College Football Week 3

Week 2 Review

Beginnen doen we met de rankings. Veel groen en rood, er is dus wel één en ander bewogen. Een nr 3 die verliest, doet natuurlijk veel verschuiven. Wie was dat? Check het hieronder.

Er waren dus enkele verrassingen in week 2 van College Football. De grootste van al was dat de nr 3 Ohio State Buckeyes in het eigen stadion onderuit gingen tegen de nr 12 Oregon Ducks. Die nederlaag zou Ohio State wel eens een playoff plaats kunnen kosten, want voor de rest van het seizoen staan er niet veel gerankte tegenstanders meer op het menu. Buckeyes QB CJ Stroud gooide met zijn 2e INT van het seizoen in het 4e kwart nog een comeback weg, maar de eer van de overwinning gaat vooral naar de Oregon rungame onder leiding van RB CJ Verdell die zowaar 2 passing TDs en er nog een rushing TD aan toevoegde . Eervolle vermelding gaat nog naar Ohio State WR Jaxon Smith Njigba, die met zijn 2 TDs ons doet afvragen of nu hij of Chris Olave de WR om in de gaten te houden is bij Ohio State.

Een ander gerankt team dat onderuit ging: de nr 15 Texas Longhorns kregen een pak slaag bij ongerankte tegenstander, de Arkansas Razorbacks. Wie ondergetekende al even volgt, weet dat dit zijn team is, en na jaren van ellende mag ik dan ook eindelijk eens iets positiefs schrijven over de Razorbacks! De 40-21 overwinning was zo welgekomen, dat de fans het veld bestormden en de goalposts er natuurlijk ook aan moesten geloven. Exit Texas uit de top 25 ineens, zo snel kan het gaan.

Week 3 Preview: game van de week

Week 3 heeft in CFB altijd een beetje 2 gezichten. Langs de ene kant zijn er scholen die nog snel een non conference rivak meepikken alvorens hun eigen conference schedule in te duiken, en aan de andere kant beginnen er scholen al aan hun (vaak zwaardere) conference games. We pikken nog 1 out of conference game mee in deze preview.

De topper van deze week is uiteraard de ontmoeting tussen 2 grootheden uit de SEC en de BIG10. Nr 10 Penn State Nittany Lions ontvangt in het eigen Happy Land de nr 22 Auburn Tigers. Thuis bij Penn State, dat wil zeggen dat er meer dan 107 000 fans in het stadion zullen zitten. Wat meer is, de Nittany Lions hebben deze wedstrijd uitgekozen voor hun jaarlijkse white out. Dat wil zeggen dat alle fans wit dragen en de sfeer echt electrisch is. Check dit filmpje alvast om te kunnen zien hoe de Penn State spelers en fans nogal moeilijk in toom te houden zijn bij een white out. Sound on!

Over de wedstrijd dan, beide teams hebben een verschillende parcours afgelegd, al zijn ze beide 2-0. Penn State versloeg op de eerste speeldag de nr 12 Wisconsis Badgers en op speeldag 2 ging de regerende MAC kampioen Ball State voor de bijl. Auburn daarentegen koos voor 2 hapjes met Akron (die niet voor niets de Zips heten) en FCS school Alabama State. Moeilijk om daar nu iets over te kunen zeggen. Eindelijk gaan we weten of Auburn QB Bo Nix meer waard is dan zijn achternaam doet vermoeden. Bij Penn State vinden we Sean Clifford als QB, een senior met waarschijnlijk geen toekomst in de NFL, dit jaar moet dus het hoogtepunt van zijn carrière worden. Wie we wel misschien nog jaren aan het werk gaan zien is RB Noah Cain. We verwachten een vrij close game. Als Nix zijn blunders onder controle kan houden, tenminste. De Penn State white out is natuurlijk steeds een avond wedstrijd, het is dus opblijven tot 01.30h als je deze wil meepikken. Te bezien op ESPN en ABC!

Andere interessante matchups:

Nr 1 Alabama Crimson Tide at nr 11 Florida Gators: 09.30 PM – CBS

Op papier een veel interessantere wedstrijd dan Penn State – Auburn, maar we gaan nog genoeg over Alabama en de SEC kunnen schrijven dit jaar.

Nabraska Cornhuskers at nr 3 Oklahoma Sooners: 06.00 PM – FOX

Purdue Boilermakers at nr 11 Notre Dame Fighting Irish: 08.30PM – NBC

South Carolina Gamecocks at nr 2 Georgia Bulldogs: 01.00 AM – ESPN

Tot volgende week!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s