Wie pakt de titel in hun divisie?

Deze week staat in het teken van de strijd om de divisies en conferences. Dat zal ook een rode draad worden doorheen de komende weken, want “moneytime has come“. Kan TCU hun vierde plaats in de rankings behouden en grijpt LSU zijn gouden kans om de SEC West te winnen? Na zaterdag zullen we het antwoord op deze vragen weten.

LSU Tigers (7) @ Arkansas Razorbacks (18:00 – ESPN)

LSU won vorige week van Alabama en zit in de zevende hemel. Arkansas verloor van Liberty en is nu 5-4. Waarom bespreken we deze wedstrijd iets uitgebreider? Wel als LSU wint én Alabama wint, dan is LSU zeker van de SEC West titel. Verliest LSU en wint Ole miss dan wordt het nog spannend de komende weken.

Deze wedstrijd is er eentje van twee goede QB’s. Jayden Daniels bij LSU en KJ Jefferson bij Arkansas. Beide heren kunnen zowel goed gooien als lopen met de bal en zorgen er dus voor dat de defense er hun handen aan vol heeft. De defense van Arkansas heeft met Bumper Pool en Drew Sanders misschien wel de beste linebackers van de league, maar de rest draait niet en dus kan Daniels wel eens een probleem vormen. Bij de Razorbacks offense moet je vooral ook letten op RB Raheim Sanders, hij kan de Tigers defense misschien wel pijn doen.

De sleutel tot het winnen van deze wedstrijd zal vooral liggen bij welke QB het meest productief is. Beide offenses kunnen de respectievelijke defense aan dus punten zullen er hier wel verschijnen.

Betting tip: Over 63.5 (1.92)

Alabama Crimson Tide (9) @ Ole Miss Rebels (11) (21:30 – CBS)

Na de teleurstelling van vorige week tegen LSU moet Alabama opnieuw op bezoek bij een divisierivaal. Deze keer hoopt Ole Miss het ‘grote’ Alabama een loer te draaien en volledig de dieperik in te sturen. De laatste keer dat de Crimson Tide drie keer verloor in een seizoen, was in 2010. Dat was het enige seizoen dat Nick Saban ooit drie matchen verloor in zijn periode in Tuscaloosa. Voor back-to-back losses is het zelfs langer geleden, 2007 toen Saban net aangesteld was als HC. Voor een thuisoverwinning van Ole Miss moeten we ook al even teruggaan, naar 2015, toen het 23-17 won.

Genoeg geschiedenis die vanavond dus op het spel staat. Toch is het niet enkel voor de geschiedenis een grote afspraak, maar ook Ole Miss hun regulier seizoen. Winnen ze vanavond, dan maken ze nog een waterkansje op de de titel in de SEC West en een plaatsje in de SEC Championship. Natuurlijk zijn ze nog sterk afhankelijk van LSU, maar winnen is dus een must.

Bryce Young zal dus een ferme inspiratiepreek gekregen hebben van Saban, maar de vraag is nog maar of hun gebrek aan offensieve wapens opnieuw het pijnpunt zal zijn. Ole Miss aan de andere kant ook wel meespreken over een offensieve puzzel. Wat kan RB Quinshon Judkins tegen de ultragetalenteerde DLine van Bama met Will Anderson Jr en Dallas Turner?

Betting tip: Under 63.5 (1.92)

TCU Horned Frogs (4) @ Texas Longhorns (18) (01:30 – ABC)

Met TCU – Texas spreken we misschien wel over de match met het meeste implicaties voor de playoffs. TCU staat op dit moment op een vierde plaats in de CFP Ranking, maar die hangt enorm sterk af van hun ongeslagen seizoen. Verliezen tegen Texas betekent het einde van hun playoff dromen.

Texas wil maar al te graag het team zijn dat de dromen van TCU doorprikt. Daarvoor rekent het opnieuw op Bijan Robinson. Het werd al vermeld in podcast #114, maar het nummer 5 van Texas is de beste running back in het land. Genoeg highlight plays maken dat argument voor ons. Verder moet Texas deze week ook winnen, wil het nog een goede kans maken op de titel in de Big XII. Verliezen is geen eliminatie, maar dat maakt de weg ook niet makkelijker.

Slecht nieuws voor TCU is wel dat hun beste receiver, Quentin Johnston, nog aan het bekomen is van een blessure en nog niet zeker is voor de match. Alle druk rust nu op RB Kendre Miller. QB Max Duggan zal zijn productie bij andere receivers moeten zoeken, maar welke receiver is nog de vraag.

