acht à tien starters aan beide kanten van de bal, hebben ze gefaald. En blijft Sid Luckman uit de jaren veertig misschien toch de beste QB in de geschiedenis van de Bears.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s