Betting tip: Over 65 (1.92)

North Carolina Tar Heels (15) @ Wake Forest Demon Deacons (01:30 – ESPN 2)

North Carolina heeft 1 loss, maar tegen Virginia werd het toch nipt. Wake Forest zakte helemaal uit de rankings na twee verlieswedstrijden op een rij. Wint UNC deze, dan zijn ze kampioen van de ACC Coastal en mogen ze (in week 14) tegen het reeds geplaatste Clemson voor de ACC championship spelen.

Laat het ons eerst hebben over Drake Maye (UNC). Deze freshman QB verzamelde al 2964 yards, 31 TD’s en 3 INT’s op negen wedstrijden. Dat is niet alles, hij liep nog eens 513 yards (en 4 TD’s) en is hiermee ook de beste runner op het team. Zijn WR maatjes Josh Downs en Antoine Green profiteerden hier beiden van en zitten samen aan meer dan 1200 yards en 14 TD’s.

Bij Wake Forest zit Sam Hartman toch ook al aan 2423 yards. Hij heeft 24 TD’s en 9 INT’s en laat nu net dat laatste zijn dat zo jammer is. Hartman deed het zeer goed tot twee weken geleden. Hij gooide in de laatste twee wedstrijden zes interceptions en gaat met Wake Forest zo van plaats 10 naar unranked. Hou ook WR AT Perry in de gaten.

Verwacht je hier maar aan veel passes en redelijk wat punten op het bord. De winnaar wordt waarschijnlijk degene met de minste field goal attempts.

Betting tip: Over 76.5 (1.92)

Overige wedstrijden:

Missouri Tigers @ Tennessee Volunteers (5) (18:00 – CBS)

Tennessee moet zijn verlies tegen Georgia vorige week zien door te spelen tegen Missouri. Missouri maakte het Georgia al eerder dit seizoen lastig, maar dat was toen de Tigers thuis speelden. Tennessee zal minder moeite hebben.

Purdue Boilermakers @ Illinois Fighting Illini (21) (18:00 – ESPN 2)

Illinois staat op dit moment aan de leiding in de B1G West, maar heeft nog een enorm lastig tweeluik voor de boeg. Deze week komt Purdue op bezoek, volgende week moet het naar Michigan. Winnen is een must, anders komt Wisconsin gevaarlijk dicht, die op papier een makkelijker schema heeft.

Louisville Cardinals @ Clemson Tigers (10) (21:30 – ESPN)

Hoe reageert Clemson na hun verlies tegen Notre Dame vorige week. Alhoewel de Tigers al de titel in de ACC Coastal beet hebben, spelen ze nog steeds voor een interessante bowl game na het seizoen. Genoeg reden dus om Louisville opzij te zetten.

Nebraska Cornhuskers @ Michigan Wolverines (3) (21:30 – ABC)

Kan Michigan vertrouwen tanken vooraleer ze twee gerankte tegenstanders voorgeschoteld krijgen om het seizoen te eindigen? Alles begint bij Nebraska voor hen.

South Carolina Gamecocks @ Florida Gators (22:00 – SEC Network)

Voor beide teams is de New Year’s Six praktisch onmogelijk, maar dit is wel een mooie wedstrijd om met een half oog te volgen. Zeer gelijkopgaand tussen twee degelijke teams.

Washington Huskies (25) @ Oregon Ducks (6) (01:00 – FOX)

De eerste horde van Oregon richting de playoffs. De CFP Committee hecht enorm veel waarde aan matchen winnen tegen gerankte tegenstanders, dus is deze match van Oregon tegen Washington van enorm belang. De manier waarop mag ook niet onderschat worden. Winnen, op een overtuigende manier, en ze houden hun playoff kansen heel.

Florida State Seminoles (23) @ Syracuse Orange (02:00 – ACCN)

Syracuse hun sprookjesbegin is voorbij en ze vlogen ondertussen ook uit de rankings maar dit is hun kans om er terug in te komen!

Kansas State Wildcats (19) @ Baylor Bears (01:00 – Fox Sports 1)

Kansas State doet ondanks verlies vorige week tegen Texas nog steeds mee voor de titel in de Big XII. Hetzelfde kan gezegd worden over de Bears. De winnaar van dit duel bikkelt mee verder, de verliezer kan er een kruis over maken waarschijnlijk.

Kansas Jayhawks @ Texas Tech Red Raiders (01:00 – ESPN+)

Kansas doet nog steeds meee voor de titel in de Big XII, maar Texas Tech heeft een neus voor spannende matchen en overwinningen tegen rivalen.

Georgia Bulldogs (1) @ Mississippi State Bulldogs (01:00 – ESPN)

Kan Georgia nog struikelen dit seizoen? Natuurlijk! Deze week moeten ze naar Mississippi State, een ploeg die dit seizoen nog geranket was en maar al te graag de Bulldogs terug naar huis zou sturen met de staart tussen hun benen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s